Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Φοβού… την ξευτίλα


Της Μιχαλούς

Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που πρόσφατα ανέλαβε για τρίτη κατά σειρά φορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης...
Μαρτίου… Ο πολιτικός κόσμος επιμένει να παραταχτεί στις εξέδρες των επισήμων  για να λάβει τιμές!!! Φοβούνται όμως το πλήθος. Γιατί άραγε; Ήδη το έχουν σώσει κανά δυο τρεις φορές ίσαμε τώρα... Μήπως πιστεύουν ότι οι εκδηλώσεις λατρείας των πολιτών που θα πραγματοποιηθούν θα γινουν  επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα; Μπορεί; Ότι κι αν είναι,  αποφάσισαν να βγουν στις εξέδρες με δεκάδες χιλιάδες «μπράβους» να τους προστατεύουν!

Είναι τόσος ο φόβος που διακατέχει την κυβέρνηση Παπαδήμου για πιθανά επεισόδια κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης ώστε αποφασίσθηκε να διακοπούν όλες οι άδειες των αστυνομικών και η Αθήνα να γίνει απόρθητο κάστρο. Μαθαίνουμε  ότι κατεβάζουν περισσότερους από 10.000 αστυνομικούς , 3000 άνδρες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ με γκλομπ και δακρυγόνα ενώ ακόμη και υπάλληλοι της ΕΥΠ θα χρησιμοποιηθούν. Έχουν δοθεί και εντολές για προληπτικούς σωματικούς ελέγχους σε καθένα που θα τον θεωρούν ύποπτο αλλά και να του κάνουν ακόμα και προσαγωγή στην Ασφάλεια Αττικής! Τι γίνεται ρε παιδιά όλοι οι Έλληνες είναι τρομοκράτες… Που φθάσαμε απορώ!!!

Κόβουν και τις άδειες, προγραμματισμένες ή απρογραμμάτιστες, του αστυνομικού προσωπικού για τις 24 και 25 Μαρτίου, με αιτία τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας της παρέλασης Μάλιστα, οι σχετικές διαταγές των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, έρχονται προφορικά προς τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών, αφού αν κάτι τέτοιο αποτυπωνόταν σε έντυπη διαταγή... θα ήταν παράνομο και θα καταπατούσε κατάφορα το Σύνταγμα και το προεδρικό διάταγμα που ορίζει τον τρόπο εργασίας και χορήγησης αδειών.

Εντωμεταξύ οι πολίτες θα είναι παντελώς, απροστάτευτοι και άρα έρμαια των κάθε λογής κακοποιών -κατά τ’ άλλα το όνομα του Υπουργείου το άλλαξαν από Δημόσιας Τάξης σε Προστασίας του Πολίτη-, αφού  με την διαταγή αυτή της ΓΑΔΑ καλούνται οι διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών το συγκεκριμένο διήμερο να καλύψουν τα αναγκαία με το λιγότερο δυνατό αστυνομικό προσωπικό και το υπόλοιπο να διατεθεί στα μέτρα ασφάλεια της παρέλασης. Τους ζητείται επίσης να καταθέσουν «τα αριθμητικά δεδομένα της παρούσας δύναμης» των υπηρεσιών τους αλλά και των απολύτως απαραίτητων υποχρεώσεών τους έως τις 19 Μαρτίου που είναι προσωπικό για, αξιωματικούς υπηρεσίας, σκοπούς, εποχούμενες περιπολίες, μεταγωγές κρατουμένων, λήψη μέτρων αθλητικών εκδηλώσεων, τοπικές παρελάσεις και φρούρηση στόχων!!

Τελικά αναρωτιέμαι είναι λογικό στην επέτειο  της απελευθέρωσης, να τιμώνται με το ζόρι εκείνοι που προκάλεσαν την κατοχή της Ελλάδας!!!
πηγη