Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Παπανδρέου: Το πρόγραμμα λιτότητας είναι ένα είδος τιμωρίας


Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Αθήνα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και ότι το πρόγραμμα λιτότητας είναι «ένα είδος τιμωρίας».

«Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε...
μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια συζήτησής του στο Στρασβούργο με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. «Η Ευρώπη έχει κάνει βήματα, όμως δεν πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι πολίτες της -είτε είναι Έλληνες, είτε Πορτογάλοι ή Γάλλοι- να προστατευθούν σε αυτή τη μετάβαση που πρέπει να φέρουμε σε πέρας», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την kathimerini.gr

«Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα «έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας», σημείωσε.

Πάντως ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ’ ό,τι η παραμονή στο κοινό νόμισμα παρά τις μεγάλες θυσίες. «Οι συντάξεις μας μειώθηκαν κατά 30%, όμως χωρίς το ευρώ θα είχαν μειωθεί κατά 70%», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα που κυνδινευει η "πηχτη" σου εσυ λες οτι ειπες...

οκ και τι περιμενεις τωρα...να αλλαξουμε την συνταγη?

η πηχτη μονο με ενα τροπο γινεται,ας προσεχες...