Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το «λεφτά υπάρχουν» άλλαξε όνομα. Λέγεται «Ισοδύναμα μέτρα».


Οι πολιτικοί εκλέγονται γι’ αυτά που τάζουν και όχι γι’ αυτά που έκαναν. Παλιός πολιτικός κανόνας διατυπωθείς ήδη από τον Νικολό Μακιαβέλι. Επομένως, τον πρώτο κανόνα που μαθαίνει ο υποψήφιος πολιτικός είναι ότι θα πρέπει να τάξει ελπίδα και προοπτική και...
κυρίως λεφτά, διαφορετικά θα ψάχνει την ψήφο του.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2009 επικράτησε το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» που υποσχόταν....
στον αφελή ψηφοφόρο ότι εφόσον εκλεγόταν το ΠΑΣΟΚ, θα έπαιρνε τα χρήματα από εκεί που τα έκρυβε η ΝΔ και θα τα έδινε στο λαό.

Σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος, υπόσχονται και πάλι χρήματα με άλλον τρόπο. Υπόσχονται ότι δεν θα περικοπούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις και δεν θα μπουν νέοι φόροι, γιατί θα εφαρμοστούν «ισοδύναμα μέτρα». Δηλαδή λένε στον αφελή και πάλι ψηφοφόρο ότι «λεφτά υπάρχουν», αλλά κάποιοι τα κρύβουν στα «ισοδύναμα μέτρα». Επομένως, αν ψηφιστεί το κόμμα που τα υπόσχεται τότε θα βρεθούν και τα λεφτά.

Ξέρετε ποια είναι τα ισοδύναμα μέτρα;
Απολύσεις στο Δημόσιο, περικοπές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Άμυνα, δηλαδή αφοπλισμός ουσιαστικά του στρατεύματος κ.λ.π. Αυτά υπονοούν ισοδύναμα μέτρα. Ακούει λοιπόν ο ψηφοφόρος τώρα την μαγική συνταγή «ισοδύναμα μέτρα», αλλά όταν αύριο το πρωϊ βρεθεί χωρίς δουλειά, άρρωστος, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στην Παιδεία και με τους εξωτερικούς κινδύνους να αυξάνονται καθημερινά, τότε θα καταλάβει ποια ήταν τα «ισοδύναμα μέτρα».
Μετά όμως την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Εφόσον νομιμοποιηθούν από το λαό τώρα, μετά κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται.  Τα ΜΑΤ θα κάνουν τη δουλειά τους.
πηγη