Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Όταν η αγανάκτηση του κόσμου ξεφεύγει


Τα πιο σημαντικά περιστατικά βίας των τελευταίων δύο χρόνων σε πολιτικούς και επωνύμους

Γιουχαΐσματα, ύβρεις, διαμαρτυρίες, αποδοκιμασίες μέχρι και... άγριο ξύλο έχουν δεχτεί βουλευτές που στήριξαν την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. 

Κανείς βέβαια δεν περίμενε ότι η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, από το ακριτικό Καστελόριζο στις 23 Απριλίου 2010, ότι δηλαδή «είναι ανάγκη να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού δημιουργήσαμε και έχω δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να ξεκινήσει τις ενέργειες», όπως είχε πει, θα προκαλούσε αυτή την οργή του κόσμου.



Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Καστελόριζο

Οι πολίτες εξαγριώθηκαν και οι πολιτικοί… τρόμαξαν καθώς ο προπηλακισμός που είχε αρχίσει εναντίον τους, ανησύχησε και ανησυχεί έντονα σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ελάχιστοι μάλιστα έχουν ξεφύγει από το μένος των διαδηλωτών με τελευταίο θύμα τον τραγουδιστή, Γιώργο Νταλάρα. Και δεν είναι τυχαίο των περιστατικών βίας που συνέβησαν κατά καιρούς, ότι ο Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική για να μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο. 

Στο στόχαστρο ο Θ. Πάγκαλος

«Δεν τα φάγαμε μαζί», φώναζαν κάτοικοι της Κερατέας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, όταν τον είδα να γευματίζει σε ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής. Οι πιο εξαγριωμένοι δεν έμειναν μόνο στις αποδοκιμασίες, αλλά του εκτόξευαν γιαούρτια. 

Ο Θ. Πάγκαλος, εκείνη τη στιγμή, δειπνούσε με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το θέμα του ΧΥΤΑ. Όταν αντιλήφθηκε ότι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από την ταβέρνα, προσπάθησε να συνομιλήσει (κατά κάποιο τρόπο) μαζί τους, υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ. Είπε τις απόψεις του για το θέμα και τότε οι περίπου 80 κάτοικοι που ήταν συγκεντρωμένοι, εξοργίστηκαν, όταν τον άκουσαν να τους λέει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι η Αστυνομία θα απομακρυνθεί από την Κερατέα όταν φύγουν και οι κάτοικοι. 

 

Με ανακοίνωσή του πάντως, στράφηκε ανοιχτά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «συγκέντρωση τραμπούκων». Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους πολιτικούς να σταματήσουν το… παιχνίδι αυτό, προτού να είναι πολύ αργά, όπως είχε πει.

Δεν ήταν αυτή όμως η μοναδική επίθεση που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Όταν βρέθηκε στη Γαλλία για να παραστεί σε εκδήλωση για τον Κώστα Γαβρά, φοιτητές του επιτέθηκαν φραστικά. Τότε αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το χώρο. 

Και τον Σεπτέμβριο του 2011 όμως ένα ζευγάρι του τα… έψαλε. Όταν εκείνος κατευθυνόταν στο πολιτικό του γραφείο που βρίσκεται στην περιοχή της Ομόνοιας, ένα νεαρό ζευγάρι του επιτέθηκε φραστικά. Οι δύο νεαροί, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, τον εξύβρισαν και προσπάθησαν να του επιτεθούν με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικοί της φρουράς του για να τους συλλάβουν και αρχικά να τους μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και στη συνέχεια να μεταφερθούν στην Κρατική Ασφάλεια. 

«Μάτωσαν» τον Χατζηδάκη


Το Δεκέμβριο του 2010 κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργάνωναν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ο πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, διέσχιζε πεζός την οδό Πανεπιστημίου. 



Όταν τον αντιλήφθηκαν οι διαδηλωτές, αρχικά του επιτέθηκαν φραστικά. Οι πιο θερμόαιμοι όμως άρχισαν να τον κυνηγούν, φωνάζοντάς του «θα φάτε ξύλο όλοι». Του επιτίθεντο και τον χτυπήσουν με μπουνιές και κλωτσιές με αποτέλεσμα να τον… ματώσουν. 

