Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Όπως τότε,ετσι και τώρα!


 «Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους,
δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα,
γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους,
ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».
Μπρεχτ...





Όπως τότε, έτσι και τώρα! Αρκετά με τον κοινωνικό αυτοματισμό! Αρκετά με τον κοινωνικό διχασμό! Αρκετά με την προπαγάνδα απο τα κέντρα εξουσίας που μονό στόχο έχουν το διαιρεί και βασίλευε,τον δημόσιο υπάλληλο κόντρα στον ιδιωτικό,τον εργαζόμενο κόντρα στον άνεργο,τον νέο κόντρα στον συνταξιούχο!Μια πατρίδα μια Σημαία Ένας ΣΤΟΧΟΣ!


Την Λευτεριά!!! λευτεριά στις αποφάσεις μας,που θα προέρχονται από εμάς και θα αφορούν εμάς. Λευτεριά στο μέλλον μας,που θα είναι φτιαγμένο από εμάς για μας. Λευτεριά στην ιστορία μας,που θα τιμούμε και θα υπερασπιζόμαστε,θα μαθαίνουμε και θα προστατεύουμε και δεν θα την γραφούν αυτοί για εμάς, αλλά θα γράφετε ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ!!ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ!!!


Δεν θα παραχωρήσω έναν πόντο από τις ιδέες μου,δεν θα αφήσω κανέναν να δηλητηριάσει τις σκέψεις μου για τον αδερφό μου.Θα σταθώ διπλα του στον αγώνα. Εγώ ο άνεργος διπλά στον "προνομιούχο" εργαζόμενο. Εγώ ο ιδιωτικώς υπάλληλος θα σταθώ διπλά στον δημόσιο υπάλληλο, εγώ ο νέος θα σταθώ διπλά στον συνταξιούχο, εγώ ο πατέρας θα σταθώ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!Δεν θα αφήσω την κοινωνική μηχανική να με κρατήσει μακριά από τους δρόμους της φωτιάς,τους δρόμους της μάχης τους, ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ!!!!!


Γιατί το Φως είναι ένα, αδιαίρετο,
κι οπουδήποτε νικήσει ή νικηθεί,
νικάει και νικιέται και μέσα σου.

Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος.

Νίκος Καζαντζάκης
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΟΧΗ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ-ΕΒΡΑΙΟΙ,ΓΥΦΤΟΙ,ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ-Ο ΜΠΡΕΧΤ ΞΕΧΑΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ,ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΖΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ--Π.Χ.ΝΑΟΥΣΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε 1:30 από μόνος σου δεν κατάλαβες πόσο ρηχό και άστοχο ήταν το σχόλιο σου ;

Ανώνυμος είπε...

μια χαρα τα λεει ο 1,30...απολυτα ευστοχο και καθολου ρηχο.αν γινει οτιδποτε τοτε ολοι μας θα ευχομασταν να μην υπηρχαν οι παραπανω ομαδες μεσα στη Ελλαδα.η μηπως εισαι και εσυ (3,07)κανενας ψευτοκουλτουριαρης πολυπολιτισμικος νεοφιλελευθερος που σου προκαλουν αηδια οι πατριωτες?απλα ρωταω..