Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

"Δεν πληρώνω στις επιχειρήσεις που δεν ασφαλίζουν τους εργαζόμενούς τους "


Διχως πολυ- και φιλολογίες καταθέτω την αποψη μου γιατι δεν πληρωνω πια ή εστω γιατι επιλέγω πλεον που θα ξοδέψω τα χρηματα μου.Το ΙΚΑ ανακοινωνει κατα καιρους για τα ελλειμματικά του ταμεια λόγω ελλείψει εσοδων.
Κατά συνεπεια προκειμενου να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις του, απεναντι κυριως στους συνταξιουχους, αναγκαζεται το κρατος μεσω σ/ν να περικοψει οσο μπορει..


Ας αναλογιστουν λοιπον ολοι οι συνταξιούχοι κυριως του ΙΚΑ, φυσικα, γιατί θα πρεπει να στηριζουν οποιες επιχειρήσεις απο καφέ, σουπερμάρκετ, εστιατορια κλπ. από την στιγμη που εις γνώση τους απασχολουν ανασφάλιστους υπαλληλους.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σ αυτες τις εμπορικές επιχειρήσεις!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

3 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ή ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο τίμιος επιχειρηματίας δεν μπορεί να πληρώσει αυτή τη στιγμή έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση γιατί πλέον δυσκολεύονται να βγάλουν κέρδος και επιλέγουν να μην πληρώνουν το ικα για να πληρώσουν μισθούς αφού και τα δύο (βάλε και την εφορία) δεν μπορεί, εδώ και οι μισθοί καλά καλά δεν βγαίνουν.
@7:05 Οι ανασφάλιστοι κοινώς μαύρη εργασία είναι κρυφή και δεν θα τη βρείς στις μεγάλες εταιρείες αλλά στις μικρές που δουλεύουν για τις μεγάλες (outsourcing) οπότε η ευθύνη πάει στο γαύρο κι όχι στο καρχαρία. Οι καρχαρίες γλιτώνουν φόρους ΝΟΜΙΜΑ (μας το είχε πεί ο κύριος Βουλγαράκης με το ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό-μάλιστα είχε πεί ότι δεν θα άφηνε τίποτα στα παιδιά του αν τυχόν τα δήλωνε κανονικά).
Έχουμε φτάσει τις 15000 off-shore στην χώρα μας.
Προσπαθούν να μας στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο, την ώρα που οι πολυεθνικές μας αρμέγουν κανονικά και βγάζουν τα κέρδη τους έξω, ενώ οι εισαγωγείς περνάνε πρώτα τα κέρδη από τις off-shore τους και αφήνουν να φορολογηθούν τα ψίχουλα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστότατο το άρθρο..
και χτύπα κι ένα τηλέφωνο
στην Ρουφιανογραμμή να τους κάνουν έλεγχο.