Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών στη χώρα


Έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών στη χώραΔεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Αυτό δεν το λένε μόνο κάποιοι πολίτες στο ελληνικό κράτος που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια και τα εξοντωτικά μέτρα της τρόικας.

Το λέει τώρα το κράτος στους πολίτες του.

Όπως μου αποκάλυψε χθες φίλος διαφημιστής που έχει εκτελέσει μεγάλα διαφημιστικά προγράμματα κρατικών φορέων (από ΟΠΑΠ μέχρι ΔΕΗ κλπ.), εδώ και ένα χρόνο το ελληνικό κράτος δεν πληρώνει τα χρέη του για εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί από ιδιώτες επιχειρηματίες.


Το ίδιο γίνεται και στον τομέα της παροχής φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία, των φορολογικών υποχρεώσεων των ΔΕΚΟ, το ίδιο γίνεται και με τους διάφορους παρόχους υπηρεσιών (από νομικά γραφεία συμβούλων μέχρι ειδικούς τεχνικούς ηλεκτρονικούς που έχουν προσφέρει έργο σε δημόσιες υπηρεσίες) και πάει λέγοντας.

Αν αυτό δεν είναι μία ανομολόγητη στάση πληρωμών του κράτους, τότε τι είναι;

Και αν αυτά συμβαίνουν σήμερα, αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει τους επόμενους μήνες, καθώς τα δανεικά που θα μας δίνουν θα μπαίνουν σε ειδικό λογαριασμό για να πληρώνουμε παλιά χρέη και θα έχει αφεθεί το ελληνικό δημόσιο με τα δικά του έσοδα -τα οποία όμως μειώνονται συνεχώς- να αντιμετωπίσει τις όποιες κρατικές δαπάνες και τα χρέη σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Χθες έγραφα ότι μας πάνε στην Αλβανία του 1970.

Λάθος στη μέτρηση έκανα.

Μας πάνε γύρω στο 1950, στα μετεμφυλιακά χρόνια.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρδαβέλας ο πρώτος νεοταξίτης από άλλο μετερίζι, αντιορθόδοξο φυσικά. Διότι δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι ΤΟΣΟ αφελής που δεν καταλαβαίνει πως δουλεύει για τη Νέα Εποχή. Ας ασχοληθεί λοιπόν με την κούφια γη και την εξωγήινη τεχνολογία.