Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«Θα κοροϊδεύουμε τον Χριστό, αλλά όχι τον Μωάμεθ», λέει το αφεντικό του BBC


Ο επικεφαλής του BBC, Mark Thompson, παραδέχεται ότι το κανάλι του δεν θα κορόιδευε τον Μωάμεθ, όπως κοροϊδεύει τον Ιησού.
Δικαιολόγησε τον εκπληκτικό αυτόν ισχυρισμό θρησκευτικών προκαταλήψεων με τον υπαινιγμό ότι το να κοροϊδέψεις τον Μωάμεθ θα μπορούσε να...
έχει την "συναισθηματική δύναμη" μιας "γκροτέσκας παιδικής πορνογραφίας".


Αλλά είναι σωστό να κοροϊδεύεις τον Ιησού, επειδή, είπε, ο Χριστιανισμός έχει "μεγάλες πλάτες" και "λιγότερους δεσμούς με την εθνότητα".
Ο Thompson λέει το BBC δεν θα έχει ποτέ μια εκπομπή σαν το ‘JerrySpringer The Opera’ - μια αμφιλεγόμενη μουσική εκπομπή που χλεύαζε τον Ιησού - αν ο στόχος της ήταν ο Μωάμεθ.


(Σx. ΚΟ: Σε κάποια σκηνή αυτής της αηδίας, εμφανίζεται ένας χοντρός μαύρος που φοράει πάνες, που παίζει τον «Χριστό», να βρίζει και να λέει ότι είναι "λίγο gay". Βλέπε και: Το BBC είναι αντιχριστιανικό, σύμφωνα με έρευνα)
Αυτά τα είπε σε μια συνέντευξή του για ένα ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ο Thompson δήλωσε: «Το θέμα είναι ότι για ένα μουσουλμάνο, μια απεικόνιση, ιδιαίτερα μια κωμική ή μειωτική απεικόνιση, του Προφήτη Μωάμεθ θα είχε τη συναισθηματική δύναμη ενός κομματιού γκροτέσκας παιδικής πορνογραφίας."
Κάποιος εκπρόσωπος από το BBC δεν ήταν διαθέσιμος για να κάνει σχόλια.
Πέρυσι ο πρώην παρουσιαστής του BBC News, Peter Sissons, είπε ότι οι Χριστιανοί είναι «δίκαιο» (‘fair game’) να προσβάλλονται, ενώ οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να θιγούν.
Ο κ. Sissons, του οποίου τα απομνημονεύματα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Daily Mail, είπε: «Το Ισλάμ δεν πρέπει να θιγεί σε καμία περίπτωση, αν και οι Χριστιανοί είναι δίκαιο να προσβληθούν, επειδή δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό και αν προσβληθούν».
Ο πρώην παρουσιαστής ανέφερε επίσης ότι το προσωπικό δεν θα έχει καλή σταδιοδρομία, εάν δεν ακολουθεί τη νοοτροπία του BBC.
The Christian Institute / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δαιμονες οσο πανε και πολαπλασιαζονται...Ενας απο αυτους ειναι και σκατοφατσα αυτουνου του αλητη που ξεστομη ολες αυτες της βλαστημιες για τον Κυριο Βασιλεα μας ολης της γης..........τι καζανι αραγε τον περιμενει το σιχαμενο υποκειμενο.

Ανώνυμος είπε...

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

Ανώνυμος είπε...

Μην στεναχωριέσαι βλάκα άγγλε αυτοί που υμνείς θα βιάσουν και θα σφάξουν εσένα και όλη σου την οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

Aυτος φιλοι μου που λεει αυτα τα λογια για τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ εστω και την τελευταια στιγμη της ζωης του αν μετανοησει και δεχθει για ΘΕΟ ΤΟΥ τον ΙΗΣΟΥ ,θα σωθει η ψυχη του !Εμεις εδω οι Ελληνες Χριστιανοι που πιστευουμε στην Θεοτητα του και πανω στα νευρα μας βριζουμε και τον ΧΡΙΣΤΟ και την ΠΑΝΑΓΙΑ και τους ΑΓΙΟΥΣ τι ψυχη θα παραδωσουμε οταν ερθει η ωρα ?????Οταν ακουμε να βριζουν μπορει να νευριαζουμε καποιοι μεσα μας ,κανεις μας ομως δεν εριξε την σφαλιαρα που θαπρεπε να ριξει...Οταν ομως βρισουν την μανα μας τοτε ξυπναει μεσα μας το λιονταρι.....Εχετε ακουσει δωδεκαθειστη να βριζει χωρις λογο και αιτια τον ΘΕΟ ΜΑΣ και την ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΡΙΑ ????? Το εχω ζησει αυτο το σκηνικο κι επειδη δεν ηθελα να χασω την δουλεια μου λογω αναγκης ,ακουγα απο τον εργοδοτη μου τον δωδεκαθειστη καθε μερα τις πιο ανωμαλες ,τις πιο σηχαμενες βρισιες για τον ΙΗΣΟΥ και με ιδιαιτερο μενος για την ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ .Σηχαθηκα τον εαυτο μου που ανεχτηκα αυτη την κατασταση για οσους μηνες εργαστηκα γιαυτον τον αηδιαστικο δαιμονα.....Μουρχοταν να του σπασω τα μουτρα ,να του χωσω στο σκατοστομα του ενα μυτερο παλουκι,κι ομως δεν εκανα τιποτα ....Την ιδια ανοχη δειχνουν και οι ιεραρχες μας για οποιαδηποτε βρισια ,συκοφαντια ,και οτι αλλο θιγει το μεγαλειο και την δοξα του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!Τι κανουμε εμεις για να τιμησουμε το ΑΓΙΟ ονομα του ?????Τους αφηνουμε ολους να τον βριζουν .....ΑΥΤΟΝ που σταυρωθηκε για την ΑΓΑΠΗ τη στιγμη που μπορουσε να αναταραξει τα συμπαντα !!!!!Εμεις οι ιδιοι επιτρεπουμε στον καθενα να βριζουν τον ΘΕΟ ΜΑΣ !!!!Παιδια ας ριχνουμε και καμια σφαλιαρα καπου καπου ας κανουν και καμια μυνηση οι ιεραρχες μας ας γινει καποτε καμια αρχη!!!!Ειναι προτιμοτερο να μας αποκαλουν ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ παρα ΠΡΟΒΑΤΑ .........

Ανώνυμος είπε...

As vrizoun oso theloun, kai oi ierarxes as min kanoun katagelies, giati tipota den tha allaksei,aplos tha yparxei synsisi xoris apotelesma.Einai grammeno stin apokalypsi oti aftos o antixristos, tha leei vlasfima logia gia ton Theo, kai synepos kai oi opadoi tou.Xristianoi kai mi, ta grammena tis apokalypsis epalithevontai kata gramma, kai akoma yparxoun anthropoi pou den mporoun na to doun.Otan enas klirikos i mitropolitis enimeronei, anti na ton akousoun, ton koroidevoun. As ginei etsi, gia na ekplirothoun ola ta logia tou Xristou mexri to telos. O Xristos tha nikisei,eite tou aresei tou pagosmiou kyverniti kai tis diakyvernisis tou, eite oxi.

Ανώνυμος είπε...

Για να γνωρίζετε η βλασφημία πρίν λίγα χρόνια (ίσως και τώρα) τιμωρείται σύμφωνα με νόμο του ποινικού κώδικα με μερικούς μήνες η και χρόνο δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά το είχα διαβάσει σε βιβλίο του ποινικού κώδικα περιόδου χρονιάς 80-85.