Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο χειρότερος κακοπληρωτής που λέγεται Δημόσιο ξεκινά κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές!


Ο χειρότερος κακοπληρωτής – οφειλέτης που έχει κάνει στάση πληρωμών εδώ και καιρό, που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 6,5 δις ευρώ, αποφάσισε ότι πλέον θα προχωρά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ακόμα και για μικρά ποσά.

Θέλει να μας πει δηλαδή, ότι έπιασε τους...
μεγαλοοφειλέτες, πήρε τα λεφτά που τους χρωστάει και τώρα πηγαίνει σε αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξεως των 1.000 – 2.000 ευρώ.

Μισθοί, συντάξεις, τραπεζικοί λογαριασμοί μπορεί να κατασχεθούν από το Δημόσιο αν κάποιος δεν έχει υπαχθεί σε ρύθμιση και έχει ακόμα ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το εγχειρίδιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναφέρει ότι το Δημόσιο για να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη μπορεί να κάνει κατάσχεση του 25% του μισθού, της σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου βοηθήματος (!), αλλά αν το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος, από κάθε αιτία συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων η προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, τότε μπορεί να ασκηθεί και ποινική δίωξη κατά του οφειλέτη.

Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, αλλά τους αφήνει μέσα στον λογαριασμό 1.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση..

Αν όμως ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα είναι πάνω από 1.000 ευρώ και λαμβάνει χρήματα από περισσότερους από έναν φορέα, τότε πιάνεται το συνολικό ποσό και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών.
πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους μεγαλο επιχειρηματιες, εφοπλιστες και βιομηχανους (ελληνες και μη) και τις ξενες εταιριες πρεπει να κυνηγησουμε. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τοσα χρονια του καλυπτανε, τους προστατευαν και δεν αναφεραν τιποτα γι αυτα που χρωστανε στη ΔΕΗ και για τους φορους που δεν πληρωναν, δηλαδη ποιοι ελληνες και ξενοι μεγαλο επιχειρηματιες και βιομηχανοι, εφοπλιστες, πολυεθνικες, ξενες εταιριες, τραπεζες και πολιτικοι τοσα χρονια δεν πληρωναν φορους (ή πληρωναν πολυ λιγοτερους απ τους απλους πολιτες). Να δειτε ποσα δισεκατομμυρια θα μαζευτουν...

Αλλά το μονο που ξερουν οι πολιτικοι ειναι να κυνηγανε τους απλους πολιτες... παντα φταινε οι απλοι πολιτες που δεν πληρωνουν 200 ως 500 ευρω λογαριασμους.. αυτους εκβιαζουν, τρομοκρατουν και τους χωνουν χαρατσια... Τους μεγαλο επιχειρηματιες που χρωστανε εκατομμυρια ευρω δεν τους αγγιζουν και τους προστατευουν...

Να γινει πληρης ελεγχος των ελληνικων καταθεσεων στις τραπεζες του εξωτερικου.. να δουμε ποιοι εχουν μεγαλες καταθεσεις που δεν συμβαδιζουν με τον μισθο τους...

Να γινει πληρης ελεγχος (αναλυτικα) στα πραγματικα εξοδα των ολυμπιακων αγωνων και ποσα κοστολογησαν τοτε..

Γιατι δεν μας πληρωνει τις ζημιες (500 δισεκατομμυρια ευρω) που μας εκανε η Γερμανια στο Β Παγκοσμιο πολεμο.

Τι εγινε με την Siemens?

Τον κομματάρχη στη Θεσσαλονίκη με 40 εκατομμύρια ευρώ από μαύρα λεφτά που έπιανε σε παρακολούθηση της ΕΥΠ ?

Το 1,1 δισεκατομυριο που χαρισαν στον Λαυρεντιαδη?

Για το ασφάλιστρο κινδύνου CDS από το Τ.Τ. αξίας 1,3 δισ το οποιο πουληθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε χρεοκοπία πάει στα 60 δισ.
Στην εταιρία I.J.Partners που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού. Υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι η Μ. Ξαφά.
Ποιοι αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα? σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αν γίνει haircut? Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια...

Unigestion. Τον αδερφο του Παπανδρεου που ειναι μελος της εταιρειας στην Ελβετια. Οι χορηγιες κρατικων οργανισμων στην φερομενη "ΜΚΟ" εταιρεια, κρατικων οργανισμων όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία "I4CENSE" του αδελφού του πρωθυπουργού Ανδρέα Α. Παπανδρέου, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά και τη SIEMENS! Πονταρει στη καταρευση της Ελλαδας. Ο πρωθυπουργός τελικα αποδειχτηκε έμμισθος Broker (δηλαδή μεσάζων σε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία) των διεθνών κερδοσκόπων.

ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ IJ PARTNERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ LEHMAN BROTHRS. Εμπλεκόμενος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Μαργέλος που συμμετείχε στους επιχειρηματίες που στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Κουκέρεζ πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, ο οποίος είναι σε μη κυβερνητική οργάνωση με τον αδερφό του πρωθυπουργού και πρόεδρος είναι η Μ. Ξαφά. Είναι και ο Χ. Μάκας, ο Μ. Ντεμιρελ και μήπως υπάρχει σχέση με τη σύζυγο του Χριστοφοράκου. Προσκεκλημένοι στις κλειστές συγκεντρώσεις ήταν οι επιχειρηματίες Γ. Κοσκωτάς και Θ. Μαργέλλος που πρωταγωνίστησε με τον Λούβαρη στο «σκάνδαλο του καλαμποκιού» και είναι ακόμα φίλος του Γιώργου. Μέλη του πρώτου ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών ήταν ο Δ. Κοντομηνάς κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Ρε 1% φορο αν βαζανε στις τραπεζες, στις πολυεθνικες και στις ξενες εταιριες θα ειχαμε ξεχρεωσει 10 φορες και οι Ελληνες θα τρωγανε με χρυσα κουταλια... πανω απο 700 δις κερδη το χρονο βγαζουν ολοι αυτοι... ΑΛΛΆ φοβουνται οι πολιτικοι μας να τους πειραξουν αυτους... το φτωχο λαο μονο ξεζουμιζουν..

Ανώνυμος είπε...

το θρασος και η αλητεια σε ολο της το μεγαλειο.προκειμενου να μην χασουν οι τραπεζες και οι τοκογλυφοι προχωρουν σε αποφασεις που ουτε σε δικτατορικα καθεστωτα δεν παιρνουν.στη χωρα που γεννησε την δημοκρατια,η λεξη εχει χασει πλεον καθε εννοια.χρησιμοποιειται αναλογως οπως τους βολευει.γι αυτους δημοκρατικα σου μειωνουν τον μισθο,δημοκρατικα μειωνουν τις συνταξεις,δημοκρατικα σε απολυουν,δημοκρατικα σου ριχνουν τα χαρατσια,δημοκρατικα σου κοβουν το ρευμα,δημοκρατικα καταργουν συμβασεις και δικαιωματα εργαζομενων που με τοσο κοπο αποκτηθηκαν,δημοκρατικα σου κατασχουν τις καταθεσεις,δημοκρατικα θα σου κατασχεσουν το μισθο και την συνταξη σου,δημοκρατικα θα σε στειλουν φυλακη.αυτο φυσικα αν εισαι απ,τους πολιτες του σωρου ,γιατι αν εισαι απο τους μεγαλοφειλετες,ισχυει αλλη δημοκρατια.ε φτανει πια χορτασα δεν την αντεχω αλλο τοση δημοκρατια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ...

ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΟΥ.
ΑΝ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΟΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ
ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΙΟ
ΠΛΟΥΣΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ.