Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πωλούνται Λαϊκό Λαχείο, Ξυστό και λοιπά... κερδοφόρα


Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της εταιρείας Λαϊκά Λαχεία (θα περιλαμβάνει και το ΞΥΣΤΟ) για 12 έτη σε ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, την...
Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και το Ταμείο.


Αποκρατικοποιήσεων ότι οι τρεις κοινοπραξίες που προκρίθηκαν θα πρέπει να υποβάλουν τις οικονομικές προσφορές, οι οποίες θα είναι δεσμευτικές.


Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές είναι:

• Η κοινοπραξία ΟΠΑΠ-Lottomatica-Gtech-Intralot. Ο ΟΠΑΠ κατέχει το 34% και τίθεται επικεφαλής της κοινοπραξίας, η Lottomatica το 33%, ενώ στο 16,5% ανέρχεται η συμμετοχή των δύο τελευταίων, Gtech και Intralot.

• Η κοινοπραξία της ιταλικής Sisal με τον όμιλο Κοπελούζου. Η Sisal είναι δεύτερη εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ιταλία μετά τη Lottomatica και σήμερα ελέγχεται από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity fund) Apax. Η τελευταία είναι γνωστή στη χώρα μας και από τη συμμετοχή της στην Wind Hellas (πρώην ΤΙΜ Hellas) το 2005 και στο σχήμα αυτό η ιταλική Sisal είναι επικεφαλής.

• H Austrian Lotteries. Ελέγχει τόσο τα καζίνο της Αυστρίας όσο και το επίγειο δίκτυο τυχερών παιγνίων της χώρας. Στους μετόχους της περιλαμβάνονται τράπεζες και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς της Αυστρίας.

Στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χαρακτήριζαν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του ενδιαφέροντος ιδιαιτέρως σημαντικές, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα. «Αν σκεφτούμε το κλίμα μέσα στο οποίο υλοποιείται η συγκεκριμένη προσπάθεια, το ότι έρχονται διεθνείς επενδυτές μέσα από τρεις προσφορές, είναι σημαντικό», τόνισε στο protothema.gr στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Κώστας Μητρόπουλος θα ανακοινώσει ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί μετά μέσα Μαΐου.

defencenet
ramnousia.com