Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ


Δεν γνωρίζουμε αν έχει πιά κάποιο νόημα η όλη ιστορία, πάντως συνεχίζονται οι συναντήσεις του Κύπριου Προέδρου Χριστόφια με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Αυτή τη φορά αναζητείται... σύγκλιση στο περιουσιακό, άμεσα συνδεδεμένο με το προσφυγικό, και ενώ έχουμε την κατάθεση γεφυρωτικών προτάσεων που έγινε από τα Ηνωμένα Έθνη. Προεξοφλούμε πως (και) στο θέμα αυτό θα υπάρχουν τέτοιες ''δικλείδες ασφαλείας'', όπως τις θέλουν οι Τούρκοι, ώστε ελάχιστοι Έλληνες να μπορούν πρακτικά να επανακτήσουν το κατεχόμενο σπίτι τους.

Η τουρκική πλευρά χαράζει την τακτική της, ακόμη και για αυτό, σε πλήρη συντονισμό. Για αυτό είχαμε επίσκεψη του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στην Άγκυρα. Για να πάρει ''γραμμή''. Έτσι λειτουργούν οι Τούρκοι, ενωτικά, την ώρα που η ψοφοδεής πολιτική των Αθηνών σκεπάστηκε κάτω από το διάτρητο ''η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάς συμπαρίσταται''...

Πιαστεύει κάποιος πως οι Τούρκοι θα υπερβούν εαυτούς και θα συζητήσουν, έστω και σε αμοιβαία βάση, παραχωρήσεις; Ιδίως δε σε θέματα όπως το περιουσιακό ή το εδαφικό; Μα ήδη σχεδιάζουν το εναλλακτικό σχέδιο Β, το οποίο συνδέεται με κινήσεις αναβάθμισης-αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, φέρεται να πίεσε τον Έρογλου, στην λογική πως οι Τουρκοκύπριοι δεν πρέπει να αναμένουν επ’ άπειρον στην περίπτωση κατά την οποία ''η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίσει να είναι αδιάλλακτη''(!!!)

Και από τη μια, τo τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου και η Τουρκία θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν τη διαπραγματευτική διαδικασία,  από την άλλη όμως ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε πως ο στόχος είναι η εξεύρεση λύσης πριν την πρώτη Ιουλίου, που η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία στην ΕΕ. Ευνόητοι οι λόγοι.

Εμείς δεν τρέφουμε την παραμικρή ψευδαίσθηση για το που το πάνε οι Τούρκοι...

Κάποιοι άλλοι;
πηγη