Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδρά ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως για την ΕΟΖ στην Θράκη


«Ξεσπάθωσε» ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος κατά της Κατερίνας Καραγιάννη και την εμμονής της να δημιουργηθεί Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) στην Θράκη.


Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα Romfea ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος χαρακτήρισε εθνικό έγκλημα την δημιουργία ΕΟΖ στην...
περιοχή, ενώ έκανε κατά μέτωπο επίθεση στην πρόεδρο του χρηματοοικονομικού φόρουμ Κ. Καραγιάννη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι σκοποί της είναι αμφίβολοι και οι κινήσεις της γεννούν ερωτηματικά.


Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης «αυτοί που ενδιαφέρονται για την ΕΟΖ δεν αγαπούν τον τόπο, ενώ ο ερχομός της Κ. Καραγιάννη από την Γερμανία είναι γεμάτος ερωτηματικά», ενώ επεσήμανε ότι «η κυρία αυτή το πρώτο πράγμα που την ενδιέφερε ήταν να ανοίξει το τζαμί του Διδυμοτείχου, κανένας δεν νοιάζεται για τα ανθρωπιστικά περισσότερο από εμένα».




Ο ύποπτος ρόλος του Χρηματο-οικονομικού φόρουμ Θράκης

Είναι γνωστό το "Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης", το οποίο κατοικοεδρεύει και δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, με επικεφαλής την γερμανοτραφή Εβρίτισσα κυρία Κατερίνα Καραγιάννη, όπως είναι γνωστό ότι το θέμα που προωθεί επίμονα στη Θράκη είναι οι Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες.

Σημειώνουμε, επίσης, πως σύμφωνα με το καταστατικό της μη κερδοσκοπικής αυτής εταιρείας, μέλη στο Δ.Σ. της είναι η σύζυγος και η αδελφή του... Δημάρχου Αλεξανδρούπολης. Του γνωστού δημάρχου που αναφέρθηκε σε... ανεξαρτησία της Θράκης!!!

Πριν από λιγο καιρό διαβάσαμε σε μουσουλμανική εφημερίδα της Θράκης:



«Επίσκεψη επιχειρηματιών της Δυτικής Θράκης πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ελεύθερη Ζώνη (ASB) που εδρεύει στην πόλη Çorlu (Τσόρλου) της Τουρκίας, με την πρωτοβουλία του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης σε συνεργασία με το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή.
Η αποστολή αποτελούνταν από 28 άτομα με επικεφαλής τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Gümülcine (Κομοτηνή) Μουσταφά Σάρνιτς και συμμετείχαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, η πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης που έχει έδρα το Dedeağaç (Αλεξανδρούπολη) Κατερίνα Καραγιάννη, προέδρους και μέλη των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.
 
Την αποστολή υποδέχτηκαν στο Τσόρλου η Διαχειριστική Αρχή της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης και κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη της πόλης Τσόρλου είναι μία ιδιωτική επένδυση η οποία ιδρύθηκε το 1996 από ιδιωτική εταιρεία σε έκταση 2 εκατομμυρίων τ.μ. Στην ζώνη δραστηριοποιούνται συνολικά 170 επιχειρήσεις και απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό 3.000 ατόμων.
 
Στην διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοικούσα επιτροπή της Εταιρείας που ίδρυσε και διαχειρίζεται την Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της ιστορικής πορείας, της εξέλιξης και της λειτουργίας της ζώνης και ακολούθησε εκτενής διάλογος».

Πήγαν λοιπόν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Τσόρλου της Τουρκίας για να επισκεφθούν την Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη που υπάρχει εκεί και καλώς πήγαν για να δουν να δουν από κοντά και να ενημερωθούν πως λειτουργούν οι ΕΟΖ.

