Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Απαγορεύει το Πρωτοδικείο Αθηνών στη ΔΕΗ να κατεβάσει τους διακόπτες και να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα


Απαγορεύει το Πρωτοδικείο Αθηνών στη ΔΕΗ να κατεβάσει τους διακόπτες και να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα σε 63 πολίτες ,που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.
Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος πρωτοδικών Αγγελική Προύντζου έκανε δεκτό το αίτημα των 63 πολιτών απαγορεύοντας τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε σπίτια και επαγγελματικές στέγες, τουλάχιστον μέχρι τις 4 Ιουλίου 2012 που θα συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών τους μέτρων.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην αίτηση η πληρεξούσια δικηγόρος των πολιτών Μαρία Εξαρχουλάκου δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι στη ΔΕΗ για λόγους οικονομικούς ή υγείας επισημαίνοντας ότι η ενδεχόμενη ηλεκτροδότηση θα προκαλούσε σε αυτούς ανεπανόρθωτη βλάβη.

Στην αίτησή τους επικαλούνται ακόμη κοινοτική οδηγία που απαγορεύει να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές, προσθέτοντας ότι «ουδείς δύναται να μας υποχρεώσει να καταβάλλουμε το τέλος ακινήτων , το οποίο παρανόμως έχει περιληφθεί στους λογαριασμούς».
(τα νεα)

2 σχόλια:

axinosp είπε...

Οι 63 πολίτες είναι μέλη του ΕΠΑΜ ΚΈΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ και η Μαρία Εξαρχουλάκου είναι Νομική Σύμβουλος του Ε.ΠΑ.Μ.
Το ευχάριστο είναι ότι η νίκη αυτή ενάντια στο χαράτσι δεν έγινε με την βοήθεια Δημάρχων που έχουν εναντιωθεί ενάντια στο χαράτσι αλλά μόνο με τις δράσεις μελών του Ε.ΠΑ.Μ.
Σημειωτέον έρχονται και άλλες αποφάσεις από προσφυγές μελών του Ε.ΠΑ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ολες αυτες τις αποφασεις πρεπει ο λαος να τις
ακυρωσει με αυτοοργανωση σε καθε γειτονια.
Με ποιον μηχανισμο θα επιβαλουν κυρωσεις σε αυτους
που δεν πληρωνουν χαρατσια και δεν θελουν να χασουν τα σπιτια τους επειδη δεν μπορουν να πληρωσουν τις δοσεις των δανειων? Με τα ΜΑΤ?
Αν θελουν συγκρουσεις θα τις εχουν. Ο λαος ειναι
συντριπτικα πιο δυνατος, και το κυριωτερο, εχει
το δικαιο με το μερος του. Επανασταση τωρα.