 

Χρειάστηκε μάλιστα να επιστρατευτούν αστυνομικές δυνάμεις για να φυγαδευτεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που κρύφτηκε σε μαγαζί της οδού Βουκουρεστίου για να γλιτώσει από το μένος των διαδηλωτών. 

Στόχος έγινε και ο Καραμανλής

Έξω από το σπίτι του Κώστα Καραμανλή είχαν συγκεντρωθεί πολίτες για να διαμαρτυρηθούν. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του πρώην υπουργού. Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κ. Καραμανλής δεχόταν φραστική επίθεση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Δεκάδες ομογενείς, όταν τους αντελήφθησαν, άρχισαν να τους γιουχάρουν και να τους επιτίθενται φραστικά με διάφορα… κοσμητικά επίθετα. Και για να μην πάρει το θέμα μεγάλες διαστάσεις, χρειάστηκε να επέμβουν αστυνομικές δυνάμεις. 

Διαμαρτυρία και επίθεση στον Κ. Σημίτη

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όταν ο Κώστας Σημίτης έβγαινε από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Ακαδημίας, ομάδα αριστεριστών του επιτέθηκε φραστικά. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι μαζί του βρισκόταν ο επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας και όταν τον αναγνώρισε ομάδα νεαρών, που κολλούσαν αφίσες στην περιοχή, άρχισαν να του τα… ψέλνουν. 



Το περιβάλλον του πάντως έκανε λόγο για νεαρούς που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Έτσι, ο επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας τον οδήγησε σε ασφαλές σημείο μέχρι να απομακρυνθούν οι νεαροί.

Λίγους μήνες αργότερα πάντως, αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του στην οδό Αναγνωστοπούλου. Οι συγκεντρωμένοι του επέρριψαν ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. 

Γιουχαΐσματα έξω από το σπίτι του Α. Τσοχατζόπουλου


Πολίτες που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δεν ανήκουν σε καμία παράταξη, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η διαμαρτυρία αυτή είχε πραγματοποιηθεί προκειμένου οι συγκεντρωμένοι να φωνάξουν για τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για το παρελθόν του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. 



Τα ΜΑΤ στη διαμαρτυρία πολιτών στην οικία του Α. Τσοχατζόπουλου

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο πολιτικός δέχθηκε τα… πυρά των διαδηλωτών. Είχε δεχθεί φραστική επίθεση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν γύριζε από ταξίδι του στη Γερμανία. 

Επιθέσεις και στον Γ. Παπανδρέου

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες είχαν υποδεχτεί τον πρώην πρωθυπουργό φοιτητές στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου. Ομάδα νεαρών φώναζε συνθήματα στα ελληνικά και διέκοπτε συνεχώς τη διάλεξή του ενώ επιχείρησε να ξεδιπλώσει και πανό. Ο Γ. Παπανδρέου πάντως προσπάθησε να τους πείσει να ακούσουν όσα είχε να πει και στη συνέχεια να διαμαρτυρηθούν. «Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών» έλεγε ο τότε πρωθυπουργός και έκανε πρόταση να λάβει το λόγο κάποιος εκπρόσωπός τους, χωρίς ωστόσο αυτή η πρόταση να εισακουστεί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως είχε δεχθεί και στημένη επίθεση στη Θεσσαλονίκη όταν ένας υποτιθέμενος διαδηλωτής του εκτόξευσε παπούτσι ενώ κάποιοι πολίτες τον αποδοκίμασαν όταν βρέθηκε στην κηδεία του Λάκη Σάντα. Και την προηγούμενη μέρα ο πρώην πρωθυπουργός είχε δεχθεί τα… πυρά διαδηλωτών. 

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το Μέγαρο Μουσικής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών τον αποδοκίμασαν ενώ εκείνος είχε βρεθεί εκεί για την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. 

Προπηλάκισαν τον Δ. Σιούφα στην Πάρο


Ο Δημήτρης Σιούφας βρισκόταν στην Πάρο και γευμάτιζε με φίλους του, όταν δέχτηκε φραστική επίθεση από θαμώνες της ταβέρνας. Λίγο έλειψε μάλιστα το φραστικό επεισόδιο να μετατραπεί σε… μάχη. Κι αυτό γιατί, οι περίπου τριάντα θαμώνες του μαγαζιού ήρθαν στα χέρια με τους δύο αστυνομικούς της φρουράς του, οι οποίοι για να απομακρύνουν τον πρώην πρόεδρο της Βουλής από την ταβέρνα, έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού. 

«Φρούτα και λαχανικά» στον Κ. Σκανδαλίδη

Αγρότες υποδέχτηκαν τον Κ. Σκανδαλίδη με φρούτα και λαχανικά. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν είχε πάει στην Πάτρα, με αφορμή τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έτυχε θερμής υποδοχής από μεγάλη μερίδα αγροτών. Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου «Αστήρ», όπου και άδειασαν καφάσια με ζαρζαβατικά. 



Προπηλάκισαν τον Πεταλωτή στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης


Τον περασμένο Ιούνιο ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, εγκλωβίστηκε στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. Περίπου εβδομήντα άτομα που ενημερώθηκαν για την εκεί παρουσία του, συγκεντρώθηκαν, φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών και πετούσαν γιαούρτια και αυγά. 

 

Όταν οι περίοικοι αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε βγήκαν κι εκείνοι να διαμαρτυρηθούν. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν τους συγκεντρωμένους. Και ο Γ. Πεταλωτής στην ομιλία του, έκανε λόγο για «μεθόδους φασίστα» και άτομα που «κανιβάλισαν την εκδήλωση», αποδίδοντας μάλιστα την επίθεση σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μπουγέλωσαν τον Αθανασιάδη στη Βαλαωρίτου


Τον Ιούνιο του 2011 κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα διαδηλωτές εντόπισαν στη Βαλαωρίτου το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Αθανασιάδη και αφού τον γιούχαραν έντονα για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, άρχισαν να διαμαρτύρονται γιατί δεν έκανε κι εκείνος ότι έκανε ο Κουρουπλής. 

 

Οι πιο θερμόαιμοι μάλιστα τον μπουγέλωσαν με την κατάσταση να είναι έκρυθμη. Ο βουλευτής πάντως στο δελτίο του Mega ανέφερε χαρακτηριστικά «με δροσίσανε». 

Εγκλωβίστηκαν στη Βουλή από τους Αγανακτισμένους


Σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται μπροστά στον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής, προχώρησαν το καλοκαίρι οι «Αγανακτισμένοι». Οι βουλευτές εγκλωβίστηκαν στο Κοινοβούλιο, όπου εκείνη την ώρα γινόταν συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι Κ.Τζαβάρας, Κ. Γείτονας κ.ά. 


 
Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από τους διαδηλωτές και κάποιοι βουλευτές φυγαδεύτηκαν από τον Εθνικό Κήπο, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και πυροσβεστών. Η αστυνομία τότε είχε σχηματίσει διάδρομο μέσω του οποίου περνούσαν κάποια αυτοκίνητα βουλευτών. Ο διάδρομος αυτός έγινε μετά από τις διαμαρτυρίες βουλευτών προς την αστυνομία, οι οποίοι δήλωναν ότι «μόνο τα τανκς έκλεισαν τη Βουλή» και απαιτούσαν να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους από αυτήν. Κάποιοι βουλευτές πάντως τότε παρέμειναν στο χώρο του Κοινοβουλίου, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος με τους συνεργάτες του. 

Προπηλάκισαν τον Τζουμάκα στην Κέρκυρα

Το Νοέμβριο του 2011 ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζουμάκας, αποχώρησε άρον άρον από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί φοιτητές και συγκεντρωμένοι του φώναζαν συνθήματα κατά του κόμματος και των στελεχών του. Συγκεντρωμένοι φοιτητές απαίτησαν από τον πρώην υπουργό να προχωρήσει σε αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της πολιτικής του μνημονίου με τον Στ. Τζουμάκα να δηλώνει στο πλήθος- σύμφωνα με τους αυτόπτες- ότι είναι κατά του νόμου- πλαίσιο για τα ΑΕΙ. 



