Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

«ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ» Τσίπρας: Να παίξουμε το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας


ΤΟ ΧΑΡΤΊ ΤΗΣ ΆΤΑΚΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΊΞΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΛΕΥΡΆ ΙΣΧΥΡΊΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΈΞΗΣ ΤΣΊΠΡΑΣ, ΖΗΤΏΝΤΑΣ ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΊ ΤΟ ΧΡΈΟΣ, Ή ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΟΘΕΊ...
ΠΕΡΙΘΏΡΙΟ ΧΡΌΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΠΛΕΥΡΆ ΜΕ ΤΡΊΑ ΧΡΌΝΙΑ, ΧΩΡΊΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΤΌΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΛΥΣΊΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΈΣ.


«Αν οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα, και οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά δεν θα έχει μόνο η Ελλάδα πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο (...) με το PSI τα περισσότερα χρήματα τα τράπεζα θα πάνε στις τράπεζες και τους ομολογιούχους» τόνισε. Ζήτησε διαγραφή του χρέους, ή τουλάχιστον να δοθεί περιθώριο χρόνου στην ελληνική πλευρά με τρία χρόνια, χωρίς την καταβολή τόκων και χρεολυσίων στους πιστωτές.

Για την τρόικα, είπε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάθεται στο τραπέζι με «υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής» τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέλαυνε αν ήταν στην εξουσία.Για το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου τόνισε σκωπτικά ότι τα κόμματα που τη στηρίζουν αν μπορούσαν θα καταργούσαν και τις εκλογές.
http://www.ethnos.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες μας τελικά Τσίπρα τί πραγματικά θέλεις;;;Διαγραφή (μονομερή) του χρέους ή αναστολλή πληρωμής του;;; Γιατί αν θέλεις το δεύτερο είσαι μία από τα ίδια με αυτούς που παράνομα μας κυβερνούν...διάλεξε και πάρε : ή με τους Έλληνες -Πατριώτες ή με τους δωσίλογους-προδότες.
Ο σιωπών δοκεί συναινείν...

Ανώνυμος είπε...

ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει...
όλα παίζουν για το συριζα, το μόνο που δεν παίζει είναι το να φύγουμε από το θεάρεστο ευλογημένο ευρώ που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για όλα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ο Τσιπρας εχει ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ πει οτιη παραμονη μας στο ευρω ειναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ οπλο και γιαυτο πρεπει να παραμεινουμε αφου ΔΕΝ μπορουν να μας διωξουν. Επιτελους ας αναγνωρισουμε στο μικρο οτι ειναι ο ΜΟΝΟΣ που κανει αντιπολιτευση. Οσο για την αναστολη πληρωμων αυτο ειναι που εκαναν οι Γερμανοι μετα το τελος του Β Παγκοσμιου Πολεμου. Ας ενημερωθουμε πρωτα και μετα ας μιλαμε...