Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

"Κίνημα Δημοκρατίας"


Δεν πάει άλλο. Ο καθένας μας, όπου κι αν βρίσκεται, καλείται να συμμετάσχει στη δημιουργία μιας μεγάλης οργάνωσης πολιτών, από τα κάτω, το οποίο έχει μόνο ένα σκοπό.. Το δημοκρατικό αίτημα, η...
μόνη έξοδος από την καταστροφή είναι το "παίρνουμε τη ζωή και τις αποφάσεις στα χέρια μας". Αυτό που πρέπει πια να θέσει η κοινωνία και οι πολίτες σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και αξιοποιώντας όλους τους τρόπους και τις δυνατότητες που διαθέτει είναι: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Θέλουμε συνταγματική αλλαγή και εγκαθίδρυση Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ελληνική ετυμολογία της λέξης.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ για το τι είναι δημοκρατία, ως διαδικασία και ως καθεστώς:

- Δημοκρατία, ως διαδικασία, είναι το πολίτευμα που προσπαθεί να πραγματώσει, κατά το δυνατόν, την ατομική και συλλογική αυτονομία* , και το κοινό καλό όπως αυτό ορίζεται από την αντίστοιχη κοινότητα, τοπική, περιφερειακή, εθνική.

- Δημοκρατία, ως καθεστώς, είναι το πολίτευμα στο οποίο όλες οι ρητές εξουσίες, νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική, οικονομική, ανήκουν σε όλους, και είναι πραγματικά ανοιχτές με όρους ισηγορίας και ισονομίας στη συμμετοχή όλων.

* Αυτονομία: Η κατάσταση και ο τρόπος με τα οποία το άτομο ή η κοινότητα μελετούν, διαλέγονται, σκέπτονται, δημιουργούν και αποφασίζουν οι ίδιοι τους νόμους της ατομικής και συλλογικής ζωής των.

Ελευθερία σημαίνει κατ’ αρχάς να έχουμε διαύγεια απέναντι, σ’ αυτό που σκεφτόμαστε και σ’ αυτό που κάνουμε. Μπορώ να είμαι ελεύθερος, εφόσον συμμετέχω στη διαμόρφωση αυτού του νόμου, εφόσον αποφασίζω ισότιμα μαζί με τους άλλους για τη δημιουργία αυτού του νόμου και, τέλος, εφόσον είμαι σύμφωνος με τον τρόπο που ο νόμος αυτός θεσπίστηκε.

Θέλουμε και δημιουργούμε κίνημα για μια δημοκρατία όπου όλοι θα συμμετέχουν στη ρύθμιση και τον καθορισμό των κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Αυτό είναι το μόνο πολιτικό πρόταγμα, για το οποίο αξίζει τον κόπο να εργαστούμε και να αγωνιστούμε.

Για να γίνουν αυτά πραγματικότητα, χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενότητα, μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων, εγκαθιδρυμένη, με παραδειγματικές πράξεις, πάνω στις καλές ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία, την αγάπη, την αλληλοβοήθεια και τα συνώνυμα τους.

Ανασυγκροτούμε των ελλήνων τις κοινότητες, και χρησιμοποιούμε τους τρόπους με τους οποίους επέζησαν και ήκμασαν επί αιώνες, κάτω από το ζυγό εχθρικών αυτοκρατοριών: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.


Υ.Γ:ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.



Μερικά συμπληρωματικά στοιχεία, για διευκρίνηση, προβληματισμό, συζήτηση και έγκριση είναι τα πιο κάτω:

1. Το χρήμα να είναι ιδιοκτησία της δημοκρατίας και όχι των τραπεζιτών. Οι τράπεζες θα είναι πολυμετοχικές - συνεταιριστικές μονάδες δημοκρατικής διανομής και διαχείρισης του χρήματος, με εκλεγμένα από το λαό τοπικά και κεντρικά Δ.Σ.

2. Όλη η δημόσια περιουσία επιστρέφει στο λαό, δίχως αποζημίωση ή με χρήμα που θα τυπώσει η δημοκρατία. (Θα μας στοιχίσει το τυπογραφικό μελάνι και χαρτί)

3. Όλοι οι φυσικοί πόροι και οι υπηρεσίες ανήκουν στο λαό και διαχειρίζονται , ανάλογα με την εμβέλεια τους από εταιρείες, όπου ο κάθε πολίτης έχει μία ΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΗ συνεταιριστική μερίδα.

4. αρνηση πληρωμής δημόσιοι χρέους και πάγωμα πληρωμής ιδιωτικού χρέους, ως ότου εγκαθιδρυθεί δημοκρατία. Τα εκλεγμένα Δ.Σ. των τραπεζών θα εξετάσουν κάθε περίπτωση, χωριστά. ΟΛΑ ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΤΑ. Η άρνηση και το πάγωμα του χρέους πηγάζει από το γεγονός πως έχουν δημιουργηθεί από την ΑΠΑΤΗ και τη συμπαιγνία πολιτικών και τραπεζιτών να παραδώσουν το χρήμα σε ιδιώτες, χωρίς να ρωτήσουν τους λαούς. (ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, γεγονός που θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις)
ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. Κι εμείς?

5. ΠΑΙΔΕΙΑ είναι η διαδικασία δημιουργίας ολοκληρωμένων ανθρώπων και πολιτών που ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΟΥΝ. Τα μορφωτικά ιδρύματα διοικούνται με αντίστοιχο τρόπο. Οι διοικήσεις ορίζουν την ύλη και τον τρόπο.


ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

1. ιΔΡΎΕΤΑΙ ΚΊΝΗΜΑ - ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΏΝ , πολιτικής, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε όλες τις εκλογικές και πολιτικές διαδικασίες, τοπικές, περιφερειακές, εθνικές, με στόχο την αλληλοβοήθεια και τελικό σκοπό την ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

2. Η διάρθρωση του είναι τοπική, ο τρόπος καθορίζεται κάθε φορά από τους συμμετέχοντες. Σημαντικός παράγοντας είναι το πλήθος των συμμετεχόντων, ο οποίος συνυπολογίζεται στην αξιολόγηση προτάσεων. ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ. ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΛΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

3. Όπου απαιτούνται εντολοδόχοι, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΣΘΟΙ. Οποιαδήποτε μισθοδοσία έχει νομοθετηθεί αποδίδεται στην τοπική κοινωνία, η οποία με κληρωτή επιτροπή ή άλλο τρόπο, ξέρει τι θα δώσει στον εντολοδόχο και πού θα δώσει τα υπόλοιπα.

4. Εντολοδόχοι που θα παραβιάσουν την εντολή, να ανησυχούν.

(Επίσης, ψάχνουμε ιδέες για διανομή προϊόντων και αλληλοβοήθειες, χωρίς τη συμμετοχή φόρων. Από λαθρεμπόριο έως οτιδήποτε).
Δείτε το "λαϊκίστικα". Πόσους ψήφους μαζεύει;

Isidor Alegro
ramnousia.com