Τα πνεύματα όμως οξύνθηκαν ξανά και έτσι εκείνος αποχώρησε αφού νωρίτερα είχαν φύγει η γραμματέας της Ν.Ε. του κόμματος, Α. Δαγκλή και ο πρώην γραμματέας, Μ. Μπούκας. Ο κ. Τζουμάκας πάντως, όταν ερωτήθηκε λίγο αργότερα για το επεισόδιο, αρνήθηκε να σχολιάσει και αρκέστηκε στο να υποδείξει τους πολιτικούς χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τη δεξαμενή των φοιτητών που εξαπέλυσαν τα συνθήματα εναντίον του. 

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Παπουτσή


Με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη, Δημήτρη Κολλάτου, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χολαργό, εκατό μέτρα από το σπίτι του Χρήστου Παπουτσή. 


 
Είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Φανερωμένης και ακολούθησε πορεία προς το σπίτι του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Όμως, οι συγκεντρωμένοι δεν έφτασαν στον αρχικό τους προορισμό δεδομένου ότι οι δρόμοι περιμετρικά της οικίας του, είχαν αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις. 



Επιτέθηκαν στον Τάσο Τέλλογλου


Εικόνες ντροπής δείχνει το βίντεο από την άνανδρη επίθεση στο δημοσιογράφο, Τάσο Τέλλογλου. Τον Ιούνιο του 2011 ο δημοσιογράφος βρισκόταν στις διαδηλώσεις της πρωτεύουσας και όταν, ομάδα ακροδεξιών, όπως έλεγαν οι πληροφορίες αργότερα, του επιτέθηκε αρχικά φραστικά. 


 
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος διέφυγε όμως στρίβοντας στην οδό Λέκκα και έχοντας πίσω του πλήθος κόσμου, δέχθηκε άσχημη επίθεση. Οι άνανδροι δράστες τον χτύπησαν με μίσος και τράπηκαν σε φυγή όταν τον είδαν να κείτεται αιμόφυρτος. 

Βουλευτές κατήγγειλαν προπηλακισμούς εναντίον τους


Λίγες ώρες πριν την επίθεση στον Τάσο Τέλλογλου, αρκετοί ήταν οι υπουργοί και οι βουλευτές που προπηλακίστηκαν από τους διαδηλωτές, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Κοινοβούλιο. Το αυτοκίνητο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, το σταμάτησαν «τραμπούκοι», όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε, κοντά στο άγαλμα του Τρούμαν. Του επιτέθηκαν, έσπασαν τους υαλοκαθαριστήρες και του πετούσαν πέτρες και μπουκάλια με νερό. 

Η βουλευτής, Σούλα Μερεντίτη, ενώ βρισκόταν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου με κατεύθυνση το Κοινοβούλιο, περικυκλώθηκε από διαδηλωτές, οι οποίοι της φώναζαν και την εξύβριζαν. 

Από το στόχαστρο των διαδηλωτών εκείνη την ημέρα δεν έλειψε ούτε η πρωθυπουργική πομπή. Όταν το αυτοκίνητο του τότε πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, αλλά και εκείνο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, πέρασαν από το συγκεκριμένο σημείο, οι αποδοκιμασίες ήταν ιδιαίτερα έντονες με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν ότι βρουν μπροστά τους. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από νωρίς από αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου οι βουλευτές να φτάσουν στο Κοινοβούλιο. Επίθεση με γιαούρτια είχε δεχθεί και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. 

Επεισόδια στις παρελάσεις της χώρας και προπηλακισμοί βουλευτών
 

Είχε αποχωρήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
 

Παρέλαση επεισοδίων με αυγά, ξύλο, μαύρα περιβραχιόνια, συνθήματα, αποχωρήσεις των επισήμων και έντονες αποδοκιμασίες προς τους πολιτικούς. Για πρώτη φορά μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποχώρησε από τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. 

