Σάββατο 21 Απριλίου 2012

45 χρόνια μετά: Αυτοκτονήστε τους.


45 χρόνια μετά την επιβολή της απριλιανής δικτατορίας , η πιο αποκρουστική πτέρυγα των νοσταλγών της, οι νεοναζί, ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Βουλή, που την 21 Απριλίου του 1967 είχαν...
διαλύσει με τα τανκς. Φυσικά ,ελάχιστοι από όσους δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν «Χρυσή Αυγή», είναι θαυμαστές του Χίτλερ και των Γερμανοτσολιάδων. Πρόκειται για εξωσυστημική ψήφο διαμαρτυρίας για το υπό κατάρρευση πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που οικοδόμησαν μετά την μεταπολίτευση τα δύο κόμματα εξουσίας και τα οποία συνεχίζουν απτόητα την ίδια πολιτική, παρ ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Το τελευταίο κόλπο που βρήκαν είναι με τον Άκη: ο άλλοτε ωραίος του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε στην φυλακή, παρέα με μερικούς συνεργάτες του. Ελάχιστοι πολίτες έπαθαν κατάθλιψη, με τη μόνη διαφορά ότι η σύλληψη του άλλοτε διεκδικητή της πρωθυπουργίας της χώρας (πω, πω, ρίγος στη σπονδυλική μας στήλη) έγινε κατά σύμπτωση την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Όπως, μάλιστα, συνέπεσε και το Πάσχα, οι αρχάγγελοι της κάθαρσης επέβαλαν στον κολλητό του Ανδρέα Παπανδρέου να τσουγκρίσει αυγά με τους φρουρούς της ΓΑΔΑ.

Το γιατί ο Άκης εκρίθη ύποπτος φυγής και προφυλακίστηκε μόλις ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος -και όχι όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κυκλοφορούσε ελεύθερος και σίγουρος ότι δεν θα τον πιάσουν, για να μην ανοίξει το στόμα του- είναι κάτι που οι αρμόδιοι δικαστικοί και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπήκαν στον κόπο να μας εξηγήσουν. Ο λόγος είναι απλός: οι άνθρωποι είναι αμετανόητοι. Εξακολουθούν να θεωρούν τους ψηφοφόρους ιθαγενείς, έτοιμους να εξαγοραστούν με μαγικά καθρεφτάκια, όπου βλέπεις τη φάτσα του Τσοχατζόπουλου.

Η συνέχεια ήταν deja vu: η ΝΔ άρχισε να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο, θυμίζοντας ότι όταν το 2004 συζητούνταν το σκάνδαλο στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωνε ότι «οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών του κ. Τσοχατζόπουλου, που είχαν εντοπιστεί, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αριθμοί τηλεφώνων». Ισχυριζόταν, μάλιστα, ότι πήρε έναν από αυτούς και βγήκε στο τηλέφωνο κάποιος βουλευτής. Το ΠΑΣΟΚ απάντησε θυμίζοντας το Βατοπέδι, τους «κουμπάρους», τα δομημένα ομόλογα, την υπόθεση Παυλίδη κ.λπ., με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η όλη επιχείρηση «Άκης-καθρεφτάκια». Εκτός από αμετανόητοι, οι άνθρωποι είναι, ως γνωστόν, εντελώς ανίκανοι.

Την ώρα της ενημερωτικής κοκορομαχίας, είναι τέτοιο το όργιο στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους οργανισμούς, που ανάγκασε ακόμη και τον πρωθυπουργό, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της πρώτης του κυβέρνησης, να συστήσει στους υπουργούς να ασχοληθούν με το έργο τους. Να, όμως, ποιο είναι το έργο. Στην ΕΤ-3 είχε συσταθεί μια επιτροπή για την επιλογή 24ωρων συμβασιούχων, με βάση αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης κ.λπ.

Η επιτροπή επέλεξε τους καταλληλότερους, αλλά η διοίκηση του σταθμού υπέκυψε στα τηλέφωνα και στις πιέσεις της Χαριλάου Τρικούπη και της Συγγρού, με αποτέλεσμα τελικώς να επιλεγούν οι κομματικά ημέτεροι. Η καλή συνάδελφος Δώρα Αυγέρη, προϊσταμένη των ενημερωτικών εκπομπών του σταθμού, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, βλέποντας συναδέλφους της να κόβονται παρά την υψηλή βαθμολογία τους και την έκθεση της επιτροπής αξιολόγησης. Ακόμα και στο παρά πέντε, επιμένουν στις ίδιες πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Υπάρχουν υπουργοί που έχουν στα γραφεία τους έτοιμα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν κάποιες ανάσες στην οικονομία που αργοπεθαίνει. Αλλά δεν τα υπογράφουν, επειδή δεν υπάρχουν ημέτεροι στην υλοποίηση των έργων, ώστε να πάρουν και οι καημένοι οι υπουργοί τη μίζα τους, όπως, καλή ώρα, ο Άκης. Όλα αυτά την ώρα που οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το εκατομμύριο. Οι τύποι δεν είναι απλώς αμετανόητοι: είναι εγκληματίες.

Οι ψηφοφόροι το έχουν καταλάβει, όμως - το δίλημμα που θέλουν να επιβάλουν εν όψει των εκλογών είναι εκβιαστικό: καλύτερα εμείς, οι διεφθαρμένοι, από το χάος. Στην πραγματικότητα το χάος θα έρθει αν καταφέρουν να ξανασχηματίσουν κυβέρνηση. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι μια τελευταία ευκαιρία να δοθεί ένα διπλό μήνυμα: προς τους δανειστές ότι δεν μπορούν πλέον να στηρίζονται σε καμένα χαρτιά για να επιβάλουν την επαχθή πολιτική τους και προς τα κόμματα εξουσίας ότι δεν μπορούν να κοροϊδεύουν άλλο. Αν είχαν οδηγήσει οποιαδήποτε άλλη χώρα στη χρεοκοπία, θα είχαν διαλυθεί και κάποιοι θα είχαν αυτοκτονήσει. Εδώ αυτοκτονεί ο κόσμος από απόγνωση, αλλά αυτοί συνεχίζουν τα ίδια. Μην τους μαυρίσετε απλώς. Αυτοκτονήστε τους.
Του Στέλιου Κούλογλου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΣΟΝΟΙ. ΔΕΙΤΕ:

http://www.youtube.com/watch?v=tYdYdTxaDSM

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΛΑΚΗ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ...