Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Οι καλοί Σιωνιστές θα σώσουν την ανθρωπότητα από τον κακό Αχματινετζάντ > Ο Νετανιάχου και τα ισραηλινά λόμπι πιέζουν τον Ομπάμα για το Ιράν


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα πιέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να υιοθετήσει σκληρότερη γλώσσα έναντι του Ιράν στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Haaretz. Ο Νετανιάχου θα πιέσει τον Ομπάμα για το ζήτημα στη διάρκεια της επίσκεψής του στην ...
Ουάσινγκτον όταν θα συναντηθούν την Δευτέρα, αναφέρει η Χααρέτζ επικαλούμενη έναν ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο. Ο Νετανιάχου φθάνει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ την Κυριακή.

Αφού συναντηθεί με τον Ομπάμα, ο Νετανιάχου θα μιλήσει το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση μιας από τις ισχυρότερες οργανώσεις του ισραηλινού λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημόσιων Υποθέσεων (American Israel Public Affairs Committee, AIPAC).
Ο Ομπάμα θα έχει ήδη μιλήσει στην εκδήλωση της AIPAC την Κυριακή.
Το Ισραήλ ζητεί από τον Ομπάμα να δηλώσει ανεπιφύλακτα ότι η Ουάσινγκτον προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση στην περίπτωση που η Τεχεράνη περάσει ορισμένες «κόκκινες γραμμές» σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται η Χααρέτζ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει ένα «σοβαρό έλλειμμα εμπιστοσύνης» ανάμεσα στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ στο ζήτημα του Ιράν, καθώς είναι αμοιβαία η αίσθηση ότι κάθε πλευρά παρεμβαίνει στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της άλλης.
Η εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε την Κυριακή ότι Ισραηλινοί κυβερνητικοί είναι «αγανακτισμένοι» για τα σχόλια Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με ενδεχόμενο πλήγμα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Κατά τους αξιωματούχους αυτούς, οι δηλώσεις υποσκάπτουν την αποτρεπτική ισχύ της απειλής του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει βία εναντίον του Ιράν εάν προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικού όπλου.
Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ είχε δηλώσει στο CNN την περασμένη εβδομάδα ότι μια ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών εργοστασίων του Ιράν αυτή τη στιγμή θα ήταν «πρόωρη» και «αποσταθεροποιητική».
Ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου Μαρκ Ρεγκέβ περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν σχολιάζει υποθέσεις, όπως είπε, των μέσων ενημέρωσης.
πηγή