Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το συγκλονιστικό σημείωμα ενός ακόμα θύματος της εθνοκτονίας του μνημονίου.


“Μάνα, έρχομαι. Δεν αντέχω να με συντηρεί ο πατέρας” : «Μάνα, έρχομαι να σε βρω. Δεν αντέχω να με συντηρεί ο πατέρας μου». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που αποτύπωσε στο χαρτί ένας...

Μάνα, έρχομαι να σε βρω. Δεν αντέχω να με συντηρεί ο πατέρας μου». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που αποτύπωσε στο χαρτί ένας άνεργος πριν δώσει τέλος στη ζωή του, προσθέτοντας το όνομά του στη μακροσκελή λίστα των συνανθρώπων μας που, απεγνωσμένοι από τα χρέη, αποφάσισαν να «λυτρωθούν» προχωρώντας στο απονενοημένο διάβημα.

Αλλο ένα ανείπωτο δράμα, σαν αυτά που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά σε όλη την χώρα, συνέβη στην Κρήτη.

Συγκλονισμένοι, οι κάτοικοι της Μεγαλονήσου δεν μπορούν να πιστέψουν τον τραγικό τρόπο με τον οποίο επέλεξε να φύγει από τη ζωή ένας νεαρός Ηρακλειώτης. Πρόκειται για έναν 44χρονο μακροχρόνιο άνεργο, τον οποίο βρήκε κρεμασμένο μέσα στο μπάνιο του
σπιτιού τους ο πατέρας του. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή της Θερίσου, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο άτυχος άντρας κρεμάστηκε με καλώδιο στο μπάνιο. Μάλιστα προηγουμένως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πίνοντας χλωρίνη και κόβοντας τις φλέβες του. Ομως φαίνεται πως ο θάνατος αργούσε κι έτσι στο τέλος απαγχονίστηκε.

Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί υπέστησαν σοκ μόλις αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα. Ωστόσο γροθιά στο στομάχι προκαλεί το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας στον υπολογιστή του. «Μάνα, δεν αντέχω και έρχομαι να σε βρω» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν αντέχω να με συντηρεί άλλο ο ηλικιωμένος πατέρας μου».

Σύμφωνα με τους γείτονες, ο 44χρονος είχε χάσει πριν από μερικά χρόνια τη μητέρα του και διέμενε με τον πατέρα του, ο οποίος προσπαθούσε να τον στηρίξει οικονομικά με την πενιχρή σύνταξη που παίρνει.

Και στα Τρίκαλα όμως η ανεργία παραλίγο να οδηγήσει στην αυτοκτονία έναν 50χρονο, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών. Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή συγγενείς του πρόλαβαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Πλέον νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο 50χρονος προσπάθησε να δώσει τέλος στον εφιάλτη που ζούσε καταναλώνοντας ποσότητα φυτοφαρμάκου. Οι φωνές του από τους πόνους όμως ξεσήκωσαν τη γειτονιά και στο σημείο έφτασε γρήγορα ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου. Ο παραλίγο αυτόχειρας ήταν άνεργος τον τελευταίο χρόνο.

Οσο κι αν προσπαθούσε να βρει δουλειά, δεν τα κατάφερε. Τα χρέη τον έπνιγαν και δεν είχε χρήματα ούτε για να προσφέρει τα απαραίτητα στα παιδιά του. Οι συγγενείς και οι γείτονές του τον έβλεπαν απελπισμένο, έβλεπαν να βυθίζεται στη θλίψη με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότερο, αλλά ελάχιστοι περίμεναν ότι θα προσπαθούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Πλέον στο πλευρό του βρίσκονται δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να τον στηρίξουν ψυχολογικά, να του δώσουν δύναμη, ώστε να καταφέρει να σταθεί πάλι στα πόδια του και να παλέψει με τις όποιες δυσκολίες για χάρη των δύο παιδιών του.

εσπρεσο
πηγη
olympia.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τα βλέπουν τα κομματόσκυλα που θα πάνε αύριο να ψηφίσουν για το "νέο ξεκίνημα" του ΠΑΣΟΚ... Ως πότε θα ανεχόμαστε όλους αυτούς τους αχαΐρευτους που πίνουν το αίμα των παιδιών μας;