Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Μέρκελ: Καμία επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου...


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με την επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογραφικό όμιλο WAZ...


«Το Σύμφωνο, που υπογράφηκε από 25 χώρες-μέλη της ΕΕ και έχει ήδη επικυρωθεί από....
ορισμένες από αυτές, δεν είναι διαπραγματεύσιμο» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Όσον αφορά στον προβληματισμό για την ανάπτυξη, που ορισμένοι την επικαλούνται τώρα, εδώ και καιρό είναι ο δεύτερος πυλώνας της πολιτικής μας, πλάι στα υγιή δημόσια οικονομικά» πρόσθεσε, αναφερόμενη σε πρόσφατες δηλώσεις του Σοσιαλιστή υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Την Τετάρτη ο Ολάντ είχε αναφερθεί σε μια επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου ώστε να ενσωματωθεί σε αυτό μια μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θα το συμπληρώνει.

Η Μέρκελ διαβεβαίωσε πάντως ότι η καλή συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας θα συνεχιστεί, όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στις 6 Μαΐου, «αφού στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αντιπαρατίθενται δύο φιλοευρωπαίοι πολιτικοί».

Επανέλαβε ότι η στήριξή της στον Νικολά Σαρκοζί εξηγείται από την εγγύτητα των πολιτικών κομμάτων τους και από το γεγονός ότι εργάστηκαν μαζί για το καλό της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
epikaira.gr
 hassapis-peter.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala..kala..

Ανώνυμος είπε...

kala.. kala..