Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Εconomist: Kυβέρνηση Σαμαρά με... αντιπρόεδρο Παπαδήμο!


Στην εκτίμηση πως το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές, θα οδηγήσει μεν σε μια ανατροπή του δικομματικού σκηνικού, πλην όμως μόνο σε επίπεδο απόλυτης ισχύος και πάντως όχι σε δραματική ανατροπή του ίδιου του...
συστήματος, προχωρά στο τελευταίο άρθρο του για τις εξελίξεις στη χώρα μας το περιοδικό Economist.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στο άρθρο, που τιτλοφορείται "Greek politics, steady as she goes, surprisingly», το περιοδικό τονίζει πως μία ανατροπή στο δικομματικό σύστημα στην Ελλάδα, δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη, βασίζοντας την εκτίμησή του στην «οικονομική και κοινωνική αναστάτωση» που έχει προκαλέσει η τρομερή ύφεση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος διευκρινίζει πως μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος «έχει βαρεθεί τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα που άνθισε κάτω από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που εναλλάσσονταν στην εξουσία για 30 χρόνια».

Παρόλα αυτά, όμως, τονίζει πως, ασχέτως των όσων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις περί της πρόθεσης πολλών ψηφοφόρων να στηρίξουν τα μικρά κόμματα που αντιτίθενται στα μεταρρυθμίσεις και που ενδεχομένως θα μπορούσαν, όπως γράφει χαρακτηριστικά, να «υπονομεύσουν το νέο bailout (σ.σ: διάσωση/στήριξης) της χώρας», οι κάλπες πιθανότατα θα δείξουν πως τα δύο μεγάλα κόμματα «εξακολουθούν να είναι ισχυρά».

Το άρθρο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «επιτυχή» τη συγκατοίκηση των δύο μεγάλων κομμάτων υπό τον Λουκά Παπαδήμο κι εδώ ακριβώς στηρίζει μια πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα των εκλογών (!)
Γράφει δηλαδή πως είναι μάλλον απίθανο για τη ΝΔ να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και πως θα διαμορφώσει τελικά μία κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το άρθρο τονίζει: «Στην περίπτωση αυτή πολλοί υπουργοί θα έμεναν στη θέση τους. Μπορεί ακόμα και ο κ. Παπαδήμος να πειστεί να παραμείνει, ίσως ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, κάτι που θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ίδια πορεία»...

Σχόλιο: Eίναι προφανές -και το έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή ευθέως το defencenet.gr- ότι οι ξένοι δανειστές "ονειρεύονται" να εγκαθιδρύσουν μόνιμες κυβερνήσεις τραπεζιτών στη χώρα μας, για να τους εξυπηρετούν... Εξ ου άλλωστε και οι εκτιμήσεις περί "επιτυχούς" συνύπαρξης των δύο μεγάλων κομμάτων υπό τον Λουκά Παπαδήμο... Εκτός αν εννοούν "επιτυχία" τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια:

DeFactoR είπε...

Ρε αντι νεα, δεν με ενδιαφερει να δημοσιοποιήσετε το σχολιο αυτο, αλλα τι θα γινει με τον Καζακη; Θα την ανεβασετε την συνεντευξη;Υποτιθεται θα την ανεβαζατε πρωι...

Ανώνυμος είπε...

Είναι αυτό που λέμε "Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται"

Ανώνυμος είπε...

Είστε καταδικασμένοι όλοι σας για εσχάτη προδοσία..

ΠΑΣΟΚ..Ν.Δ..ΛΑΓΟΣ..ΔΗ.ΣΥ..

1) Γιατί δεν λέτε πια θα είναι τα νέα μέτρα τον Ιούνιο;

2) Γιατί δεν λέτε τι ωφελεί τον κόσμο και καθυστερούν οι φορολογικές δηλώσεις , για μετά της εκλογές;

3) Γιατί προωθείται μυστικά την καταργήσει της κοινωνικής ασφαλείας ώστε να γίνομε Η.Π.Α κατηγορώντας κάθε ημέρα από το τα παπαγαλάκια Χασαπόπουλο ,Αναγνωστάκη,Καμπουράκη , Κώνστα, Τρέμη, Τσίμα, Πρετεντέρη, Τσαπανίδου, Λυριτζής, Οικονόμου κ.τ.λ

Κάθε ημέρα σχεδόν γράφω εδώ προκαλώ όλους που αμφισβητούν το τι γράφω να πάνε λίγο πίσω να διαβάσουν το τι δεν βγαίνει αληθινό , δεν χρειάζεται να έχω σαιτ, τουιτερ, φεις μπουκ ..

Πάμε στο πρώτο ,τι θα είναι τα νέα μέτρα , θα ζητήσουν αναδρομικό από συνταξιούχους και μισθωτούς χρήματα πίσω , φατναστίται να το έκαναν τώρα και να πηγαίναν οι μισθωτοί η οι συνταξιούχοι τον Ιούνιο από 1.200 ευρώ , 180 ευρώ ;τα μνυμονιακα κόμματα θα επερνάν ΟΛΑ ΜΑΖΙ 10%.. Έχετε ακούσει για Φόρο ακινησίας τροχοφόρου; τι είναι; όσοι παρέδωσαν πινακίδες ώστε να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας θα τους επιβάλετε ένα υποχρεωτικό ΤΕΛΟΣ 80-100 ευρώ , θα σας απαντήσουν ότι είναι χρήματα, για εργατοώρες υπαλλήλων και φύλαξη πινακίδων..

