Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

“Μπλόκο” της Τουρκίας στη παροχή φυσικού αερίου στη χώρα μας! Η “λύση” από τη πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά στη Ρωσία!


Σταματά η παροχή φυσικού αερίου από την Τουρκία στη χώρα μας, καθώς όπως δήλωσαν στο Reuters τούρκοι αξιωματούχοι, η τροφοδοσία προς την Ελλάδα σταματά, λόγω του περιορισμού των ποσοτήτων της εισροής…

του καυσίμου από το Αζερμπαϊτζάν, που προκλήθηκε από τεχνικά προβλήματα στον αγωγό Σαχ Ντενίζ.
Τόνισαν, μάλιστα, ότι έχει υποβληθεί αίτημα στο Ιράν να αυξήσει τη σχετική ροή.
Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Εταιρίας Αερίου του Ιράν, Majid Boujarzadeh, δήλωσε στο πρακτορείο ότι…
«το Ιράν εξάγει τη συμφωνημένη ποσότητα, που προβλέπει το συμβόλαιο με την Τουρκία, δηλαδή περί τα 27 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Εντούτοις, είναι πιθανό πως για κάποια τεχνικά θέματα, οι εξαγωγές αερίου μας προς την Τουρκία μπορεί να αντιμετωπίσουν μια προσωρινή μείωση, αλλά τώρα το αέριο ρέει προς την Τουρκία όπως πάντα».
Χαρακτηριστικό του προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Τουρκία, είναι το γεγονός ότι η εισροές αερίου από το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν έχουν μειωθεί στα 6 με 7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από τα 40, που είναι υπό κανονικές συνθήκες.
Στην κατακόρυφη έκρηξη της ζήτησης, που έχει σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο στη γειτονική χώρα, έρχεται να προστεθεί το δριμύ ψύχος και οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες το φετινό χειμώνα.
Να θυμίσουμε πως αντίστοιχο πρόβλημα στην τροφοδοσία της χώρας μας από την τουρκική BOTAS είχε προκληθεί και στις αρχές της χρονιάς, ακριβώς λόγω της υψηλής κατανάλωσης λόγω της κακοκαιρίας.
Τότε, ο ρωσικός κολοσσός Gazprom, είχε σπεύσει να τείνει χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα, αυξάνοντας την παροχή αερίου.

“Αυξάνει τις ποσότητες ρωσικού αερίου η Ρωσία στην Ελλάδα”;
Είχε ανακοινωθεί, στις 27 Ιανουαρίου 2012, ότι ήταν ένα από τα ωφέλη της πρόσφατης επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στη Ρωσία!
” Μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, Gazprom, Αλεξέϊ Μίλλερ, η εταιρεία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Ιτάρ Ταςς, ανακοίνωσε ότι… θα αυξήσει το φυσικό αέριο που δίδει στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, αναφέρει το πρακτορείο, “Η Γκαζπρόμ αποφάσισε έκτακτη αύξηση του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Σεργκέϊ Κουπριάνοφ. Η Ελλάδα, εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών, έχει σοβαρά προβλήματα με το αέριο που της διοχετεύεται μέσω της Τουρκίας”. Το 2011 η Ρωσία έστειλε 2,9 δισ.κυβικά αερίου.
Σύμφωνα με το Ιτάρ Ταςς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Σαμαρά-Μίλλερ, συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος σχεδιάζεται να διέλθει και μέσω της Ελλάδος.”
Λέτε να ήταν τόσο χρήσιμο το ταξίδι του Σαμαρά στη Ρωσία και να δώσει τη λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε;

Ε Μ ΠΡΟ Σ για Ανάπτυξη!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tourki !!!!Akoma ligo sas emeine-erxetai o POUTINNNNN !!!!!Koproskila!!!!