Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδoυ μετά από μάχη 25 ετών με το AIDS


Πέθανε η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδoυ μετά από μάχη 25 ετών με το AIDSΈφυγε από την ζωή σε ηλικία 47 ετών η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, χθες το πρωί, ανήμερα το Πάσχα, μετά από μάχη 25 ετών με το AIDS.
Η Μαίρη Παπαγιαννίδου γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1965. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της.
Από το 1989 δούλευε ως...
δημοσιογράφος στη εφημερίδα «Το Βήμα». Παράλληλα, ασχολούνταν με τις μεταφράσεις και την επιμέλεια βιβλίων.
Την είδηση έκανε γνωστή η συνάδελφός της Λώρη Κέζα, αποχαιρετώντας την, γράφοντας στο twitter: "Πέθανε σήμερα το πρωί η Μαίρη Παπαγιαννίδου, συνάδελφος στο αντικριστό γραφείο στο Βήμα. Adieu".
H Mαίρη έπασχε από AIDS, κάτι το οποίο έμαθε το 1995, όταν της έγινε και η σχετική διάγνωση. Πίστευε όμως και προσπαθούσε να αποδείξει με έρευνες που έκανε ότι ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά.
Στο δικό της δικτυακό τόπο (hivwave.gr), έγραφε:
«Γεια σας,
Είμαι η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς πλέον που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι. Ο ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. 'H, σε μια πιο κομψή εκφορά του λόγου, ο ιός ΗΙV - αν υπάρχει (ακόμα αναζητείται) - δεν μπορεί να προκαλεί το AIDS.»
Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται στα ελληνικά και ξένα media κάντε like στην σελίδα του mediagate.gr στο Facebook πατώντας εδώ.

2 σχόλια:

Dimitris T είπε...

Πρέπει να πήρε πολλούς/ες ανθρώπους στο λαιμό της. Είχα δει μια εκπομπή απο το κανάλι της ΕΤ3 με τον Β. Βασιλικό, ναι αυτόν με το καπέλο και ο αθεόφοβος είχε παρουσιάσει την μακαρίτισσα λες και ήταν ειδικός, και δεν πήρε ούτε μια επιφύλαξη μα το όσα ισχυριζόταν η αποβιώσασα.

Ανώνυμος είπε...

Οντως το AIDS EINAI ANYΠΑΡΚΤΟ. Η διαγνωση του βασιζεται σε ενα πρωτοκολλο-εφευρημα των εργαστηριων των ΗΠΑ (τι εκπληξη!), που αν οι δεικτες συγκεκριμενων εξετασεων ενος ασθενους συμφωνουν με το εν λογω πρωτοκολλο, τοτε του αναγγελουν οτι πασχει απο αυτη την ψευδονοσο.
Τα φαρμακα ως γνωστον κοστιζουν παρα πολλα λεφτα, ως εκ τουτου τρεφονται κυριως βιομηχανοι και δευτερευοντως ιατροι. Οσο για τους ασθενεις, αυτοι πανε κατα διαολου πριν της ωρας τους και πολυ βασανιστικα, λογω των ασθενειων απο τις οποιες προσβαλονται οταν οι γιατροι τους ριχνουν εντελως το ανοσοποιητικο συστημα για να εχουν θανατηφορα δραση τα δηλητηρια που τους ριχνουν στο αιμα.