Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ… ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ!


Αν κάποιοι θεωρούν ότι το κίνημα των αγανακτισμένων διαλύθηκε κάνουν μεγάλο λάθος. Το κίνημα των αγανακτισμένων καθημερινά μεγαλώνει, αλλάζει μορφές αγώνα και συνεχίζει να οργανώνεται μέχρι να έρθει η στιγμή της μεγάλης μάχης...
.

Η νέα μορφή αγώνα δεν στρέφεται κατά των πολιτικών άμεσα, αλλά κατά των αγορών και όσων την ελέγχουν. Το κίνημα της Πατάτας είναι η συνέχεια δράσης των αγανακτισμένων. Μόνο μέσα από τον ίδιο το νόμο της αγοράς μπορείς να σπάσεις το κατεστημένο.

Το μήνυμα που δίνει το κίνημα της Πατάτας είναι περισσότερο  συμβολικό παρά ουσιαστικό. Αν θα καταφέρει να φτάσει στην ουσία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά δεν είναι του παρόντος να τις αναλύσουμε.

Σημασία έχει το μήνυμα που στέλνει το κίνημα της Πατάτας. Και αυτό είναι ένα:

«Δεν χρειαζόμαστε μεσάζοντες στη ζωή μας. Ούτε στην τροφή μας, ούτε στην σκέψη μας, ούτε στη φωνή μας. Μπορούμε μόνοι μας». Αυτό είναι το μήνυμα.

Και είναι πολύ σοβαρό αυτό που συμβαίνει. Και η σοβαρότητά του φαίνεται από τον τρόπο που αντιδρά και πάλι το κατεστημένο.

Τι είπαμε ότι φοβάται το κατεστημένο. Φοβάται την ανεξέλεγκτη αντίδραση γιατί δεν μπορεί να χαλιναγωγήσει όταν αυτό το θελήσει.

Έτσι λίγες μέρες και αφού το κίνημα της Πατάτας άρχισε να μεγαλώνει και να ξεφεύγει από τα όρια της… πατάτας και να γίνεται κίνημα του… λαδιού, της σταφίδας, του αλευριού κ.π.λ, το κατεστημένο αντέδρασε. Και το κατεστημένο δεν έχει χρώμα ιδεολογίες και άλλα διαιρετικά. Οι δυνάμεις που συνθέτουν το κατεστημένο όταν κριθεί αναγκαίο ενώνεται για να διαφυλάξει τα δικά του κεκτημένα.

Έτσι διαβάζουμε ότι ο Χρυσοχοϊδης αναμένεται στις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των μεσαζόντων προκειμένου να εξευρεθεί νομική φόρμουλα η οποία, εμμέσως πλην σαφώς, θα βάζει φρένο σε τέτοιες λαϊκές πρωτοβουλίες έστω κι αν μοναδικό κίνητρο έχουν την ανακούφιση των πολιτών. Οι μεσάζοντες έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο και «για καθεστώς παρανομίας» υπό το οποίο τελούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενώ τώρα θυμήθηκαν την πιστοποίηση της ποιότητας των διανεμόμενων προϊόντων αλλά και το «τι τιμολόγια κόβονται»!

Και εντάξει από τις δυνάμεις που τόσα χρόνια πλουτίζουν σε βάρος των παραγωγικών δυνάμεων, αλλά και του λαού, περιμέναμε αντιδράσεις. Αλλά να αντιδρούν και πολιτικές δυνάμεις που στη… θεωρία στέκονται στο πλευρό του εργαζόμενου, και νοιάζονται για το ψωμί του λαού;

Δυστυχώς η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ επιβεβαίωσε τη θεωρία μας.

“Ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού” χαρακτηρίζει το “κίνημα της πατάτας” σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ “Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα “παρατηρητήρια τιμών” και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: “η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας.”

ΚΑΙ Η ΚΑΣΣΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ…

Αυτό ακριβώς λοιπόν συμβαίνει! Η νέα αυθόρμητη κίνηση των πολιτών που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κατεστημένου ενοχλεί και οι δυνάμεις του ενώνονται.
 svou69ra
filologos10

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://bblog.gr/index.php/epikairotita/item/31-pou-pane-ta-lefta-pou-mas-daneizoun

δειτε που πάνε τα λεφτά μας!