Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα ο Ι.Κούβελος γιατί δήλωσε το 1 εκα. δολ. αλλά όχι τον λογαρασμό του...


Στον εισαγγελέα Εφετών παραπέμπει η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής  τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, επιχειρηματία Ι.Κούβελο για «ανακριβή... δήλωση», καθώς δεν συμπεριέλαβε στην σχετική δήλωση του 2011 (χρήση 2010, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου μέχρι την κατάθεση της δήλωσης, δηλαδή έως την 30ή Ιουνίου 2011), τον λογαριασμό του Λονδίνου, όπου και κατατέθηκε το 1 εκατομμύριο δολάρια που προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών του στις ΗΠΑ.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ευ. Αργύρης κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι ο κ. Κούβελος είναι και στην «λίστα Βενιζέλου» με τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ.

Μάλιστα από τον έλεγχο επί της «λίστας Βενιζέλου», η οποία περιλαμβάνει 24 άτομα (μεταξύ των οποίων τρεις εν ενεργεία βουλευτές και δυο ευρωβουλευτές), προέκυψε από τους ελέγχους των ορκωτών λογιστών ότι ένας πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος πριν ένα χρόνο προσχώρησε στην Δημοκρατική Συμμαχία της N.Μπακογιάννη, ο κ. Γ. Δημητρακόπουλος, θα παραπεμφθεί και αυτός στον εισαγγελέα Εφετών καθώς διαπιστώθηκε ότι για την περίοδο που ελέγχεται δεν υπέβαλλε καν δήλωση «πόθεν έσχες» αν και εμφανίζεται να έστειλε εμβάσματα στο εξωτερικό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr