Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Το ΚΚΕ και το «Κίνημα της πατάτας»


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ΚΙΝΗΜΑ για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι ό,τι αυτό ελέγχει και χειραγωγεί…


Η ηγεσία του ΚΚΕ, αντί να χειροκροτήσει το «κίνημα της πατάτας» και να ρίξει τις δυνάμεις του για την προώθηση, επέκταση, ενοποίηση και οργάνωση του Κινήματος (έτσι θα έκανε ένα αυθεντικό κομμουνιστικό κόμμα), το σαμποτάρει και στρέφεται ευθέως εναντίον του.

Για να δικαιολογήσει αυτή την υπονομευτική πρακτική του καταφεύγει σε τεχνάσματα γενικόλογων σοφισμάτων, στις αφαιρέσεις μιας ξύλινης «ταξικής» γλώσσας.

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι με τις αφαιρέσεις συγχωρούνται οι αμαρτίες και συγκαλύπτονται οι προδοσίες. Οι αφαιρέσεις, ιδιαίτερα οι «ταξικές αφαιρέσεις», είναι τα ταχυδακτυλουργικά τρικ της προδοσίας των Κινημάτων…

Ας καταγράψουμε τις πιο καραμπινάτες ταχυδακτυλουργίες της ηγεσίας του ΚΚΕ, με τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων.

Παρατήρηση πρώτη

Διαβάζουμε στο σημερινό «Ριζοσπάστη»:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6729676&publDate=6/3/2012

«Η συνολική επίλυση του προβλήματος (“σχεδιοποιημένη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού”) , απαιτεί την ενεργοποίηση του λαϊκού κινήματος συνολικά στην κατεύθυνση της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων»!!!

Σε τι συνίσταται εδώ η ταχυδακτυλουργία; Στην αντιπαράθεση του ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ («ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων»), με την ΠΡΑΚΤΙΚΗ των ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΝ κινημάτων: «ΠΡΑΚΤΙΚΗ», μέσω της οποίας καθορίζονται, προωθούνται και υλοποιούνται οι ΤΑΚΤΙΚΕΣ του στρατηγικού στόχου.

Με πιο απλά λόγια. Για να φτάσεις στο στρατηγικό στόχο της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πρέπει να ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΣ τους όρους (πολιτικούς και οργανωτικούς) μέσα στην κοινωνική κίνηση, μέσα στην πρακτική του Αυθόρμητου, μέσα στην ποικιλία και πολυχρωμία των ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΝ λαϊκών εκδηλώσεων και ρήξεων…

Το να προτάσσεις το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ και να σαμποτάρεις τις αυθόρμητες λαϊκές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες δεν πετάς μόνο στον κάλαθο των αχρήστων τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των κινημάτων (τη ζωντανή «ψυχή» της επαναστατικής θεωρίας και πρακτικής), αλλά διαπράττεις και ένα έγκλημα προδοσίας:

Εγκαταλείπεις την ζωντανή πάλη στο έλεος του καθεστώτος που σημαίνει τούτο: Στα λόγια μιλάς αντικαπιταλιστικά και στην ΠΡΑΞΗ στηρίζεις το καθεστώς…

Παρατήρηση δεύτερη:

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ:

«Ο στόχος προβολής του "κινήματος της φθηνής πατάτας" είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ».

Εδώ αντιπαραθέτει η ηγεσία το ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ «κίνημα της πατάτας» με το «αγροτικό κίνημα», δηλαδή το συνδικαλιστικό, αγροτικό κίνημα!!!

Για την ηγεσία του ΚΚΕ «αγροτικό κίνημα» είναι μόνο το συνδικαλιστικό κίνημα: Δηλαδή η αγροτική γραφειοκρατία!!!

Απαστράπτει και εδώ η καθεστωτική γραφειοκρατική ΛΟΓΙΚΗ της ηγεσίας του ΚΚΕ. Κάθε τι που σπάει το κάδρο της γραφειοκρατίας των κινημάτων αφορίζεται!!!

