Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συγκυβέρνηση (;) με Σαμαρά εξετάζουν Βενιζέλος- Λοβέρδος


Στην περίπτωση που στις επόμενες εκλογές η ΝΔ ανακηρυχθεί πρώτο κόμμα, αλλά δεν διασφαλίζει αυτοδυναμία...


οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος έχουν συναποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, να συναινέσουν σε μια συγκυβέρνηση με τον...
Αντώνη Σαμαρά.

Προϋπόθεση αποτελεί ο κ. Βενιζέλος να έχει εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να μετέχουν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο ελάχιστα μέλη του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε δευτερεύουσες θέσεις.

Όπως σημειώνεται, στόχος των κυρίων Βενιζέλου και Λοβέρδου είναι να αναδειχθούν γρήγορα οι αδυναμίες της νέας κυβέρνησης της ΝΔ και έτσι να πεισθούν οι πολίτες ότι η χώρα δεν οδηγήθηκε στην τρόικα λόγω των αστοχιών του ΠΑΣΟΚ.


Νέοι τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ
Την ίδια ώρα προειδοποιητικές βολές εξαπολύουν βουλευτές -κυρίως του ΠΑΣΟΚ- για το ενδεχόμενο καταψήφισης των μέτρων, πριν ακόμη κλείσει η συμφωνία με την τρόικα.

Το πακέτο των επώδυνων μέτρων, που περιλαμβάνουν μείωση 20% των μισθών και «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις, θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, αλλά υπάρχουν βουλευτές που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να το εγκρίνουν.

Μάλιστα, κάποιοι δηλώνουν ότι προτιμούν «την φτώχεια από τον εξευτελισμό και την σκλαβιά», όπως είπε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης ή ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, που είπε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει, γιατί «πρέπει να δούμε και την ψυχή μας».

Ομοίως, την Τρίτη, μιλώντας στο Mega, o βουλευτής Α' Πειραιά Δημήτρης Καρύδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση μισθών, κατάργηση συλλογικής σύμβασης και 13ου - 14ου μισθού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές αυτής της «γραμμής», μεταξύ αυτών και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος επιμένει πως δεν μπορεί να πει «ναι» σε μείωση του κατώτερου μισθού, όταν ο ίδιος ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ εργάστηκε για τη θεμελίωση βασικών εργασιακών κεκτημένων.

Την προειδοποίηση πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα διατύπωσε και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης. Όπως είπε: «δεν μπορούν να κοπούν άλλο μισθοί και συντάξεις· έχουν φθάσει στο κατώτερο όριο. Περιμένω από τον Σαμαρά να μου εξηγήσει την κατάσταση. Ως βουλευτής δεν έχω καμία ενημέρωση».

Τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ προγραμματίζεται σύγκληση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων εντός της εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση και να εξηγήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί γιατί η ψήφιση του νέου πακέτου είναι αναγκαία.
http://www.epikaira.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε ποιά συγκυβέρνηση. Σε λίγο θα τους ψάχνουμε και θα κρύβονται σαν τον Καντάφι.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ που θα έλεγε και ο Λιακόπουλος.
Δε ντρεπονται , γιατι οι άνθρωποι ζουν σε ενα ιδεατό δικό τους κόσμο και οχι στο δικό μας.

Ανώνυμος είπε...

Εκεινο που με νευριαζει ειναι που οι δοσιλογοι κανουν ονειρα ενω την ιδια στιγμη γκρεμιζουν τα δικα μας.Αυτα που μας κανουν σημερα δεν πρεπει να τα ξεχασουμε ποτεκαι αν καποτε γινουν εκλογες ευχη και καταρα δινω οποιος ψηφισει εστω και εναν απο αυτους τους δοσιλογους να του κοπει το χερι απο την ριζα.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ...........