Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΜΕΤΟΣ


Σε αυτό το κείμενο δεν θα εξετάσουμε το θεσμό των εκλογών, ούτε θα προτρέψουμε ή θα αποτρέψουμε κάποιον να πάει να ψηφίσει. Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει. Θα αρκεστούμε να παραθέσουμε
δύο αυτονόητες διαπιστώσεις. Πρώτη διαπίστωση: Με ένα φακελάκι κάθε 4 χρόνια, ότι και να περιέχει μέσα, δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό σε αυτή την κοινωνία, που την έχουν αλυσοδέσει από χίλιες μεριές για να μπορεί μία μικρή κάστα τραπεζών, εταιρειών και πολιτικών να αυξάνει συνεχώς τα προνόμια της εις βάρος των αδύνατων και των καταφρονεμένων.

Σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη, υπάρχουν συνάνθρωποι μας που εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν για να μπορέσουν να διεκδικήσουν, με τον πλέον περήφανο τρόπο, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ελευθερία. Ο αγώνας ενάντια στην εξουσία με στόχο την απελευθέρωση του ανθρώπου είναι μία δύσκολη, απαιτητική, πολύπλευρη και καθημερινή διαδικασία που ποτέ δεν σχετίστηκε με κάλπες.

Δεύτερη διαπίστωση: Από το 1974 μέχρι σήμερα, ποτέ το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν φοβήθηκε τόσο πολύ το ακίνδυνο εκλογικό του κατασκεύασμα. Ποτέ δεν χρειάστηκε τέτοιους εκβιασμούς, τέτοια τρομουστερία, τέτοια τεχνάσματα, τόσα κόμματα δορυφόρους, τόσες δηλώσεις των κουμανταδόρων του ΔΝΤ και τόσες σπασμωδικές κινήσεις για να σχηματίσει τα πολυπόθητα ποσοστά. Ποτέ δεν αναγκάστηκε να διορίσει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα ένα ΑΤΜ για πρωθυπουργό που θα ψήφιζε αμέσως το ξεπούλημα της χώρας, γιατί ήξερε ότι θα το κάνει μετά χαράς η όποια νέα κυβέρνηση. Το γεγονός ότι, αυτή τη φορά, δεν περίμεναν την όποια νέα κυβέρνηση, αλλά βαλανε το ΑΤΜ για να κάνει το μεγάλο κόλπο, λέει κάποια πράγματα από μόνο του.  

Στην τελευταία εκπομπή - φωνή της οικονομικής ολιγαρχίας, με τίτλο "Υποταγή", που παρουσιάζει η μυθική φιγούρα του Γιάννη Πρετεντέρη ( ο άνθρωπος που όλοι φαντάζονται όταν βλέπουν, ή διαβάζουν ή φωνάζουν το σύνθημα "Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι") ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης δημοσκόπησης σχετικά με τις επικείμενες εκλογές. Μία δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις του ελληνικού λαού. Δεν θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι πλαστά ή ότι επιδιώκουν να κατασκευάσουν άλλη μία εικονική πραγματικότητα για να διαμορφώσουν τις μελλοντικές εξελίξεις. Επίσης, δεν σχολιάζουμε την "αυθόρμητη" και "ζωγιαναμεγαλώσωτοποσοστόμουαλλάδενξέρωπως" συνέντευξη του Σαμαρά, στον ίδιο ιεροεξεταστή δημοσιογράφο, που υποσχέθηκε απλόχερα περισσότερη καταστολή.

Είναι φανερό ότι το πολυπληθές δείγμα της έρευνας ήταν οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στο MEGA, το ΣΚΑΪ, το Βήμα και την Καθημερινή. Επιπλέον, είναι ακόμα πιο φανερό ότι το ΔΝΤ και τα πιο πιστά τσιράκια του βρίσκονται σε πανικό. Πως αλλιώς να εξηγήσεις τις απεγνωσμένες κωλοτούμπες τους; Λίγες μέρες πριν, όταν βλέπανε την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ, μας έπρηξαν τα αρχίδια με τα τεράστια ποσοστά του μικρού ΠΑΣΟΚ (βλέπε Κουβέλη). Σου λένε, αφού το καταδικασμένο ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία τύχη, ας πάνε τουλάχιστον οι απογοητευμένοι πρασινοφρουροί στη ζεστή αγκαλιά του μικρού και πιο άφθαρτου ΠΑΣΟΚ και στο μέλλον, με την πρώτη ευκαιρία, θα επιστρέψουν πίσω.

Μετά άλλαξε το τροπάριο. Νέος αρχηγός στο προσκήνιο, νέος στρατηγός στο πράσινο στρατόπεδο, πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες. Απο εκεί που ο Κουβέλης είχε σχεδόν 20% στις δημοσκοπήσεις, έπεσε ξαφνικά στο 5%, μπας και ξαναζωντανέψουν το πτώμα του ΠΑΣΟΚ. Προηγουμένως, έκαναν υπερπροσπάθεια για να ανεβάσουν στα ύψη τα ποσοστά του Σαμαρά, μήπως και καταφέρει να πιάσει κανα νούμερο της προκοπής και κάνει κυβέρνηση μαζί με αυτούς που θέλει. Δεν τους βγήκε ούτε ο Σαμαράς, που έχει καταλάβει ότι ο χρόνος κυλάει εναντίον του. Αλλά δεν σταμάτησαν ούτε εκεί.

Το κόλπο είναι να προετοιμάσουν την ελληνική κοινή γνώμη για την αύξηση της κρατικής βίας και της μηδενικής ανοχής. Τι καλύτερο από το να μεγαλώσουν τα ποσοστά της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής; Για αυτό και οι αβάντες στους φασίστες, για αυτό και η τηλεοπτική προβολή, για αυτό και οι λαομίσητοι ναζί βρίσκουν ολοένα και πιο πολλούς δίαυλους έκφρασης. Αν καταφέρουν να τους βάλουν και μέσα στη Βουλή, τότε θα αρχίσουν τα γλέντια. Οι ναζί θα απαιτούν πιο πολλά δακρυγόνα, πιο μαζική βία, πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαδηλωτών και πιο σκληρές ποινές. Ευθύνες, όμως, για αυτό το αίσχος δεν έχει μόνο ο Πρετεντέρης και το συνάφι του. Έχουν και όσοι θα πάνε να τους ψηφίσουν. Και αυτοί δεν έχουν μπράβους και μπάτσους για να τους φυλάνε. Ζουν ανάμεσα μας και παίζουν με τη φωτιά.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα περι "προωθησης της Χρυσης Αυγης" "αβαντες στους φασιστες" κτλ απο τα φερεφωνα του κατεστημενου ειναι παραμυθια της χαλιμας. θρηνειτε το αναχωμα του ρεπουσο κουβελη που χανει στις δημοσκοπησεις και πανικοβαλλεστε για την ανοδο των Γνησιων Εθνικιστων!
κουνια που σας κουναγε λοιπον!
το ποσο "λαομισητη" ειναι η Χρυση Αυγη θα το δειτε στις 6 μαιου!
σας συστεινω να πεινετε χαμομιλακι, ηρεμιζει το στομαχι και απαλυνει τον θυμο.