Την ίδια λογική είχε η ηγεσία του ΚΚΕ και στα «κινήματα των πλατειών»: Τα καταδίκαζε σαν αποπροσανατολιστικά…

Ασφαλώς κάθε ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ κίνημα, αν δεν ανυψωθεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, αν δεν συγκροτηθεί σε λαϊκά έμβρυα εξουσίας στο ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας, αν μείνει στο έλεος της καθεστωτικής διαχείρισης και προπαγάνδας, βυθίζεται στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ και αξιοποιείται από το καθεστώς αποπροσανατολιστικά.

Για μια τέτοια όμως ΕΞΕΛΙΞΗ δεν φταίει το ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ λαϊκό κίνημα, αλλά τα πολιτικά εκείνα υποκείμενα που του γυρίζουν την πλάτη και το σαμποτάρουν, ενώ μιλούν στο όνομα του λαού, της αγροτιάς και της εργατικής τάξης…

Για μια τέτοια εξέλιξη οι πρώτοι και βασικοί υπεύθυνοι είναι οι δυνάμεις της «αριστεράς» και ιδιαίτερα αυτές του ΚΚΕ που ΟΧΙ μόνο εγκαταλείπουν τα δυναμικά αυτά κινήματα της ΑΥΘΟΡΜΗΤΗΣ ρήξης με το καθεστώς, αλλά τα υπονομεύουν και τα καταδικάζουν.

Παρατήρηση τρίτη

Το «Κίνημα της πατάτας» γεννήθηκε κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης των λαϊκών στρωμάτων, κάτω από το μαστίγιο της κατοχικής κυβέρνησης που έχει ρίξει στα έσχατα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό.

Το να παραβλέπει κανείς αυτούς τους όρους ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ του ελληνικού λαού και να παραδίδει μαθήματα, από τις κομματικές έδρες του, μαθήματα γενικού αφορισμού του καπιταλισμού και περί «σχεδιασμένης κάλυψης των αναγκών» (ευχολόγια και αοριστίες στο απροσδιόριστο μέλλον), ΤΟΤΕ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συμβάλλει στην υπονόμευση, την ήττα και αυτής της στοιχειώδους λαϊκής κίνησης.

Η ηγεσία του ΚΚΕ σαμποτάρει ΑΝΟΙΚΤΑ αυτή την εμβρυώδη μορφή της λαϊκής εξουσίας: Το έμβρυο της ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ οργάνωσης του λαού.

Αντί η ηγεσία του ΚΚΕ, με τις οργανωμένες δυνάμεις της να μπει ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ στον αγώνα του «κινήματος της πατάτας», να προωθήσει αυτό το κίνημα σε ανώτερες μορφές ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ, λαϊκής εξουσίας, στη συγκρότηση πανελλαδικών ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ιστών, ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ και ΠΡΟΔΙΔΕΙ αυτόν τον αγώνα με ξύλινες αντικαπιταλιστικές ρητορείες…

Η αποσύνθεση του καθεστώτος της ευρω-χούντας έχει φτάσει στα έσχατα όριά της, το καθεστώς των ανδρεικέλων καταρρέει, η ΟΡΓΗ του λαού συμπιέζεται εκρηκτικά, αυθόρμητες λαϊκές ρήξεις ξεσπούν, ΟΛΕΣ οι συνθήκες είναι υπερώριμες για τη δημιουργία λαϊκών ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ και μορφών λαϊκής ΕΞΟΥΣΙΑΣ και η ηγεσία του ΚΚΕ ΜΟΧΘΕΙ να διασώσει το καθεστώς με άσφαιρες «ομοβροντίες» εναντίον του, με την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ κάθε ζωντανού αγώνα, με την υπονόμευση κάθε στοιχείου του λαϊκού αυθόρμητου…
πηγη

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kolopoustes roufianoi koumounistes ths poutsas xafiedes kala sas gamisane sthn athina otan filagate thn vouloi kseftiles,eidate ton kosmaki na pernei sta xeria tou thn katastash kai deiksate ti eiste,ante malakes ellhnes twra pou tous eixate gia kalous na tous psifisete zwa

Ανώνυμος είπε...

Και οι ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΙ πισωπατήσαν
στης ντροπής τα έδρανα καθίσαν
να μιλήσουν , τα'χα , να κρυφτούν ...

ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Τι θα περίμενες από ένα κόμμα γέννημα θρέμμα των πιο επικινδύνων και ακαταλαβίστικων και μη εμπεριστατωμένων θέσεων που έχουν λάβει κατά καιρούς ;

Οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ δεν αλλάζουν και οι λύκοι σαν ντυθούν πρόβατα πάλι με χρόνια με καιρούς θα αποκαλυφθούν .

Ή τάχα μη υπογράφοντες του μνημονίου, που πήραν πρώτοι τα μέτρα του μνημονίου και τα εμπέδωσαν στους εργαζόμενους, μιας κόκκινης εφημερίδας ;

ΕΕΕΕΕΕ οι προσκυνημένοι δεν αλλάζουν .
Φοράνε πρόσκαιρα την μάσκα του προβάτου μα απο κάτω παραμένουν ΑΡΠΑΓΕΣ .

Και εμείς στους ΑΡΠΑΓΕΣ απαντάμε όπως ό Ήρωας του γένους μας Καραϊσκάκης .

Άκου ρε γιε της καλογριάς,
ο φίλος σου είμαι ο πανουργιάς
και το δεξί σου χέρι
κι εκείνος που καλύτερα
απ' ολουνούς σε ξέρει.

Λένε πως παίζεις με χανουμάκια,
με τουρκοπούλες και καλογριές
και σ' αραδιάζουνε βρισιές.
Πως μπαινοβγαίνεις στους μαχαλάδες,
με ντερβησάδες στήνεις χορό
και με ρωτάν και τι να πω;

Λένε πως έχεις αλισβερίσι,
μ' Αλή Πασάδες κάνεις χωριό
και σε ρωτάω τι να τους πω.

Πες τους ρε φίλε πανουργιά,
(ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά,
έχω και τουμπερλέκια
κι όπως γουστάρω τα βαρώ
και σπάω τα ζεμπερέκια.

Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω
και αν αργήσω δώσ' τους κι αυτό,
είναι τ' αρχίδια μου τα δυο.

Όπως στα λέω να τους τα γράψεις,
όπως στα λέω να τους τα πεις,
Καραϊσκάκης σεβνταλής,
Καραϊσκάκης μπεσαλής.

Καραϊσκάκης γεια χαρά,
γεια σου ρε γέρο του Μοριά
και γεια που σ' αγαπάνε.
Γεια τους που δε λυγίζουνε
και που δεν προσκυνάνε.

Λένε για μένα τα καρακόλια,
άκου τι λένε να μη γαμεί,
μίλα κι εσύ ρε Θοδωρή.

Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
όπως τα λέμε να τους τα πεις,
Καραϊσκάκης, Θοδωρής.
Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
όπως τα λέμε να τους τα πεις,
Κολοκοτρώνης και Γιωργής,
Καραϊσκάκης, Θοδωρής.

Γεια σου ρε Ανδρούτσο, γεια χαρά,
γεια σας παιδιά μου αητόπουλα,
που 'χετε αητό πατέρα
κι όποιος δε με κατάλαβε,
τότε ας μας κάνει αέρα.

Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,
όπως τα λέμε να τους τα πεις,
Ανδρούτσος,Γιώργης, Θοδωρής.

Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
Ανδρούτσος, Γιώργης, Θοδωρής.
Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,
έτσι μου είπαν λόγω τιμής,
μαζί τους είμαστε κι εμείς
μαζί σας είμαστε κι εμείς.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εχεις απολυτο δικιο το κινημα της πατατας θα σωσει τους φτωχους αυτου του τοπου.Γιατι να μην κανουμε και ενα κινημα της αμολυβδης? η ενα κινημα του ηλεκτρικου ρευματος?
Για αλλη μια φορα πεσατε στη λουμπα και αυτο διχνει ποσο το πασοκ σας εχει λοβοτομησει.
Παρεμπιπτόντως οτι κανανε με τις πλατειες και τους αγανακτισμενους θα κανουνε και με τις πατατες και τα κρεμμυδια δηλαδη ΤΙΠΟΤΑ.
Εντωμεταξυ το παμε και το κκε κατεβηκε στη μαζικη πορεια και "σταματησε" τους υπολοιπους.
Τις προηγουμενες 30 μερες που ηταν τοσες χιλιαδες "αγανακτισμενοι" γιατι δεν κανανε τιποτα γιατι κοιταγανε τη βουλη και νιαουριζανε? Δυστυχως αξιζεται οτι παθαίνεται διοτι ειστε αποχαυνωμενοι το κακο ειναι οτι περνεται και τον υπολοιπο κοσμο στο λαιμο σας.
Για να κλεισω οποιος ψηφισε ποτε πασοκ η νδ η λαος δεν δικαιουτε να μιλαει και να κατηγορει το κκε το μονο κομμα που αντισταθηκε.(και εδω που ταλεμε οποιος τους ψηφισε ποτε πρεπει να του αφαιρεθουν τα πολιτικα δικαιωμα ειτε ως προδοτη ειτε ως αμεα

Ανώνυμος είπε...

7 Μαρτίου 2012 9:00 π.μ.

Στον τόπο που γεννήθηκα λένε
<>

Εσύ να πας στους μεγαλοεπιχειρηματίες τσοπανόβλαχους με τα PORSCHE CAYENNE ότι τους χάλασε η φρέζα και η Παπατούμπα δεν θα ξαναφάει κοψίδι στην Λάρισα .

Σε πόνεσε αυτό το κίνημα σαν και τους προσκυνημένους και δεν κοιτάς που κάθε μέρα αυτοκτονούν συνάνθρωποί μας ;
Αν μπορώ να κάνω " κάτι" το κάνω ΤΩΡΑ και δεν παίρνω την κόκκινη , την πράσινη,την μπλέ καραμέλα και να την πιπιλάω στο διαδίκτυο .
ΞΥΠΝΑ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Εμείς είμαστε οι βλάκες και εσύ το έξυπνο πουλί της υπόθεσης .
ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Στον τόπο που γεννήθηκα λένε
<< αγάλια αγάλια γίνεται η αγουρίδα μέλι >>

Ανώνυμος είπε...

9:00
Πρώτα απ'ολα αντε βγάλε την τσίχλα που έχεις κολημμένη στο μυαλό σου.Ετοιμάσου πάρε το κονταράκι σου με την σημαιουλα του ΠΑΜΕ και πήγαινε για την γυμναστηκούλα σου για την περατζάδα σου γραφικέ μαλάκα και αμα λάχει με την προστασία της Αστυνομίας και άφησε αυτά τα σκύβαλα που εσύ αποκαλείς ηγεσία του ΚΚΕ να ξεκοκκαλίζουν τα εκατομμυριάκια του κρατικού κορβανά και να δίνει αλλοθι και νομιμοποίηση στους Παπαδήμιους.Σας έχει καταλάβει ο κόσμος τι χαφιέδες είσαστε δεν περνάει πια η ταμπέλα το κόμμα του εργάτη.αμα λάχει κάνετε και κανα τακίμι με την Χρυσή Αυγή να σου δώσω να δεις τα video αγκαλια ΠΑΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;
Αυτοί είσαστε μια ζωή ανάχωμα στον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας.Τώρα σας εφταιξε η Πατάτα; Πανήβλακες

Ανώνυμος είπε...

Οτιδήποτε "πονάει" τα κόμματα , οποιαδήποτε κι αν είναι αυτά , είναι θετικό 100% !
Όποτε βλέπετε κομματικούς στρατούς και παρατρεχάμενους να δυσανασχετούν πάντα να έχετε στο μυαλό σας πως δουλεύετε ενάντια στο σύστημα κι αυτό από μόνο του είναι απόδειξη υγιούς σκέψης και πράξης .
Στηρίξτε κάθε κίνημα που προέρχεται από τους πολίτες για τους πολίτες . Είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον , ανθρώπινα , πολιτισμένα , μακριά από κομματικές γραμμές βρόμικων συμφερόντων .

Ανώνυμος είπε...