Το θέμα είναι τι δουλειά είχαν στην αποστολή αυτή ο Τούρκος Πρόξενος, ο οποίος μάλιστα ήταν και επικεφαλής της αποστολής, και ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Για ποιο λόγο σε ένα ταξίδι ελλήνων επιχειρηματιών, ήταν μαζί τους ο πρόξενος της Τουρκίας Μ. Σάρνιτς, ο οποίος είναι πολυπράγμων και πολύ συχνά η δραστηριότητά του υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων του, έχοντας αναλάβει εργολαβικά και με ιδιαίτερο πάθος την "καθοδήγηση" και τον "εκτουρκισμό" της μειονότητας, προωθώντας τουρκικές ιμπεριαλιστικές κεμαλικές πολιτικές με γιορτές μίσους και φανατισμού, προκαλώντας το κοινό αίσθημα στη Θράκη, ενώ έχει δηµιουργήσει σχίσμα στο εσωτερικό της µειονότητας, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες μουσουλμάνων της Ροδόπης, διαχωρίζει τους µουσουλµάνους σε «δικούς µας» και σε …«χαφιέδες των Ελλήνων».

Για ποιο λόγο σε ένα ταξίδι ελλήνων επιχειρηματιών ήταν μαζί τους ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος δηλώνει «Τούρκος», ήταν πρόεδρος του κόμματος του Σαδίκ και νυν πρόεδρος της διαβόητης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτ. Θράκης», μέσω της οποίας συνομιλεί με την Τουρκία ως «μητέρα πατρίδα».

Το ταξίδι στην Τουρκία διοργανώθηκε από το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών δεν γνώριζαν για τους "εκλεκτούς" συνταξιδιώτες τους και πιάστηκαν εξαπίνης, και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δεν δόθηκε δημοσιότητα στο συγκεκριμένο ταξίδι.

Την ευθύνη την έχει η κ. Καραγιάννη, η οποία θα πρέπει να εξηγήσει προς τι ταπάρε-δώσε με το τουρκικό προξενείο και με τους αυτοαποκαλούμενους «Τούρκους» μουσουλμάνους βουλευτές, και γιατί τα τουρκόφωνα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ταξίδι έγινε σε συνεργασία με το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή; Για ποιο λόγο "καπελώθηκε" από τον Τούρκο πρόξενο που ήταν επικεφαλής της αποστολής;

Τέλος, επειδή η επίσημη επωνυμία του Φόρουμ είναι "ECONOMIC FORUM OF THRACE", η κυρία Καραγιάννη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποια Θράκη υπονοεί, την Ελληνική Θράκη ή κάποια άλλη Θράκη, σαν κι εκείνη που ανέφερε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην ομιλία του στο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο του ίδιου του Φόρουμ, τον Μάιο του 2011;

Επειδή, τα ερωτήματα αρχίζουν να γίνονται πάρα πολλά, κι επειδή την τύχη της Θράκης φαίνεται να την αναλαμβάνουν αλεξιπτωτιστές σωτήρες νεο-πατριώτες, μήπως τα λεγόμενα του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου;
Μήπως η Θράκη βρίσκεται μπροστά σε πολύ μεγάλες εξελίξεις, με την βοήθεια των κατάλληλων "δούρειων ίππων";


Πληροφορίες από Alexandroupoli On Line και Defencenet

4 σχόλια:

reis είπε...

ΑΚΥΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ! Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ !

ΕΝΑ ΠΑΠΑ ΠΙΟ ΠΟΥΣΤΗ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ! ΚΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ! ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΓΗ ! ΜΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΑ ΚΙ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ !

ANAΦΕΡΟΜΑΙ ΕΝ ΕΤΗ ...ΠΡΟ 3 ΕΤΩΝ ! ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΛΑΞΕ ΠΟΣΤΟ ..

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε βοδι 1:17 μαθε να μιλας και να γραφεις ελληνικα πρωτα, και μετα κανε σχολια. ΣΤΡΑΒΑΔΙ !!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63612211

Η εφημερίδα το "Έθνος" τα γράφει...όχι κάποια άλλη...

Ανώνυμος είπε...

reis, ΕΙΣΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ. ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ...