Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Χρέος μας ο αγώνας κόντρα στην προπαγάνδα!


Η δυναμική που έχει αναπτύξει το διαδίκτυο τα τελευταία χρονιά στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλη και με την καθημερινή ανταλλαγή πληροφοριών έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ρεύμα στην κοινωνία, καλά πληροφορημένων ανθρώπων που αντιστέκονται...
απέναντι στην πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ και των εκβιαστικών διλημμάτων που θέτουν καθημερινά  κυρίως τα δυο προδοτικά κόμματα εξουσίας στους πολίτες.


Τα μπλογκ δίνοντας τεράστιο αγώνα καθημερινά και απειλούμενα από διάφορους εγγονούς δικτατόρων προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα ανατρέψουν ένα σύστημα 40 ετών με πολύ βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία και με μηχανισμούς προπαγάνδας που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς.


Είναι όμως αρκετό;Αν θυμηθούμε την  προεκλογική περίοδο των περιφερικών εκλογών,οι αντιδράσεις και τότε ήταν σφοδρές για την είσοδο της χωράς στους μηχανισμούς εξαθλίωσης της τρόικας, αλλά στο τέλος μέσω του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των ΜΜΕ, θέτοντας το δίλημμα,"ΠΑΣΟΚ η χάος" ο κόσμος  αφελώς συσπειρώθηκε γύρω από την ψευδαίσθηση της ασφαλείας που του πούλησαν οι γνωστοί προπαγανδιστές. Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και τότε αντιστάθηκε γυρίζοντας την πλάτη στα δυο προδοτικά κόμματα, αλλά δεν ήταν αρκετό ώστε να έρθει η ανατροπή.


Πολλά έχουν αλλάξει από τότε,η ζωή έχει  γίνει αφόρητη,η συνειδητοποίηση των πολιτών έχει αυξηθεί, αλλά ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μη έχοντας την δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες και απόψεις που καταδεικνύουν το μέγεθος της προδοσίας, γίνονται εύκολα θύματα της προπαγάνδας και της χειραγώγησης. Προχωρώντας προς την τελική ευθεία των εκλογών η προπαγάνδα και ο εκβιασμός μέσω τρομοκρατικών διλημμάτων θα γίνουν αφόρητα,που παράλληλα με  τις γνωστές προεκλογικές "προσφορές ονείρων", υπάρχει η πιθανότητα ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου που έχει διαμορφωθεί μέσα από τα 40 χρονιά κομματο-λατρείας να εμπιστευθεί για μια ακόμη φορά τις σειρήνες  που θα τάζουν μαγικές στιγμές.


Σε ερεύνα που διεξήχθη, στην Ελληνική επικράτεια  μόλις ένα 39% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο με ένα μεγάλο τμήμα των χρηστών να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για θέματα ψυχαγωγίας και διασκέδασης αφήνοντας το υπόλοιπο 60% και πλέον  του πληθυσμού κάτω από την επήρεια της χειραγώγησης των μεγαλο-εργολάβων της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και του κοινωνικού αυτοματισμού. Μπορεί μεν οι κραυγές αγανάκτησης στην Ελληνική κοινωνία να είναι σε πρωτόγνωρα επίπεδα, αλλά με την προεκλογική "εμπορεία ονείρων" και την εξαγορά συνειδήσεων, μπορεί εύκολα η κρίσιμη μάζα να πέσει θύμα των ιδίων ανθρώπων με άλλη μάσκα που έχει τοποθετήσει το σύστημα,επαναλαμβάνοντας την άθλια πρακτική που οδήγησε την χωρά στην κατάρρευση.


Έτσι λοιπόν, εμείς οι χρηστές του διαδικτύου, αυτήν την προεκλογική περίοδο πρέπει να μην επαναπαυτούμε στην ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών εντός δικτύου, αλλά να οργώσουμε την κοινωνία και εκτός,γιατί η κρίσιμη μάζα γίνεται εύκολη βορά στην προπαγάνδα του συστήματος λόγω συσκότισης.


Έχουμε χρέος να βγούμε στους χώρους εργασίας,στα καφενεία στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και να δώσουμε τον ύστατο αγώνα κόντρα στην προπαγάνδα και τον εκφοβισμό που μπορεί να αποβεί μοιραίος και χωρίς επιστροφή. Λόγω της ιστορικής κρισιμότητας των στιγμών που ζούμε,δεν πρέπει να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια και να έχουμε ως αξιόπιστο δείγμα της κοινωνίας το διαδίκτυο, αλλά να έχουμε στο μυαλό μας ,πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει αυτές τις πληροφορίες και χρέος μας είναι να τις βγάλουμε και εκτός διαδικτύου. Υπαρξιακή ανάγκη είναι πλέον η δημιουργία "social media" στην πραγματική ζωή, ώστε, στόμα-στόμα, πόρτα-πόρτα να κοινοποιηθούν στην κοινωνία οι απόψεις που μένουν εντός δικτύου.


Δεν υπάρχουν περιθώρια και το μέλλον μας εξαρτάται από την κινητοποίηση που θα υπάρξει από μέρους μας, στην κατεύθυνση της αφύπνισης της κρίσιμης μάζας που δεν έχει τρόπο πρόσβασης στις πληροφορίες και τις απόψεις που ίσως προκαλέσουν την ανατροπή του συστήματος.


Η ύστατη μάχη είναι τώρα και το διακύβευμα είναι ένα. Ελευθερία και ανεξαρτησία η υποτέλεια και εξαθλίωση....


Ακολουθεί η έρευνα για την χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα απο το:
"Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας"
Y14EEU_A100312_TX_Προφίλ χρηστών Internet
Y14EEU_A100312_TX_Προφίλ χρηστών Internet

πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά πληροφορημένων ανθρώπων που αντιστέκονται...
απέναντι στην πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ και των εκβιαστικών διλημμάτων που θέτουν καθημερινά κυρίως τα δυο προδοτικά κόμματα εξουσίας στους πολίτες
;

Τότε γιατί δεν δημοσιεύετε επαναστατικά κείμενα που σας στέλνονται;