Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τοποτηρητές στα υπουργεία θα ελέγχουν την εφαρμογή των κατευθύνσεων που θα δίνει η τρόϊκα


«Μάτια» και «αυτιά» σε όλα τα υπουργεία θα έχει σύντομα η Τρόικα, ενώ σε ρόλο «σούπερ-επιτηρητή» θα είναι ο γνωστός μας κ Ράιχενμπαχ, ο επικεφαλής της Taskforce...


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, λένε, ότι στόχος αυτού του σχήματος είναι μεταξύ άλλων να μπει ένα τέλος στο θρίλερ που επαναλαμβάνεται κάθε τρεις μήνες με τις αξιολογήσεις της Τρόικας.
Στο εξής, όπως λένε, οι προσπάθειες της Ελλάδας θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση (ελπίζουμε μόνο να μην ζούμε και το θρίλερ κάθε μέρα)!
Και αν κάτι πάει στραβά, θα μπορούν να επιβάλουν διορθωτικά μέτρα!!! Θα παρακολουθούν δηλαδή σε μόνιμη βάση τους υπουργούς και το έργο των υπουργείων και με το πρώτο… στραβοπάτημα θα παρεμβαίνουν.
Όσο για τη δομή του πράγματος; Το σχέδιο προβλέπει να δίνει τις κατευθύνσεις η Τρόικα και η Ομάδα Δράσης θα ελέγχει την εφαρμογή τους.
Το πώς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους Τρόικα και Ομάδα Δράσης, όπως αναφέρουν σήμερα Τα Νέα, ήταν το θέμα συνεδρίασης που έγινε στις Βρυξέλλες. Ποιοι κάθισαν στο τραπέζι; Εκπρόσωποι της Τρόικας, της Ομάδας Δράσης, των χωρών της Ευρωζώνης, άλλων εμπλεκομένων στο ελληνικό ζήτημα, αλλά και εκπρόσωποι της Ελλάδας.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα «ιδιότυπο καθεστώς επιτροπείας», όπως είπε παράγοντας των Βρυξελλών. Επειδή όμως το χάπι πρέπει και να «χρυσωθεί», το πιθανότερο είναι πως δεν θα αποκαλείται έτσι.
 Πηγή
filologos10

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους μεγαλο επιχειρηματιες, εφοπλιστες και βιομηχανους (ελληνες και μη) και τις ξενες εταιριες πρεπει να κυνηγησουμε. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τοσα χρονια του καλυπτανε, τους προστατευαν και δεν αναφεραν τιποτα γι αυτα που χρωστανε στη ΔΕΗ και για τους φορους που δεν πληρωναν, δηλαδη ποιοι ελληνες και ξενοι μεγαλο επιχειρηματιες και βιομηχανοι, εφοπλιστες, πολυεθνικες, ξενες εταιριες, τραπεζες και πολιτικοι τοσα χρονια δεν πληρωναν φορους (ή πληρωναν πολυ λιγοτερους απ τους απλους πολιτες). Να δειτε ποσα δισεκατομμυρια θα μαζευτουν...

Αλλά το μονο που ξερουν οι πολιτικοι ειναι να κυνηγανε τους απλους πολιτες... παντα φταινε οι απλοι πολιτες που δεν πληρωνουν 200 ως 500 ευρω λογαριασμους.. αυτους εκβιαζουν, τρομοκρατουν και τους χωνουν χαρατσια... Τους μεγαλο επιχειρηματιες που χρωστανε εκατομμυρια ευρω δεν τους αγγιζουν και τους προστατευουν...

Γιατι υπαρχει παραγραφη των αδικηματων των πολιτικων? και μετα οι ιδιοι τους εχουν το δικαιωμα να τιμωρουν τους απλους πολιτες, να τους κοβουν μισθους και να τους φορολογουν..

Να γινει πληρης ελεγχος των ελληνικων καταθεσεων στις τραπεζες του εξωτερικου.. να δουμε ποιοι εχουν μεγαλες καταθεσεις που δεν συμβαδιζουν με τον μισθο τους...

Να γινει πληρης ελεγχος (αναλυτικα) στα πραγματικα εξοδα των ολυμπιακων αγωνων και ποσα κοστολογησαν τοτε..

Γιατι παιρνουμε δανεια αφου ειναι παρανομα και ακυρα και μας καταστρεφουν... Δεν πληρωνονται τα πραγματικα χρεη αλλά οι τοκοι. Δεν πληρωνονται μισθοι και συνταξεις απ αυτα αλλά το 95% πηγαινει στις τραπεζες (στις τραπεζες των Ευρωπαιων δηλαδη). Τους επιστρεφουμε τα χρηματα με λιγα λογια.

Γιατι δεν μας πληρωνει τις ζημιες (500 δισεκατομμυρια ευρω) που μας εκανε η Γερμανια στο Β Παγκοσμιο πολεμο.

Τι εγινε με την Siemens?

Τον κομματάρχη στη Θεσσαλονίκη με 40 εκατομμύρια ευρώ από μαύρα λεφτά που έπιανε σε παρακολούθηση της ΕΥΠ ?

Το 1,1 δισεκατομυριο που χαρισαν στον Λαυρεντιαδη?

Τα εκατομυρια χρεη προς δημοσιο που χαριστηκαν σε ομαδες (Αεκ,Αρη κ.τ.λ.) και τα παρανομα εκατομυρρια που βγαζαν οι Κοκκαλης, Βαρδινογιαννης, Αγγελοπουλαιοι, Γιανακοπουλαιοι κ.τ.λ.

Για το ασφάλιστρο κινδύνου CDS από το Τ.Τ. αξίας 1,3 δισ το οποιο πουληθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε χρεοκοπία πάει στα 60 δισ.
Στην εταιρία I.J.Partners που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού. Υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι η Μ. Ξαφά.
Ποιοι αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα? σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αν γίνει haircut? Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια...

Unigestion. Τον αδερφο του Παπανδρεου που ειναι μελος της εταιρειας στην Ελβετια. Οι χορηγιες κρατικων οργανισμων στην φερομενη "ΜΚΟ" εταιρεια, κρατικων οργανισμων όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία "I4CENSE" του αδελφού του πρωθυπουργού Ανδρέα Α. Παπανδρέου, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά και τη SIEMENS! Πονταρει στη καταρευση της Ελλαδας. Ο πρωθυπουργός τελικα αποδειχτηκε έμμισθος Broker (δηλαδή μεσάζων σε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία) των διεθνών κερδοσκόπων.

ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ IJ PARTNERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ LEHMAN BROTHRS. Εμπλεκόμενος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Μαργέλος που συμμετείχε στους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά. Είναι και ο Χ. Μάκας, ο Μ. Ντεμιρελ και μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του Χριστοφοράκου. Προσκεκλημένοι στις κλειστές συγκεντρώσεις ήταν οι επιχειρηματίες Γ. Κοσκωτάς και Θ. Μαργέλλος που πρωταγωνίστησε με τον Λούβαρη στο «σκάνδαλο του καλαμποκιού» και είναι ακόμα φίλος του Γιώργου. Μέλη του πρώτου ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών ήταν ο Δ. Κοντομηνάς κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου 7.22 ολα αυτα τα γνωριζουμε και εμεις και οι δοσιλογοι που μας κυβερνουν.Ομως δεν τους καιγετε καρφι.Για αυτο πρεπει να παρουμε την κατασταση στα χερια μας με οποιο κοστος και με οποιον τροπο.Μας βλεπω στο τελος απο τους φορους και τα πολλα χαρατσια να χανουμε σπιτι αυτοκινητο..να μην εχουμε να φαμε.Γι αυτο και μεις σαν πρωτο βημα αρνουμαστε να πληρωνουμε οτιδηποτε απο αυτα μας ερχεται.Εγω παντως αυτο θεωρω σωστο και αυτο κανω.Οποιος το βρισκει σωστο το ακολουθει...