Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ελληνικό νησί «κοψοχρονιά» αγόρασε η βασιλική οικογένεια του Κατάρ


Τα χαράτσια στα ακίνητα ήταν το επιχείρημα των Αράβων για να πάρουν με μόλις 5 εκατ. ευρώ νησί 5.000 στρεμμάτων στο νοτιοδυτικό άκρο της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την Ντέιλι Τέλεγκραφ...


Οπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, μετά την απόκτηση ενός...
ακόμη «φιλέτου» στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στη Σαρδηνία και την Κόστα Σμεράλδα, έστρεψε το επενδυτικό της ενδιαφέρον στην Ελλάδα.
Το ακατοίκητο νησί Οξειά, έκτασης 4,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και βρίσκεται ανοιχτά των εκβολών του Αχελώου και χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς της περιοχής. Το ένα τμήμα του προστατεύεται σαν φυσικό καταφύγιο, αλλά το υπόλοιπο διατίθεται για ανάπτυξη διάφορων επενδύσεων.
Μέχρι πρότινος ανήκε σε οικογένεια Ελληνοαυστραλών, η οποία το είχε βγάλει στην αγορά αναζητώντας αντίτιμο 7 εκατ. ευρώ.
Τελικά, η σκληρή διαπραγμάτευση των δύο πλευρών κατέληξε πολύ χαμηλότερα, με το κύριο επιχείρημα των αγοραστών να είναι οι πολύ υψηλοί φόροι που επιβάλλονται στην ελληνική ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Το «μικρό Κάπρι»
Η Vladi Private Islands, μία από τις εξειδικευμένες εταιρείες real estate για νησιά, υπογράμμισε ότι η Οξεια αποτελούσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά νησιά που «έπαιζαν» στην αγορά.
«Τα σχεδόν 5.000 στρέμματά της διαθέτουν πεντακάθαρα νερά και οργιώδη βλάστηση. Το νησί είναι περίπου το μισό σε σχέση με το διάσημο ιταλικό Κάπρι, με μήκος που πλησιάζει τα 5 χλμ. ... καλύπτεται από χαμηλή βλάστηση και πευκόδασος, έχει βραχώδεις ακτές αλλά και τρεις μεγάλους όρμους ιδανικούς για την φιλοξενία σκαφών ... Η μόνη παρουσία κτίσματος επάνω του είναι ο γραφικός φάρος», αναφέρεται στο site της εταιρείας.
epanastasi-gr.blogspot.com