Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Παραιτήθηκε για να «κοιμάται ήσυχος»


Διευθυντικό στέλεχος της Goldman Sachs στο Λονδίνο παραιτήθηκε, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να εργάζεται με «ήσυχη τη συνείδησή του».
Πρόκειται για τον Greg Smith, μάνατζερ του τμήματος χρηματιστηριακών παραγώγων στην Ευρώπη, ο οποίος δήλωσε: «Το περιβάλλον πλέον έχει γίνει τόσο τοξικό και καταστροφικό όσο δεν ήταν ποτέ…
Συνέχεια ακούμε για το πώς πρέπει να ξεγυμνώσουμε τα κορόιδα τους πελάτες μας».
Από τη δήλωση προκλήθηκε τόσος θόρυβος που η Goldman Sachs αναγκάστηκε να εκδώσει δημόσια απάντηση, δηλώνοντας ότι διαφωνεί με τον κ. Smith.
«Διαφωνούμε με τις απόψεις του, οι οποίες θεωρούμε ότι δεν αντικατοπτρίζουν το πώς δουλεύουμε στην επιχείρηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Goldman και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι είμαστε επιτυχημένοι μόνο εφόσον οι πελάτες μας είναι επιτυχημένοι».
Από την πλευρά του ο κ. Smith, σε άρθρο του στη Wall Street Journal επισήμαινε ότι εκείνο που τον ταρακούνησε ήταν η συμμετοχή του σε βίντεο για την εύρεση στελεχών της Goldman Sachs, το οποίο παρουσιάστηκε σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον πλανήτη.
«Κατάλαβα ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω γιατί δεν μπορούσα άλλο να κοιτάζω τους φοιτητές στα μάτια και να τους λέω τι ωραία εταιρία είναι (εννοεί η Goldman Sachs) για να πιάσει κάποιος δουλειά» έγραψε.
Και πρόσθεσε σύμφωνα με το star.gr: «Με αρρωσταίνει να ακούω πόσο ψυχρά αναφέρονται τα στελέχη στην καταλήστευση των πελατών τους. Τους τελευταίους 12 μήνες έχω ακούσει πέντε διαφορετικούς διευθύνοντες συμβούλους να χαρακτηρίζουν τους πελάτες τους μαριονέτες».
πηγή