Ενώ το ΚΚΕ, έχει καταφέρει τόσα και τόσα, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες.
Το κίνημα της πατάτας, κατάφερε να γλυτώσει λίγα ευρουλάκια ο κοσμάκης που υποφέρει. Ο κοσμάκης που σιχαίνεται να σε βλέπει κνίτη, είτε γιατί είναι αυτός προδότης ή αμεα, είτε γιατί είσαι εσύ προδότης ή αμεα. Αλήθεια, σου περνάει από το μυαλό, ότι μπορεί να φταίει το κόμμα σου, που δεν πείθει με τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Να βάλετε της παπάτες στο κώλο σας. Κίνημα του κώλου μαλάκες έχει παπαριάσει το μυαλό σας απο τα ΜΜΕ έχουν γαμίσει το σύμπαν και κάποιοι αγόρασαν πατάτα 0.25 λεπτα και σωθήκαμε, ρεεε αντε απ δω μαλάκες εχουν κάνει TRUST και ΚΑΡΤΕΛ οι πολυεθνικές και όλα τα προιόντα είναι με 1000% κέρδος για τα κορόιδα {εμείς}

ΚΑΙ όσο ασχολείστε με πατάτες Η κυβέρνηση περνάει νομοσχέδια για να σας πάρουν τα ΣΠΙΤΙΑ.

Υ.Γ Σε λίγο δεν θα έχετε ούτε για πατάτες
ΔΕΝ είμαι ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

7 Μαρτίου 2012 9:57 π.μ.

Ας μην είσαι ΚΚΕ ( που αν θέλουμε το πιστεύουμε )

μας φτάνει που είσαι προσκυνημένος και για εσένα ταιριάζει ότι σε όλους αυτούς .
Άντε σάλτα και γα...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τόσο αξίζετε να σας πετάν καμιά πατάτα κανα συσίτιο
κακομοίρυδες και να το βουλώνετε, ΑΝΤΙ να ξεσηκωθείτε και να τους τρίψετε τα κεσεδάκια στην Μούρη τους μέσα στη ΒΟΥΛΗ ρεεε έχετε χάσει κάθε Αξιοπρέπεια.

Υ.Γ Ούτε για κλωτσιές δεν κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

10:04 Εσυ προσκύνησες την ΠΑΤΑΤΑ ρεεε μαλάκα ΞΥΠΝΑ

Υ.Γ Είσαι για τα μπάζα αγόρι μου σου αξίζει οτι και αν πάθεις

Ανώνυμος είπε...

Ετσι να πεφτετε στα τεσσερα για ενα κιλο πατατες Αυτο σας αξιζει οπως ειπε και ενας εκ των αρχηγων σας οι ιταλοι χαιδευαν τα παιδακια για να τους δωσουν φαγητο.
Την ιδια ωρα που οι αληθινοι Ελληνες εδιναν μαχες.
Και τωρα το ιδιο γινεται σας πετανε δυο πατατες και κανετε το σταυρο σας την ωρα που σας κοβουν μισθους και συνταξεις και ξεπουλανε τη χωρα.
Το προβλημα δεν ειναι οι πολυκαιρισμενες πατατες καταλαβετε το.
Αλλα σαν τα προβατα θα παρκαρετε στον κουβελη τον καμμενο και το μιχαλολιακο και μετα θα καταλαβετε οτι ψηφισατε πασο και νδ, βοδια

Ανώνυμος είπε...

10:10 π.μ. 10:38 π.μ.

Κάτι ξέρετε εσείς από σκυψίματα .
Πονέσατε την πρώτη φορά ;

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλη ωρα πλησιαζει και πρεπει να μας βρει ενωμενους.

Ανώνυμος είπε...

10:38 Βλεπω εισαι στην κοσμαρα σου. Απο ιστορια τα πας καλα, προβοκατορα ε προβοκατορα.

Ανώνυμος είπε...

Να που βγαινουν τα κομματοσκυλα να υποστηριξουν το απολιθωμενο κομμα. Δεν μου λετε ρε μαγκες?? Το ΚΚΕ δεν ηταν που επικροτουσε τις παρανομες οπως αποδειχτηκε επιδοτησεις των αγροτων??? (Μπουτας,Πατακης κτλ)..Πρεπει να ντρεπεστε..Αυτο εχω να πω. Γαμισατε εντελως τον συνδικαλισμο..Σωστα σας κατηγορησε ο Σαμαρας(αλλος μαλακας και αυτος) για το κλεισιμο της ΝΙSSAN και της PIRELLI..Ειστε και εσεις στην λιστα για κρεμασμα

Ανώνυμος είπε...

Το κκε στα συνδικατα μετα το 1981 εχει κατω απο 10% , φροντισε ο ανδρεας γι'αυτο οποτε καλο ειναι να μαθεις 11:49 πως φτασαμε ως εδω και να φτυσεις την καραμελα που σε ταισανε. Οσο για τις επιδοτησεις τα κομματοσκυλα του πασοκ και της νδ της μοιραστηκαν αυτοι φτιαξανε συνεταιρισμους μαιμουδες και οχι το κκε.
Απολιθωμα ειναι τα κομματα που κυβερνανε τη χωρα απο το 1949 και μετα τα ιδια με αλλα ονοματα. Με 90 χρονια ιστορια το κκε εχει δειξει και εχει αποδειξει οσο για τον εαν ξερω ιστορια αυτη ειναι στα γεγονοτα και οχι στο σκαι και το μεγκα ,προβατακια που οτι νομιζετε οτι ξερετε ειναι μεσω της την τρεμη και του πρωτοσαλτε.
Προσκυνημενοι,βολεμενοι και βλαμμενοι ο κομματικος στρατος του πασοκ και της νδ.

Ανώνυμος είπε...

12.35 εισαι λοβοτομημενος ΚΚμπΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!! το μαντρι σου διαχρονικα διαφωνουσε με οτιδηποτε δεν το ελεγχε, αν δεν ειναι πρωτοβουλια της τσομπανησας Αλεκας, για εσας δεν ειναι λαικο. Μαθε ΚΟΚΚΙΝΟ ΖΟΜΠΙ οτι δε χρειζεται το σφυροδρεπανο για να γινει κινημα! μεγαλυτερο ιστορικο ξεφτεισμενο απομειναρι απο το ΚΚμπΕΕΕΕΕ δεν υπαρχει!!!

Ανώνυμος είπε...

Ριζοσπαστης 10/12/1924
Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »

Ανώνυμος είπε...

Ριζοσπαστης 29/01/1925

«..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες...Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»

Ανώνυμος είπε...

Ριζοσπάστης, 12/07/1935
«Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

Ανώνυμος είπε...

4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948)

«..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση...» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)


5η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1949)
«..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομ*******στές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά". ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 6ος, σελ. 337-338).

Ανώνυμος είπε...

Επειδη παρατραβηξε αυτο το αστειο ξεστραβωθειτε φασιστακια γερμανοτσολιαδες προδοτες.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%9A%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82#H_.CE.B8.CE.AD.CF.83.CE.B7_.CE.B3.CE.B9.CE.B1_.CF.84.CE.BF_.CE.9C.CE.B1.CE.BA.CE.B5.CE.B4.CE.BF.CE.BD.CE.B9.CE.BA.CF.8C_.CE.B6.CE.AE.CF.84.CE.B7.CE.BC.CE.B1


http://www.youtube.com/watch?v=M-X7pu8AG1c

Αντε γιατι ΕΣΕΙΣ πουλησατε την Ελλαδα πρωτα στους γερμανους και επειτα στους αμερικανους τωρα στους γερμανους.
Και την Κυπρο στους αγγλους και τους τουρκους

Ανώνυμος είπε...

