Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κυβέρνηση – εκβιαστής: Δεν πληρώνει τα ομόλογα – Aπειλεί όσους δεν συμμετέχουν στο PSI


Κυβέρνηση – εκβιαστής: Δεν πληρώνει τα ομόλογα – Aπειλεί όσους δεν συμμετέχουν στο PSIΜε πρόσχημα, αφορμή ή αιτία την διάσωση της Ελλάδος και το δημόσιο συμφέρον σημειώνονται τερατώδη λάθη στην διαχείριση του ελληνικού προβλήματος. Η Ελλάδα είναι αναξιόχρεη και χρεοκοπημένη χώρα.


Το ελληνικό κράτος υπερκατανάλωσε και υπερδανείστηκε και στο τέλος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Οι δανειστές του κράτους χάνουν από το 53,5% έως 75% του αρχικώς επενδυμένου κεφαλαίου τους με την λογική ότι οι ιδιώτες πρέπει να συνεισφέρουν εθελοντικά στην διάσωση της Ελλάδος.

Η ελληνική κυβέρνηση ζητάει χάρη από τους ομολογιούχους δανειστές ώστε να αντιμετωπίσει το δυσθεώρητο χρέος.

Αντ’ αυτού όμως η ελληνική κυβέρνηση εκβιάζει κατά τρόπο απαράδεκτο τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν συμμετείχαν, ενώ διακηρύσσει ότι ούτε αποζημιώνει και ότι αν αποτύχει το PSI+ θα επανέλθει με ακόμη δυσμενέστερη πρόταση δηλαδή haircut 90% καθολικό για όλους.

Η Ελλάδα είναι ένας κοινός εκβιαστής και η ελληνική κυβέρνηση που δεν έχει καμία νομιμοποίηση λαμβάνει αποφάσεις τουλάχιστον προκλητικές. Η Ελλάδα έκανε ένα στρατηγικό λάθος.

Όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές που έπονται θα είναι καταδικασμένη να σέρνεται πίσω από τους μηχανισμούς της Τρόικα.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι η Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2020 θα μείνει εκτός αγορών.
Ποιος επενδυτής θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα μετά από τις τρέχουσες πρωτοφανείς παγκοσμίως εξελίξεις; Προφανώς κανείς δεν θα αποτολμήσει και το κυριότερο κανείς δεν θα δανείσει την Ελλάδα για πολλά χρόνια. Όσοι ξένοι έρθουν στην Ελλάδα θα έρθουν μετά από αγωγές που θα έχουν υποβάλλει και θα ζητούν αποζημιώσεις.

Η Ελλάδα αποτελεί την αιτία για την μεγαλύτερη στρέβλωση των λειτουργιών της αγοράς, καταστρατήγησε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των δανειστών και ίσως αύριο η Ελλάδα η χρεοκοπημένη και αναξιόχρεη χώρα μπορεί να κάνει και μαθήματα…ορθής λειτουργίας των αγορών.
Η Ελλάδα έσκαψε ένα μεγάλο λάκκο και ευελπιστεί να μην πέσει μέσα.

Ο λάκκος είναι η αναξιοπιστία έναντι των αγορών, ασυνέπεια έναντι των δανειστών οι οποίοι έχουν υποστεί και την μεγαλύτερη ζημία στην ιστορία τους.
Με την ίδια λογική αύριο ένα φυσικό πρόσωπο να ζητήσει από την τράπεζα haircut 53,5% από το χρέος του.Ένα φυσικό πρόσωπο να ζητήσει haircut 53,5% από το χρέος του στην εφορία

Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και 116 σταθμά στην λειτουργία των αγορών. Δεν μπορεί να επικαλούμαστε τις αγορές όταν αφορά το προσωπικό μας συμφέρον και να κωφεύουμε όταν συμβαίνουν έκτροπα.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr