Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

FT : "Επίτηδες δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να υπογράψει τη συμφωνία της αναδιάρθρωσης του χρέους"


Ένα βήμα πιο κοντά στην άτακτη χρεοκοπία ήρθε η Ελλάδα, γράφουν οι Financial Times, έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η εφημερίδα θεωρεί ότι οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών έχουν φτάσει σε «επικίνδυνο αδιέξοδο». Την ίδια στιγμή, η υπομονή των ξένων πιστωτών απέναντι στους Έλληνες πολιτικούς εξαντλείται. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, το....
Σάββατο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είπαν ξεκάθαρα στην Αθήνα ότι θα πρέπει να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε ή να αντιμετωπίσει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα.

Η πιθανότητα της χρεοκοπίας θα πρέπει να πείσει την Αθήνα να βρει το θάρρος για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, είπε στο Spiegel ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker.Όπως αναφέρουν οι FT, οι πολιτικοί δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στη μείωση του 25% των μισθών του ιδιωτικού τομέα, στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά 35% και το κλείσιμο 100 ΔΕΚΟ.Μάλιστα, προσθέτουν ότι οι Ευρωπαίοι επίτηδες δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να υπογράψει τη συμφωνία της αναδιάρθρωσης του χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές.

«Παρότι κάποιοι αναγνωρίζουν ότι οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να δείξουν στους ψηφοφόρους τους ότι αντιστέκονται, υπάρχουν φόβοι ότι η παράσταση της πολιτικής των άκρων θα μπορούσε εύκολα να το παρατραβήξει και να γυρίσει μπούμερανγκ, με καταστροφικές συνέπειες», τονίζει το δημοσίευμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr