Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Χάσαμε την Ελλάδα μας, χάσαμε το μέλλον μας .. κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει


Γράφει ο Chris L.
Έκκληση, πρός την τελευταία (ανεξάρτητη ακόμα?) εξουσία , για την διάσωση της πατρίδας μας:την Δικαιοσύνη.Αναγνωρίστε το έγκλημα εναντίον της χώρας και της δημοκρατίας μας , πιάστε τους ενόχους... και απαγγείλτε τους κατηγορίες. Είναι πολλές ,αλλά μόνο η εσχάτη προδοσία αρκεί.Και μην μου πεί κανένας ότι από τη στιγμή που μπήκαμε στην Ευρωπαική Ένωση, αυτή η κατηγορία δεν στοιχειοθετείται, γιατί βάσει του νόμου ότι παραχωρείται ,πρέπει να γίνεται αμοιβαία.Είδατε , καμιά άλλη χώρα αμοιβαία να υιοθετεί αυτά που υιοθετεί η Ελλάδα?Όχι, άρα όλες οι μονομερείς εκχωρήσεις, έστω μόνο οικονομικής εξουσίας είναι παράνομες.
Άν κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν αυτά που λένε τα ΜΜΕ , ότι η οικονομική κρίση οφειλόταν μόνο σε μάς , ότι ξέσπασε νομοτελειακά και μετά έπρεπε απλώς να τη διαχειριστούμε, καλύτερα να σταματήσουν να διαβάζουν πιό κάτω.Το έγκλημα εναντίον της χώρας μας είναι και διαχρονικό και προμελετημένο.
Δεν έχετε αναρωτηθεί, πώς η Ελλάδα με τόσες πηγές εσόδων, ναυτιλία,(1η παγκοσμίως) τουρισμό, αγροτικά προιόντα, φυσικό ορυκτό πλούτο (πετρέλαιο,φ.αέριο), βρίσκετε σε αυτή την κατάσταση και η Γερμανία π.χ, με τίποτα από τα παραπάνω(με κύρια βιομηχανία την παραγωγή αυτοκινήτων) αλλά και άλλες χώρες ,να μην αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα?Γιατί? Άν η εξήγηση των ΜΜΕ , ότι φταίνε οι δήθεν ΄”τεμπέληδες και διεφθαρμένοι ” Έλληνες σας αρκεί, πάλι θα συμβούλευα να μη συνεχίσετε το διάβασμα.
Η εξήξηση βρίσκεται στις γεωστρατηγικές ισορροπίες δυνάμεων ,στις διεθνείς σφαίρες επιρροής αλλά και στον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο.Η Ελλάδα χρόνια τώρα μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο ανήκε στη Δύση.Οι Σύμμαχοι της, χρόνια τώρα , είχαν διαμορφώσει μια κατάσταση τεχνητής εύθραστης ισορροπίας στο Αιγαίο και στη ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να προωθούν τα συμφέροντα τους:  τον γεωστρατηγικό τους έλεγχο και  τις επικερδείς πωλήσεις όπλων τους.
Εδώ και χρόνια, τουλάχιστον 15, μετά από μυστικές έρευνες, εντοπίστηκαν κοιτάσματα πετρελαίου, φ.αερίου και άλλων πολύτιμων μετάλλων στη Ελλάδα.(βλέπε έγγραφα που πρόσφατα διέρρευσαν στα Wikileaks).Σήμανε συναγερμός στα επιτελεία των χωρών εκείνων που βγάζαν κέρδος απο την ισορροπία τρόμου στην περιοχή της Ελλάδος, αλλά και στο παγκόσμιο πετρελαικό καθεστώς.(άν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν επιτελεία χάραξης εθνικής και παγκόσμιας στρατηγικής στις χώρες -κλειδιά του παγκόσμιου γίγνεσθαι, τότε πάλι άς σταματήσουν να διαβάζουν). Μιά ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση αυτών των πόρων απο μια κυρίαρχη Ελλάδα, θα χαλούσε αυτή την επικερδή για αυτούς ,κατάσταση στο Αιγαίο, θα άλλαζε τις ισορροπίες υπέρ της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα(οικονομικό,εξωτερικής πολιτικήςκτλ), θα καθιστούσε την Ελλάδα ένα πόλο ισχύος στη Ν.Α Ευρώπη, με παγκόσμιες προεκτάσεις αλλά και συνδιαμορφωτής της παγκόσμιας τιμής πετρελαίου, διαχειριζόμενη ανεξάρτητη τα αποθεματικά της.Με λίγα λόγια θα γινόταν ένας ανεξάρτητος παγκόσμιος παίκτης, διαχειριζόμενη την σφαίρα επιρροής της ,όπως αυτή ήθελε.
Αυτό βέβαια, δεν μπορούσαν να το αφήσουν να γίνει πραγματικότητα σε καμμία περίπτωση.Τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια.Οπότε τί κάνανε? Συνέταξαν ένα σχέδιο και το βάλανε, μετά τις σχετικέ εγκρίσεις, σε εφαρμογή.
Απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία του σχεδίου τους, ήταν οι ντόπιοι ”συνεργάτες” τους , σε θέσεις κλειδιά(πολιτικές θέσεις, διοικητικές, ΜΜΕ, επιχειρηματίες κτλ). ΄
Έτσι, σε πρώτη φάση, η ανακάλυψη του ορυκτού πλούτου, κρατήθηκε μυστική.Όλοι οι κατά καιροί, πολιτικοί αρμόδιοι, αρνούνταν την ύπαρξη των κοιτασμάτων, παρ’ολο που τους δείχναν τεκμηριωμένες πανεπιστημιακές μελετές.
Στην δεύτερη φάση προβλεπόταν η παραδοχή ύπαρξης των κοιτασμάτων(οι παγκόσμιες πετρελαικές εταιρείες έχουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί πτωτικά η τιμή του πετρελαίου) αλλά ή εκμετάλλευση τους δεν θα γινόταν από μια κυρίαρχη Ελλάδα,για να μην διακυβευθούν τα συμφέροντα των ”Συμμάχων” μας, αλλά από μια υποτελή Ελλάδα.Και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη..
Ο καιρός των στρατιωτικών καταλήψεων, σε μια Ευρωπαική χώρα, θεωρήθηκε αρχικά άκομψος αλλά και μεγάλου κόστους, για αυτό αποφασίσθηκε να χρησιμοποιηθεί σαν έσχατη λύση(στα πλαίσια αυτής της επιλογής , δημιουργήθηκε η υποβόσκουσα προπαγάνδα για την ανεξάρτητη Κρήτη,όπου υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα) .Έτσι προκρίθηκε το σενάριο της οικονομικής υποτέλειας ,στα πλαίσια της Ε.Ε
Η δεύτερη φάση, έπρεπε να ωριμάσει λίγο μέχρι την εφαρμογή της.Γιατί η δεύτερη φάση, απαιτούσε πολύ έξυπνα  και την εμπλοκή της ΕΕ, στα πλαίσια του νομισματικού πολέμου Ευρώ-Δολλαρίου.Το ευρώ, είχε αρχίσει ,κυρίως μετά το 2008, να θεωρείται ως σταθερό νόμισμα και είχε αρχίσει να ωριμάζει η ιδέα σε αρκετές σημαντικές χώρες, ότι μπορούσε να αντικαταστήσει το δολλάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ιδίως βλέποντας τα προβληματικά στοιχεία στην πορεία της οικονομίας του δολλαρίου(υπερβολικό έλλειμα και χρέος).Άν γινόταν αυτό , η αυτοκρατορία του δολλαρίου, θα έφτανε στο τέλος της , με ότι αυτό συνεπαγόταν για την παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα.
Άν όμως δημιουργούνταν μια κρίση στην Ευρωζώνη, όλα θα άλλαζαν.Και αυτό δεν ήταν δύσκολο, εκμεταλλευόμενοι τις πολλές δομικές αδυναμίες της Ε.Ε. Η Ευρωπαική ¨Ενωση σχηματίσθηκε για να αυξήσει την κερδοφορία των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρήσεων και όχι των κρατών,γι αυτό και δεν διέθετε μηχανισμούς προστασίας των εθνικών οικονομιών.
Η Ελλάδα ήταν ο αρχικός στόχος, με αυτόν της αμφισβήτησης του Ευρώ, ως δευτερεύων.Ο δευτερεύων στόχος , έχει ήδη επιτευχθεί με την δημιουργία αμφισβήτησης του Ευρώ, η μονοκρατορία του δολλαρίου σώθηκε και σε εξέλιξη βρίσκεται η επίτευξη του πρώτου στόχου , η οικονομική υποτέλεια της Ελλάδας.
Πιστεύω, ότι έγινε αντιληπτό ότι στο έγκλημα υπήρχε και υπάρχει κίνητρο, και μάλιστα πολύ σημαντικό.
θα κάνω και μια γρήγορη αναδρομή στα στοιχεία που το συνθέτουν, έτσι για φρεσκάρισμα της μνήμης.

1. ”Ξαφνική ” αποχώρηση της κυβέρνησης το 2009 απο την εξουσία , με εφαρμογή του νόμου της σιωπής ακόμη και τώρα, για να αρχίσει η φάση εκτέλεσης του σχεδίου.
2.Τεχνητή επιδείνωση όλων των οικονομικών δεικτών,από τη νέα  πολιτική ”ηγεσία”: διόγκωση του ελλείματος(ήδη ο εισαγγελέας έστειλε την υπόθεση στη Βουλή),δηλώσεις περί Τιτανικού,διεφθαρμένων κτλ,απογείωση των spreads, άρα τεχνητή κρίση δανεισμού.Και άλλα κράτη έχουν μεγαλύτερο χρέος απο εμάς ,αλλά δεν έχουν κρίση δανεισμού.
3.Προμελετημένη υπαγωγή στο ΔΝΤ(βλέπε δηλώσεις Στρός Κάν , Wikileaks και άλλων).Ο μηχανισμός ήταν ήδη στημένος.
4.Σκόπιμα λανθασμένη οικονομική πολιτική απο τρόικα ,που επιδεινώνει την ύφεση αντι να βοηθάει στην ανάπτυξη.Κανένα άλλο κράτος δεν πήρε αντίστοιχα μέτρα, για να αντιμετωπίσει οικονομικές κρίσεις, ούτε η Γερμανία(ποτέ δεν έκοψε μισθούς και συντάξεις) ,ούτε η Ιρλανδία και η Πορτογαλία που υπάχθηκαν και αυτοί στη τρόικα.Τα μέτρα που τους ζητήθηκαν δεν ήταν ούτε κατά διάνοια τόσο υφεσιακά,σαν τα δικά μας.Ούτε οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών, δεν παίρνουν τέτοια μέτρα για να βοηθήσουν μια οικονομία.Τυχαίο δεν νομίζω…
5.Υποθήκευση του δημόσιου πλούτου και υπαγωγή του στο Αγγλικό Δίκαιο,χωρίς το δικαίωμα της εθνικής ασυλίας.
6.Όταν η κυβέρνηση μόνη της δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο, τότε ορκίστηκε μια νέα κυβέρνηση, με αντισυνταγματικό τρόπο(το Σύνταγμα προβλέπει ένας απο τους τρείς προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων μας να αναλαμβάνουν επικεφαλείς μεταβατικών κυβερνήσεων, εκτός αν αυτός που ορκίζεται ως πρωθυπουργός , ψηφίζεται ως πρόεδρος του κόμματος που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή).Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε.Που είναι η Δικαιοσύνη?Έστω να το καταγγείλει..
7.Νομοθέτηση και ίδρυση ταμείου, όπου κατά προτεραιότητα θα πληρώνονται οι δανειστές μας(βλ. έσοδα πετρελαίου και κοιτασμάτων κτλ).Θεμελιώδης λίθος του Συντάγματος μας είναι η λαική κυριαρχία,αυτό καταλύεται άν θεσμοθετηθεί η προτεραιότητα των δανειστών μας.
8.’Ξαφνική” αναλαμπή και επιφοίτηση απο την μείζονα αντιπολίτευση,και αποδοχή του μνημονίου και των όρων του , από μέρους της. Οι πιέσεις είναι τεράστιες…
9.Παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, εθνικής αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας μας, του μέλλοντος μας, με τη δημιουργία κολλήγων εργατών στις πολυεθνικές τους.Υποβολή τέτοιων όρων που ουσιαστικά υπονομεύουν τον στόχο της ανάπτυξης.Γιατί η ανάπτυξη δεν είναι ο στόχος αλλά η υποτέλεια.

Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να στοιχειοθετήσουν το έγκλημα , τουλάχιστον στούς αντικειμενικούς κριτείς. Αν η Δικαιοσύνη σωπάσει, εκτός απο συνένοχη , θα σκοτώσει και την τελευταία ”νόμιμη ”επιλογή μας, μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος πολιτικού μας συστήματος.Και τότε όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούμε, άν το υπάρχον πολιτικό -πολιτειακό σύστημα δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα και δεν μπορεί να υπερασπισθεί την πατρίδα μας, τι επιλογές έχουμε και αν είμαστε διατεθειμένοι να τις αναλάβουμε.Πάντως άν αφήσουμε το μεγαλύτερο έγκλημα στη ιστορία της πατρίδος μας ατιμώρητο, είμαστε άξιοι της μοίρας μας…
πηγη

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένεις από την "ανεξάρτητη" εκάστοτε καθεστωτική και διοριζόμενη δικαιοσύνη να κινηθεί σώθηκες, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι βολεψάκηδες.

Ζωής είπε...

Γράφει ο Chris L, παπαριες.γιατι ρε μάγκα δεν γράφεις το ονομα σου με ελληνικούς χαρακτήρες;
Άρα μένεις έξω και σύ,τινεχασες το μέλλον σου τότε ρε παπαρα;
Σύχαινομε όταν κάνουν copy paste και το παίζουν φιλαράκια του λαου ,
Στοδιαλο καθήκια και εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λές ρε μάγκα Ζωή, εσύ βρίζεις όποιον δεν ξέρεις ή εσύ βάζεις το όνομα σου.Μάλλον δεν αξίζει να σου απαντήσω γιατί για παπαγαλάκι μου κάνεις , αλλά απαντώ για τους άλλους αναγνώστες. Τ ο κείμενο δεν είναι copy paste, είναι δικό μου, δεν ζώ έξω και οι ξένοι χαρακτήρες είναι απο το e-mail μου. Με τέτοια μυαλά θα συνεχίσουν να μας κάνουν ότι θέλουν.Οι βρισιές σε χαρακτηρίζουν..

η Ελένη Τσιτουρίδου. είπε...

Παπαγαλάκι είναι αγόρι μου Chris L.
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις.

Το καλό για εμάς είναι ότι είναι ένα τελείως ηλίθιο παπαγαλάκι, 100% πούστης, όχι μόνο στο σώμα μα και στην ψυχή,
και 1000% έχει στο μυαλό και στη καρδιά σκατά



στα μούτρα του και αυτά

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα δε χάσαμε και ούτε θα χάσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Ελένη,συμφωνώ