Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

MEXΡI THN KINA ΦΤΑΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ


Όποιος νομίζει πως οι ''καλές πράξεις'' και ''αγαθές προθέσεις'' της Τουρκίας σταματούν στα Τίρανα, το Σεράγεβο, την Κομοτηνή ή την Κύπρο, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. Η Άγκυρα έχει απλώσει τα... πλοκάμια της μέχρι την μακρινή δυτική Κίνα, και αυτό δεν είναι δικό μας μύθευμα, αλλά το λένε με οργή Κινέζοι διπλωμάτες και στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης.



Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν παύσει στιγμή να υποκινούν ταραχές στην επαρχία Ξινγιάνγκ, το κεντροασιατικό σύνορο προς δυσμάς της Κίνας, όπου κατοικούν οκτώ εκατομμύρια τουρκόφωνοι Ουιγούροι μουσουλμάνοι, αποτελώντας το 40% της συγκεκριμένης επαρχίας.

Οι έκνομες και αποσχιστικές δρατηριότητες των τουρκογενών μουσουλμάνων έχουν φθάσει σε ανοιχτές επιθέσεις κατά Κινέζων, με τραυματισμούς και φόνους αρκετών εξ αυτών. Η ένταση μεταξύ των Ουιγούρων και των Κινέζων κλιμακώνεται επικίνδυνα, ιδίως στην περιοχή Γιετσένκγκ της Ξινγιάνγκ. Το Πεκίνο κατηγορεί ανοιχτά ως εγκέφαλο των τουρκικών μεθοδεύσεων την Ουιγούρο επιχειρηματία Ρεμπίγια Καντίρ, η οποία ζει και δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

Το Πεκίνο, προσπαθώντας να περιορίσει τη βία, επιβάλλει συχνά στρατιωτικό νόμο, κάτι που δεν πτοεί την Τουρκία και τους μουσουλμάνους της Ξινγιάνγκ. Οι δε Κινέζοι, αναφέρονται ανοιχτά σε εκτεταμένη δράση της τουρκικής ΜΙΤ στην περιοχή, όπου στρατολογούνται και εκπαιδεύονται οι φανατικότεροι τουρκογενείς, σε μια διαδικασία που θυμίζει πολύ τους τουρκοκυπριακούς θύλακες πριν το 1974.

Η Άγκυρα δεν έχει απλώσει τυχαία μέχρις εκεί το χέρι της. Η Ξινγιάνγκ είναι επαρχία πλούσια σε πετρέλαιο και ορυκτά. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι την είχε επισκεφθεί τον Οκτώβριο του 2010 ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αυτά, για όσους σε Αθήνα και Λευκωσία (δυστυχώς είναι πολλοί....) ονειρεύονται επαναπροσέγγιση, φιλία, συνεργασία και άλλα ρομαντικά με την Τουρκία του Ερντογάν, του Νταβούτογλου, του Γκιουλέν και των εκατοντάδων χιλιάδων εγγεγραμμένων ''γκρίζων λύκων''...
πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μονο που οι Κινεζοι δεν μασανε. 8 εκατομμυρια
Τουρκοφωνοι για το Πεκινο ειναι ενα τροχαιο
δυστυχημα. Προφανως οι Τουρκοι δεν εχουν καταλαβει
τι σημαινει Κινεζος, η αν το καταλαβαινουν δεν
ενδιαφερονται για τους Ουιγουρους, αλλα μονο για
τα κοιτασματα. Παντως αν το παρακανει ο Αχμετ
μπορω να φανταστω τους Κινεζους να πλενουν τα ποδια τους απεναντι απο τη Σαμο, υστερα απο τοσο
ποδαροδρομο. Γι'αυτους τιποτα δεν ειναι δυσκολο.

Ανώνυμος είπε...

Φανταζεστε να αποκτησει η Ελλαδα συνορα με την Κινα? Ουτε στα πιο τρελα μας ονειρα.....

Ανώνυμος είπε...

Νταβουτογλου ξυπνα οσο ειναι καιρος, γιατι αν οι
Κινεζοι σου εξηγησουν το ονειρο, θα τσουξει...

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΔΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ Κ@@@@ ΤΟΥ!!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ!!!