Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κίνημα στο διαδίκτυο με στόχο την επιστροφή των αγαλμάτων στην Ελλάδα


Κίνημα στο διαδίκτυο με στόχο την επιστροφή των αγαλμάτων στην ΕλλάδαΜεγάλες διαστάσεις παίρνει σιγά σιγά το κίνημα στο Facebook, με τις φωτογραφίες ελληνικών αγαλμάτων που βρίσκονται σε μουσεία εξωτερικού, με αποτέλεσμα να συνοδεύονται με έξυπνες «ατάκες» οι οποίες έχουν όλες το ίδιο αίτημα. Την επιστροφή στην πατρίδα.


Όπως δημοσιεύει το iefimerida.gr, μετά την Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο, πλέον ολοένα και περισσότερες όμορφες εικόνες δημοσιεύονται στις οποίες εκφράζεται η «επιθυμία» των ελληνικών έργων τέχνης να γυρίσουν είτε στον «ήλιο τους», να «σταματήσουν να είναι όμηροι» κλπ.

Απολαύστε την πραγματικά συγκινητική προσπάθεια.

«Μπορείς να κλέψεις ένα άγαλμα. Αλλά δεν μπορείς να κλέψεις την καταγωγή μου»


«Μου έλειψε ο ήλιος μου»

«Φτιάχτηκα για να με ιππεύουν Ήρωες»

«Συνέλληνες, με κρατούν όμηρο»

«Με σχεδίασαν και δημιούργησαν, Ελληνικά μυαλά, χέρια και μάρμαρα»


«Περιμένοντας την αποφυλάκισή μου»


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΠΩ! ΠΩ! ΠΩ! εδω ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται.Που θέλετε να επιστρέψουν δεν μας είπατε! Στην Γερμανική αποικία της Ευρώπης; Οι προδότες του αποικιακού Διευθυντηρίου,που πηδάνε επι καθημερινής βάσεως 11.000.000 Έλληνες,δεν σας απασχολεί.Τα Ελληνόπουλα που έγιναν για άλλη μία φορά μετανάστες ποιός θα τα επαναφέρει στην Πατρίδα τους; Τελικά η κρίση έχει τραυματίσει σοβαρά την εγκεφαλική σας ουσία,διαφορετικά δεν εξηγείται ότι η μα...κία πάει σύννεφο!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΧΟΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΣΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

και συ που είσαι ο κάποιος κάπως όψιμα δεν θυμήθηκες την ιστορία σου; Δεν απασχολεί τίποτα άλλο την καθυστερημένη γκλάβα σου;Εδώ κλέβουν τα μουσεία μλερα μεσημέρι,η πατρίδα σου γέμισε με τρόλ,ο κόσμος σέρνεται στα συσίτια,στην εξαθλίωση και στην φτώχεια,ξεσπιτώνονται συμπατριώτες σου,το κράτος και το έθνος προδόθηκε από πουλημένους δοσίλογους,έχει χάσει την υπόστασή του και την εθνική κυριαρχία του, η περιουσία των Ελλήνων υποθηκεύτηκε και αυτή,τα πάντα διαλύονται και έρχεσαι εσυ,ο καλοβολεμένος μαλάκας,μέσα από την αποχαυνωτική σου νιρβάνα ,να μας πείς για κλεμένα αγάλματα και ότι άλλο σου πέρασε από την αποβλακωμένη μνήμη σου.Άντε χάσου χαζοκούταβο.-