Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μ. Τρεμόπουλος: «Η εκκλησιαστική περιουσία να γίνει μέρος της λύσης»


Μ. Τρεμόπουλος: «Η εκκλησιαστική περιουσία να γίνει μέρος της λύσης»Οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο το θέμα της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο ευρωβουλευτής θέτει...
το θέμα της ματαίωσης κυβερνητικών εξαγγελιών για φορολογία εκκλησιαστικών εσόδων αλλά και για συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στα έξοδα μισθοδοσίας των κληρικών, που σήμερα καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από τα άδεια πια δημόσια Ταμεία. «Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν στη διέξοδο από την κρίση», δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος και συμπλήρωσε ότι: «Είναι εξοργιστικό ότι μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου, αντί να προωθήσει το χωρισμό της από το κράτος, προσπαθεί να διατηρήσει προνομιακούς δεσμούς με την Εκκλησία προς άγραν ψήφων».

anti-ntp.net: Έρχονται κρεμάλες Τρεμόπουλε...
πηγη

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το ΚΙΣ και τους πέριξ, τσιμουδιά.

Ανώνυμος είπε...

ετσι σου ειπε ο soros να λες;θελει και τα χρηματα της εκκλησιας και το διαχωρισμο απο το κρατος;ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΨΗΛΑ!ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τη φορολογική μεταχείριση των κωλοτραπεζών εξυπνάκια γιατί δεν μιλάς;;; Πες μας πόσα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ σε φόρους δεν πλήρωσαν οι τράπεζες εδώ κι 100 χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Για να διαβάσει και να ξεστραβωθεί τόσο ο Τρεμοπουλος όσο και η κάθε μια ανιστόρητη μετριότητα.

Με την από 18/9/1952 "Σύμβαση περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου κτημάτων της Εκκλησίας προς αποκατάστασιν ακτημόνων γεωργικών κτηνοτρόφων", η Εκκλησία της Ελλάδος υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στο Κράτος το 80% της καλλιεργούμενης ή καλλιεργήσιμης αγροτικής περιουσίας της με αντάλλαγμα να λάβει κάποια αστικά ακίνητα και 45.000.000 δραχμές νέας (τότε) εκδόσεως. Στη σύμβαση του 1952 περιέχεται η διακήρυξη του κράτους ότι η απαλλοτρίωση αυτή είναι η τελευταία και δεν πρόκειται να υπάρξει νεότερη στο μέλλον, ενώ υπάρχει και η δέσμευση ότι η Πολιτεία θα παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη (υλική και τεχνική), ώστε η Εκκλησία να μπορέσει να αξιοποιήσει την εναπομείνουσα περιουσία της. Στην ίδια σύμβαση καθιερώθηκε και η "μισθοδοσία" των κληρικών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό - του δε Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών από το έτος 1980 - ως υποχρέωσης του Κράτους έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες είχε προβεί η Εκκλησία της Ελλάδος κατά την δεκαετία 1922-32. Δηλαδή, επειδή το Κράτος αδυνατούσε να καταβάλει οποιοδήποτε αντίτιμο -όπως προέβλεπε ο νόμος του 1932 - συνεφωνήθη να μισθοδοτούνται έπ άπειρον οι κληρικοί και το Κράτος δεσμεύθηκε επ' αυτού.
Αυτά τα λίγα σχετικά με τη μισθοδοσία των κληρικών.
Όσον αφορά την εκκλησιαστική περιουσία έχω αρκετό υλικό στη διάθεση όσων τους ενδιαφέρει το θέμα.
Κυριάκος

Ανώνυμος είπε...

Η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται απο τα <> -τα οποία άδειασαν οι κυβερνώντες μέχρι σήμερα και των οποίων δεν ζητάς την δίωξη, γιατί άραγε?- επειδή η εκκλησία παραχώρησε ως κεφάλαιο στο κράτος μέρος απο την περιουσία της. Με την σημερινή περιουσία της συμβάλλει στην στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού με συσσίτια και πλήθος ιδρυμάτων. Εν αντιθέσει με το κράτος που φορολογεί άγρια τον Ελληνα πολίτη και δεν του προσφέρει την παραμικρή βοήθεια. Δεν μας λες όμως οτι η εκκλησία φορολογείται για την περιουσία της και δεν φορολογούνται οι ιεροί ναοί όπως δεν φορολογείται κανείς ναός οιουδήποτε θρησκεύματος στην χώρα. Αλήθεια γιατί δεν ζητάς ταυτόχρονα και την φορολόγηση της περιουσίας των άλλων θρησκευμάτων? Τα οποία δεν εχουν συμβάλλει το παραμικρό στην στήριξη του Ελληνικού λαού.

Φοίβος είπε...

Μπορεί η ηγεσία της εκκλησίας να μου προκαλεί εμετό, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω τα ΣΥΣΣΙΤΙΑ!!!! Έχουν φάει γνωστοί μου από εκεί.
Κύριε τρεμόπουλε εσείς θα κάνατε συσσίτια ποτέ; Ή απλά θέλετε η εκκλησιαστική περιουσία να διαμοιρασθεί σε λαμόγια, όπως κάθε τι άλλο σε αυτό το κωλοκράτος...;

Ανώνυμος είπε...

Eno merikoi theloun na paroun ta xrimata apo tin ekklisia kai na ta dosoun se aftous pou epitides katasparazoun tin Ellada, i ekklisia voithaei ta athoa thymata tis katastrofis.Ekei pan ta xrimata tis ekklisias.Einai megali ntropi na thelei kapoios tin limoktonia,pernontas xrimata apo tin ekklisia gia na kanei tous plousious trapezites plousioterous.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω ειμαι υπερ του διαχωρισμου αλλα οχι για τους λογους που πραγματικα σκεφτεται ο Τρεμοπουλος.
Μια χαρα θα επιβιωσει η Εκκλησια κι απο μονη της.Εχει τους πιστους της να τη συντηρουν και θα μπορει να ορθωνει αναστημα απεναντι στο αδικο κρατος.
Ευτυχως που καθε κομμα εχει τον Τρεμοπουλο του και βλεπουμε τι υπαρχει πισω απο την κουρτινα.