Κι αυτό γιατί κάποιοι από τους συγκεντρωμένους τον αποκάλεσαν «προδότη». Λίγο αργότερα ο κ. Κάρολος Παπούλιας δήλωνε: «Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπή τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρόνων και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα “Παπούλια προδότη”. Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Έρχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη». 

Επίθεση στους πολιτικούς που παρακολουθούσαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα έκαναν πολίτες και τους κυνήγησαν για να τους προπηλακίσουν. Ο βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης και ο γ.γ. του υπουργείου, Γιώργος Κατριβάνος, αλλά και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, έτρεξαν για να… γλιτώσουν και οι πολιτικοί φυγαδεύτηκαν. 
Πάντως, ο βουλευτής Τρικάλων, Χρήστος Μαγκούφης, που δέχθηκε επίθεση από ένα νεαρό κατά τη διάρκεια της παρέλασης, έκανε λόγο για οργανωμένες προβοκατόρικες ενέργειες. Αργότερα όμως αποδείχτηκε ότι ο συγκεκριμένος πολίτης, ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ. 

Στην Πάτρα επικράτησε ένταση με τους πολίτες να καίνε γερμανική σημαία, να σπάνε κιγκλιδώματα και να αναγκάζουν τους επισήμους να αποχωρήσουν. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Κ. Σπηλιόπουλος. 
Στον Πειραιά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, ήρθε αντιμέτωπος με τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από το σπίτι του, στον Κορυδαλλό. Στην παρέλαση επίσης γιούχαραν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Καρύδη και Κουτσούκο, αλλά τα πνεύματα εκτονώθηκαν γρήγορα. 

Στον Πύργο, μόλις τελείωσε η μαθητική παρέλαση και πριν αρχίσουν να παρελαύνουν τα Σώματα Ασφαλείας, περισσότερα από 200 άτομα διέκοψαν την παρέλαση και με πανό στα χέρια τους κατευθύνθηκαν μπροστά από τους επίσημους φωνάζοντας συνθήματα. Ο μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός αποχώρησε μόλις άρχισε η ένταση. 

Προπηλάκισαν τον Άδωνι Γεωργιάδη

Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχτηκαν διαδηλωτές τον Άδωνι Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη και με τη συνδρομή της Αστυνομίας Λέσβου ο πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας απέφυγε τα… χειρότερα.
Η πρώτη απόδρασή του έγινε όταν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και ο κ. Γεωργίαδης φυγαδεύτηκε αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια. 
Η δεύτερη επίθεση εναντίον του έγινε όταν οι διαδηλωτές έμαθαν ότι βρίσκεται στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» για συνέντευξη. 

Ένταση και διαμαρτυρίες σε εκδήλωση με το Νίκο Νικολόπουλο

Τις διαμαρτυρίες πολιτών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άκουσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, τον Ιανουάριο, όταν υπήρξε καλεσμένος σε εκδήλωση του συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών της Πάτρας. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν εκείνος ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό όμως εκείνος αργότερα δήλωσε ότι δεν υπήρξε θύμα επίθεσης και πρόσθεσε: «κάποιοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό».

Διαμαρτυρία πολιτών σε εκδήλωση με καλεσμένο τον Μ. Χρυσοχοΐδη


Τρεις προσαγωγές ατόμων, τα οποία λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, έγιναν μετά από διαμαρτυρία που πραγματοποίησε μια ομάδα πολιτών, έξω από ταβέρνα στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Κορυδαλλό, σε κομματική εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, στην οποία βρισκόταν ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Επεισόδιο εναντίον βουλευτών στο Παγκράτι

Φραστική επίθεση από ομάδα ατόμων δέχτηκαν περίπου 15 βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί σε καφέ – μπαρ στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι, προκειμένου να συζητήσουν τις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα τους. 


 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ομάδα των διαδηλωτών επιτέθηκε φραστικά εναντίον των παρευρισκομένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, πέταξε μπουκάλια με νερό, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα εναντίον τους αφού είχαν όμως αποχωρήσει από το χώρο εκείνοι. 

Υπάλληλοι του υπ. Παιδείας γιούχαραν την Α. Διαμαντοπούλου 


Τις αποδοκιμασίες από τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, για την περικοπή των μισθών τους, άκουσε η Άννα Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση για την απονομή βραβείων για την αριστεία και την καινοτομία στην Παιδεία και την Έρευνα. 

Προπηλάκισαν τον Καμίνη έξω από την ΚΕΔΕ

Επίθεση από εργαζομένους της ΠΟΕ – ΟΤΑ είχε δεχθεί έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αθηναίων. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στον Γιώργο Καμίνη με νερά και καφέ ενώ εκείνος προσπαθούσε να αποφύγει το πλήθος. 

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί εισβολή των εργαζομένων στο αμφιθέατρο με αποτέλεσμα να δεχτούν επίθεση και άλλοι δήμαρχοι που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί. 


 

Διεκόπη η παρέλαση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα 


Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, όπου παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας.

Αγανακτισμένοι πολίτες αφού αρχικά αποδοκίμασαν τους πολιτικούς με υβριστικά συνθήματα, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και εκσφενδόνισαν προς την εξέδρα των επισήμων γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση.


 
Οι πολιτικοί αποχώρησαν, ενώ οι αγανακτισμένοι παραμένουν στο σημείο πολιορκώντας την εξέδρα, όπου βρίσκονται οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.

Γιουχάρουν διαρκώς τον Γ. Νταλάρα! 

Λίγες ημέρες μετά την «θερμή» υποδοχή πολιτών σε συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στη Νίκαια, ακολούθησε ακόμα ένα παρόμοιο περιστατικό, αυτή τη φορά στο Ίλιον.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο τραγουδιστής δέχτηκε αποδοκιμασίες στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Κακούρης» καθώς άτομα από το πλήθος του πέταγαν καρέκλες, γιαούρτια, νερό, τον έβριζαν και του κουνούσαν ευρώ.

 

Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Νταλάρας συνέχισε κανονικά τη συναυλία του ενώ ανέφερε: «Είστε καλοδεχούμενοι στις εκδηλώσεις μας και εσείς που σας αρέσουν τα τραγούδια μου και εσείς που δεν σας αρέσουν». Και τώρα δηλώνει ότι δεν θα διακόψει τις συναυλίες που έχει προγραμματίσει σε Αθήνα και Πειραιά.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/314658/otan-i-aganaktisi-tou-kosmou-xefeugei/

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευγε σε ολους τους Ελληνες που συμμετειχαν!
και εις ανωτερα μεχρι να πανε στον διαολο
ολα αυτα τα σκουληκια

gaoutsos είπε...

http://gaoutsos.blogspot.com/2012/03/blog-post_1470.html

Ανώνυμος είπε...

TWRA ERXONTAI TA XEIROTERA........

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι λυση τα γιαουρτια και τα αυγα... Τι καταφερατε μ αυτο? ΤΙΠΟΤΑ !!! παλι θα συνεχισουν να ψηφιζουν μνημονια και συμβασεις... Η μονη λυση για να τρομοκρατηθουν ειναι ο θανατος... εγω ετσι και πετυχω καποιον πολιτικο (ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ) θα τον μαχαιρωσω... ορκιστηκα στα κοκαλα των προγωνων μου και σ αυτον τον ιερο τοπο που τον ξεπουλανε στους ξενους λυκους...

Ανώνυμος είπε...

να μην τους αφισουμε σε χλωρο κλαρι τους πρωδωτες.
25 Μαρτιου ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΟΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΕΞΩ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΗ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

CHRISTODOULOU είπε...

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ.Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ.ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ...ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΗΛΗ....ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΡΕΙΑ...ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ KAI META TA ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

8:47 Μόνο με βία,θα καθαρίσει ο τόπος από αυτά τα καθίκια.Θα πρέπει να το πάρεις απόφαση,και να τους πολεμήσεις,όπως ο Λεωνίδας,όπως ο Κολωκοτρώνης,όπως και οι ήρωες του '40.