Σπρώχνουν την κοινωνική ασφάλιση σε ασφαλιστικές εταιρίες και θα επικαλεστούν το θέμα διαφθοράς ΟΜΩΣ εδώ υπάρχει το αυγό του Κολόμβου ,ΑΝ κάνεις μια ΑΣΦΑΛΙΑ ζωής και δεν είσαι από Αρια ΦΥΛΗ π.χ έχεις παιδικό άσμα , η παιδικό διαβήτη , η είσαι υπέρ βάρος, Τα ασφάλιστρα θα είναι ΤΌΣΟ μεγάλα ΠΟΥ δεν θα μπορείς να τα πληρώσεις ΑΝ ΕΊΣΑΙ ΠΤΩΧΟΣ , θα μου πείτε ότι οι άλλοι είναι καλυμμένοι; ΟΧΙ, αν ακόμα ξεχάσεις η έχεις θεραπευτή από μια αλλεργία και κανείς επέμβαση ανοιχτής καρδιάς δίνουν το δικαίωμα σε ( επιστήμονες ιατρούς) να μην σε καλύπτει και αυτοί οι γιατροί θα θεωρούνται ΑΞΊΑ στελέχη, βρες μια αιτία και ΚΟΨΕ παροχές και θα παίρνεις προαγωγή αλλά θα ανεβάζεις τον μισθό σου , αυτές είναι οι λογικές του Λοβέρδου, Βγάζουν σκάνδαλα επίορκων που υπάρχουν και αντί να κλείσουν φυλακή 10-20-1000 άνθρωποι επίορκοι του πολιτικού συστήματος τους δείχνουν ΤΑ ΠΑΠΑΓΓΑΛΙΚΑ ως την πλειονότητα του Ελληνικού ΛΑΟΎ , τα ΚΕ.Π.Α η νέα επιτροπή ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΊ ΚΑΙ ΚΌΒΕΙ γιατί δεν ξέχασε και δεν έγραψε ΤΟ ΑΜΚΑ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΝΩΜΆΤΕΥΣΗ και δεν κοιτάζουν την ασθένεια..

Κύριοι όσοι νομίζεται ότι είσται ισοδύναμοι όπως οι οικογένειες του Βαρδινογιάννης , Μπακογιάννη , Μητσοτάκης, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Μπόμπολας, Αγγελόπουλος, Λάτσης, Ψυχάρης, Κοντομηνάς , Αλαφούζος, Μυτιληναίου,Παπανδρέου, Μελισσάνηδη, Μαρινάκη , Λοβέρδος, Βενιζέλος η αν έχετε αξιώματα βουλευτών, υπουργών, δημάρχων, νομαρχών και των άλλων 5.000 η 10.000 -50.000 υπερήφανων
<<<<<< Ελλήνων>>>>> σίγουρα δεν θα σας αφορούν αυτά που γράφω..

Έχω ζήτηση από τα ΜΜΕ ΜΕΓΚΑ,ΣΚΑΙ,ΑΝΤ1,ΝΕΤ,ΣΤΑΡ, ΕΤ1, ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, ΤΗΝ ΙΔΊΑ ΤΗΝ ΚΕ.Π.Α σας παραθέτω τα τηλεφωνά τους ( ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ)
210-5244408...210-5235213 και δεν δέχονται άλλη άποψη, ερωτούν αν έχω θεσμικό ρόλο ( αν είμαι δηλαδή κομματάρχης , δημοτικός σύμβουλος, περιφερικός σύμβουλος, εκλεγμένος, βολεμένος, και όλα τα αυτά τα ΣΚΑΤΑ της μαφιοκρατιας τους )..

Πρέπει και επιβάλλεται ΕΘΝΙΚΉ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΉ ,ΠΑΝ ΛΑΪΚΉ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΉ, ΕΞΈΓΕΡΣΗ , αν ρωτάται εμένα με πράξεις στα πρόσωπα τους, στα παιδιά τους, στης γυναίκες τους, , στους άνδρες τους, στης οικογένειες τους..

Η Βρωμιά και λυσσοδια τους είναι το ΣΥΓΝΏΜΗ !!!! τι θα πει ΣΥΓΝΏΜΗ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ; Παραδοχή λάθους και άμεση επανορθώσει ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ , ΟΜΩΣ Ο ΜΠΟΥΔΡΕΛΟΓΟΣ , καταργεί και το συγνώμη και το κάνει ΌΠΛΟ ΛΟΓΟΎ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑ ΕΞΑΠΑΤΉΣΕΙ ...ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ Μ.Ε.Ε..

Μπούτζουκας Θ.Τ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΑΘΡΟ

ΕΛΛΗ είπε...

Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΛΑΟ;ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ;ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ, ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΤΑΚΤΙΚΗ.ΑΥΤΗ, ΤΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.