Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Nouvel Observateur: Κανείς λαός δεν θα άντεχε, όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες


Ο Γαλλικός Τύπος, στην συντριπτική πλειοψηφία του έχει πλέον ταχθεί υπέρ του ελληνικού λαού και κατά των σκληρών μέτρων.
Έτσι, μετά το συγκλονιστικό άρθρο της Liberation αλλά και αρκετά άλλα δημοσιεύματα που σας έχει παρουσιάσει το Mediagate τις τελευταίες εβδομάδες, ένα ακόμα έρχεται να ταχθεί στο πλευτό του ελληνικού λαού.
''Όχι στη λιτότητα'', τονίζει ο .....
αντιπρόεδρος του κόμματος MoDem του Francois Bayrou, Jean-Luc Bennahmias σε κείμενό του στην ηλεκτρονική σελίδα του Nouvel Observateur.
''Κανείς λαός δεν θα μπορούσε να αντέξει όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες σήμερα: είναι οργισμένοι και τους καταλαβαίνουμε'', λέει ο Bennahmias.Στο κείμενό του ο αντιπρόεδρος του MoDem τονίζει ότι το νέο μνημόνιο και τα αυστηρά μέτρα δεν πρόκειται να δώσουν καμία απάντηση στην κρίση, καθώς ως τώρα ο μόνος τους ορίζοντας είναι η ''ύφεση και η μετανάστευση για πολλούς έλληνες πολίτες''.
Ως λύσεις στην κρίση ο Bennahmias προτείνει, μεταξύ άλλων, τη φορολόγηση της εκκλησίας, των υχηλών συντάξεων και τη μείωση των μισθών των βουλευτών...
Τέλος καλεί την Ευρώπη να ''αλλάξει τρόπο σκέψης και να βρει μια λύση, και να πάψει να λειτουργεί σαν να μην υφίσταται κοινωνική κρίση''. ''Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική λύση'', υπογραμμίζει.
http://www.mediagate.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Afou o gallikos typos entassetai yper ton Ellinon, kai oi Ellines ton efxaristoun gia afto,tha eprepe na kserei, oti polla ekatomyria evro tis Ellinikis Orthodoksis Ekklisias, pan se agathoergies kai ston sytismo pollon xiladon atomon kathimerina.I ekklisia, idi plironei forous, alla an oi foroi megalosoun,tote ta xrimata, tha ta fan oi danistes tis Elladas pou idi einai plousioi, kai oi ftoxoi tha meinoun peinasmenoi,giati i ekklisia den tha exei na tous taisei.Gia afto,as kanoun oi politikoi to diko tous ergo,kai as afisoun tin ekklisia isixi.

Ανώνυμος είπε...

http://bblog.gr/index.php/epikairotita/item/31-pou-pane-ta-lefta-pou-mas-daneizoun

δειτε το