Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩ;…


«Τουρκική μειονότητα» στην Ρόδο και την Κω (!) προσπαθούν να παρουσιάσουν, ενόψει «μεγάλων εξελίξεων» στο Αιγαίο οι Τούρκοι φασίστες της Άγκυρας και οι φίλοι και προστάτες τους στο εξωτερικό (κυρίως σε Δυτ. Ευρώπη και ΗΠΑ)…


Έχουνε βάλει για τα καλά στο μάτι τα Δωδεκάνησα οι Τούρκοι, λέγοντας ότι θα αποκαταστήσουν την… «αδικία» που τους έγινε το 1947, μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, όταν και δόθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα! Πολύ μεγάλο το θράσος τους, που το έθρεψε είναι αλήθεια τόσα χρόνια η πρωτοφανής υποχωρητικότητα των «δικών μας» πολιτικών και κυβερνώντων, που δώσανε πολλά, πάρα πολλά, δικαιώματα στην Άγκυρα με την τακτική τους…

Όπως έγραψα και πριν, αυτές τις ανιστόρητες και ανεδαφικές κατά τα άλλα τούρκικες διεκδικήσεις τις υποστηρίζουν έμμεσα ή και άμεσα διάφοροι πολιτικοί της Δύσης: Ευρώπης και ΗΠΑ. Αυτοί εστιάζονται σε πολλές χώρες, αφού το τούρκικο λόμπι δούλευε επί σειρά ετών αθόρυβα και μεθοδικά, προωθώντας τις θέσεις της Άγκυρας, την ώρα που οι «δικοί μας» πολιτικοί υπεύθυνοι (;) έριχναν ύπνο βαρύ!…

Ένας τέτοιος πολιτικός που στηρίζει τις διάφορες μειονότητες που είναι αρεστές στους Δυτικούς (ποτέ δεν μίλησε π.χ. για τους καταπιεσμένους Κούρδους στην Τουρκία!) είναι ο Ελβετός πολιτικός Αντρέας Γκρος, ένας φανατικός τουρκόφιλος και αλβανόφιλος, αλλά παράλληλα ανθέλληνας μέχρι μυελού οστέων! Να τι γράφει σχετικά με την πρωτοβουλία και τις κινήσεις του Ελβετού ανθέλληνα, που θέλει να μας βάλει «μπουρλότο» στο Αιγαίο, το τούρκικο περιοδικό «Αζινλίκτσα», στις 28 Φεβρουαρίου 2012:

«Tο μέλος της Υποεπιτροπής Μειονοτικών Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Ελβετός πολιτικός Αντρέας Γκρος επισκέφτηκε για δεύτερη φορά την Ρόδο και την Κω για να ολοκληρώσει την έκθεσή του με θέμα: «Η κατάσταση των εγκατεστημένων με Τουρκικό Πολιτιστικό Υπόβαθρο στην Ρόδο και στην Κω». Ο Γκρος στις δηλώσεις που έκανε στους τοπικούς δημοσιογράφους της Ρόδου ανέφερε ότι επισκέπτεται το νησί για δεύτερη φορά για την εν λόγω έκθεση.

Ο Αντρέας Γκρος απαντώντας στις ερωτήσεις του τοπικού Τύπου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
«Πριν από την συνεδρίαση της επιτροπής στις αρχές Μαρτίου, όπου θα συζητήσουμε την κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας, της Τουρκικής κοινωνίας των νησιών Κω και Ρόδου, επισκέπτομαι την Ρόδο και την Κω ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ως επιτροπή είχαμε συζητήσει την έκθεση που είχα ετοιμάσει μετά την επίσκεψη που είχα πραγματοποιήσει στα νησιά πριν από 2 χρόνια. Οι Τούρκοι αντιπρόσωποι της επιτροπής δεν είχαν μείνει ευχαριστημένοι με κάποια άρθρα της τελικής έκθεσής μου. Για αυτόν τον λόγο ήρθα ξανά στο νησί με σκοπό να συναντηθώ με τους εκπροσώπους των Τούρκων. Διότι θέλω να ετοιμάσω μια τελική έκθεση με την οποία θα συμφωνούν και οι Έλληνες αλλά και οι Τούρκοι αντιπρόσωποι.

Ειδικότερα, άκουσα πως δε μπόρεσαν να μου πουν τα όσα έχουν δει στην πρώτη επίσκεψή μου. Για αυτόν τον λόγο έδωσα μεγάλη σημασία στο να έρθω για δεύτερη φορά στην Ρόδο και στην Κω και εύχομαι να βρούμε μια φόρμουλα για την οποία θα συμφωνήσουν όλοι οι αντιπρόσωποι.

Και ειδικότερα να βρούμε μια φόρμουλα για να προστατέψουμε την διαπολιτισμική ταυτότητα όπως τα σχολεία, την γλώσσα, την θρησκεία, τα τζαμιά και την πολιτιστική κληρονομιά που θα συμβάλλουν στη σημερινή κατάσταση των Τούρκων ανθρώπων, των ανθρώπων με Τουρκικό υπόβαθρο, με Τουρκικό πολιτιστικό υπόβαθρο.

Διότι εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα νησιά. Διότι τα νησιά κατέχουν μια διεθνιστική Μεσογειακή κουλτούρα».
Το μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ, Αντρέας Γκρος, τονίζοντας ότι στην τελευταία του επίσκεψη στην Ρόδο και στην Κω δεν συναντήθηκε μόνο με τα ίδια άτομα αλλά με περισσότερα άτομα, είπε:
«Νομίζω πως σε σύγκριση με την προηγούμενη μου επίσκεψη, αυτήν την φορά έλαβα περισσότερες πληροφορίες. Διότι είχα περισσότερο χρόνο». Ο Γκρος απαντώντας στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου για το αν η Μουσουλμανική μειονότητα του νησιού αισθάνεται Τούρκος ή ένα τμήμα της αισθάνονται Τούρκοι και ένα άλλο μέρος Έλληνες Μουσουλμάνοι, είπε: «Το πιο περίεργο σημείο είναι ότι όλοι αισθάνονται Έλληνες πολίτες. Δεν αμφισβητούν το γεγονός ότι είναι Έλληνες πολίτες».

Ο Γκρος συνέχισε τις δηλώσεις του ως εξής:
«Στην Ελβετία υπάρχουν Ελβετοί με Γαλλική κουλτούρα, με Γερμανική κουλτούρα και με Ιταλική. Και αυτοί εδώ είναι Έλληνες πολίτες με Τουρκική κουλτούρα. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από την θρησκεία. Είναι ένας πολιτισμός που απέχει μόνο 50 χλμ. από εδώ.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι εδώ πάνω από 100 χρόνια. Το να συνυπάρχουν στο ίδιο μέρος διαφορετικοί πολιτισμοί πρέπει να θεωρείται ως πλούτος των μοντέρνων κοινωνιών. Η Ρόδος είναι ένα εξαίσιο μέρος όπου συναντώνται διάφοροι πολιτισμοί. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντική για όλους. Ο άλλος μπορεί να διατηρήσει τον δικό του πολιτισμό και μπορεί να γίνεται μια πλούσια δομή διατηρώντας την πολυπολιτισμικότητα»…

Απίστευτο το θράσος του Ελβετού! Τα ελληνικότατα Δωδεκάνησα τα βγάζει… «πολυπολιτισμικά», με «διεθνιστική κουλτούρα» και με «έντονη τούρκικη παρουσία»!… Και πού παρακαλώ τα είδε όλα αυτά; Στον… ύπνο του; Ή μήπως εκτελεί κι αυτός πειθήνια τις εντολές των αφεντικών του, που θέλουν σώνει και καλά να αλλάξουν τα σύνορα στο Αιγαίο, οδηγώντας τα πράγματα σε συνεκμετέλλευση με τους Τούρκους; Δεν μας τα λες καλά, κύριε Γκρος!

Και, άκουσον-άκουσον, την πρώτη φορά, λέει, δεν μείνανε οι Τούρκοι «ικανοποιημένοι» (από το ότι έβγαζε δηλ. «τουρκική παρουσία» στα Δωδεκάνησα) και του ζήτησαν να ξαναγράψει άλλη σχετική έκθεση! Όπου βέβαια θα λέει περισσότερα για τους Τούρκους στα Δωδεκάνησα, για διεθνιστικό κλίμα στα ελληνικά αυτά νησιά κτλ.!… Πού είναι λοιπόν το «δικό μας» υπουργείο των εξωτερικών; Πού είσαι κύριε Σταύρο Δήμα με τα «τσαγάκια» και τα «κοκτέιλ» των δεξιώσεών σου;
 Μιχάλης Βλάσσης
filologos10