6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1956)

«.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 7ος, σελ. 18)
Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.
«.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή... Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»
Ριζοσπαστης 7/5/1998.Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα "Νόβα Μακεντόνια" στους «γειτονους» μας των Σκοπιων
«Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Εως εδω συγκινητικο.Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ... Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο συντροφος ποια?) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα. Υστερα από τον αγώνα τόσων χρόνων αναγκάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου να δεχτεί τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, αλλά με τον όρο να είναι Ελληνες το γένος .(για φαντασου προβλημα!!) . Μια θέση στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και παλεύει ώστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη του νόμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι εσείς που είστε νέοι να βγάλετε συμπεράσματα για το τι σημαίνει ιμπεριαλισμός». (Προσπαθουμε συντροφε, προσπαθουμε..)
Τωρα γιατι κατηγορουμε μονο τις 123 χωρες του OHE, που ανεγνωρισαν τα Σκοπιανους με την κλεμμενη ονομασια και εμεις εδώ δεν λεμε τιποτα για τους ‘’Ντοπιανους’’ που ουσιαστικα συνετελεσαν και συνεχιζουν να ριχνουν νερο στον ξενο μυλο, είναι προβλημα που θα το λυσουν, ισως, οι Ψυχιατροι του μελλοντος.

Ανώνυμος είπε...

7 Μαρτίου 2012 1:42 μ.μ.

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τα αναφέρει αυτά .
Ψάξε , μάθε , ρώτα .

Και μη παριστάνεις τον - την έξυπνο-η .

Έγραφαν μήπως οι δεξιοί και διεύθυναν οι δεξιοί τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ;

Και οι δεξιοί και οι κεντρώοι και οι αριστεροί από το ίδιο το σχοινί στο τέλος θα κρεμαστείτε .

Ας παραμείνουν εν τέλει πίσω μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ .

Ανώνυμος είπε...

9:57 π.μ. , ΔΕΝ είσαι ΚΚΕ , είσαι όμως και ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ! χαχαχαχα θλιβερέ καραγκιοζάκο...!

Ανώνυμος είπε...

ρε βλημα 1:42 μ.μ., απο την wikipedia στελνεις παραπομπες για το ΚΚμπΕΕΕΕΕΕΕΕ, τα αποσπασματα πιο πανω σας βουλωσαν τα αριστερα στοματα!!! παντα εισασταν μειωδοτες και προδοτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Φασιστακο ξεστραβωσου για να μαθεις ακριβως τι εγραψε ο ριζοσπαστης και γιατι , και οχι την αποσπασματική μεταφραση του καθε γερμανοτσολια με σχολια δικα του .
Αυτα τα κειμενα τα εχεις αντιγραψει απο φασιστομπλογκ , εαν διαβασετε την αληθινη διακηρυξη ουτε για αυτονομια μιλαει ουτε για αποσχιση.
Αιντε λαμογια και ολο το ιντερνετ επιτιθετε στο κκε αυτο και μονο δειχνει το φοβο και τον πανικο σας.

Ανώνυμος είπε...

6:25 ειδαμε τι εφαρμοσε το ΚΚΕ σε οσες χωρες επιβληθηκε, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ειστε εσεις και το κομμα σας! ποσες φορες εγιναν εκλογες στην ΕΣΣΔ????? φασισταρια του κερατα, καταδυναστευσατε εκκατομυρια κοσμου!!! ουστ παλιοκομμουνια!!!

Ανώνυμος είπε...

6:25 μ.μ.

Ποιος με ονομάτισε Φασίστα εσύ ;

Χαίρομαι να είμαι Φασίστας ,για κάτι τέτοιους σαν και του λόγου σου .

Χαίρομαι να είμαι Ρατσιστής , για κάτι τέτοιους σαν και του λόγου σου .

Χαίρομαι να θεωρούμαι ότι θες, αρκεί που το λένε ξεπουλημένοι σαν και εσένα , που δεν κοιτάνε συμπολίτες μας που πεθαίνουν της πείνας και ακόμη τρέχει ο λογισμός τους σε παρατάξεις και σημαίες .

ΘΕΛΩ ΝΑ'ΜΑΙ ΠΑΡΟΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΝΤΑΡΙΑ

Θα χρειαστούμε εμείς οι αδαείς Φασίστες και Ρατσιστές με τα κοντάρια να σουβλίσουμε κάτι σαπρόφυτα σαν και του λόγου σου .

ΣΤΗΣΟΥ είμαστε πολλοί και ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ .

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΑ.ΟΣ ΚΑΙ ΕΑΜΒ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΚΟΥΤΕΕΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΧΟΝΤΡΑΑΑΑΑΑΑΑ