Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΣΥΡΙΑ: Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΕΙ ΞΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ


Η συριακή αντιπολίτευση ζήτησε να υπάρξει μια "επείγουσα" ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία για να σταματήσει η καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, μετά την πρόσφατη σφαγή στη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, η... οποία αποδίδεται στις κυβερνητικές δυνάμεις. Σε...
ανακοίνωση που ανέγνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη ένα από τα ηγετικά στελέχη του, ο Τζορτζ Σάμπρα, το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ζητεί "μια επείγουσα διεθνή και αραβική στρατιωτική επέμβαση" για την δημιουργία "μιας ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού" και "πλήγματα" κατά της στρατιωτικής μηχανής του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ.


Την ίδια ώρα τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη Συρία και ο συριακός στρατός βομβάρδισε εκ νέου την πόλη Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και την επαρχία της, οι κάτοικοι της οποίας στερούνται πλέον της παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με μία μη κυβερνητική οργάνωση και Σύρους εξεγερμένους.

"Ο στρατός βομβάρδισε τη συνοικία Ντμπέιτ στην πόλη Ιντλίμπ και βομβαρδίζει τη συνοικία Ας-Σάουρα, όπου πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει. Τα άρματα μάχης και τα θωρακισμένα κυκλοφορούν μέσα στην πόλη", δήλωσε ο Γιάσερ, ένας εξεγερμένος που βρίσκεται εκεί.

"Η ανθρωπιστική κατάσταση είναι απερίγραπτη, οι κάτοικοι στερούνται εντελώς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες (κινητές και σταθερές) έχουν κοπεί", σημείωσε, μιλώντας μέσω Skype. Ο στρατός ελέγχει ένα μέρος από τις συνοικίες της Ιντλίμπ, στην οποία επιτέθηκε το Σάββατο, ενώ άλλες τις υπερασπίζονται ακόμη οι εξεγερμένοι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΩΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗ? ΗΜΑΡΤΟΝ...

Ανώνυμος είπε...

Ποια αντιπολιτευση ?
Η συντριπτικη πλειοψηφια στη Συρια πινει νερο στο ονομα του Ασσαντ. Η "αντιπολιτευση" ειναι
μερικοι πληρωμενοι απατριδες, οργανα της Μοσαντ,
που για λιγα δολλαρια, στρεφονται κατα της χωρας τους. Βλεπεις τι κανει η ΑΟΖ του Λιβανου?
Στη Μεση Ανατολη, η θα σπασουν τα δοντια τους
οι Εβραιοι, η θα ξεκινησει ο Γ' παγκοσμιος.