Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Οι Κύπριοι μαθητές στον αγώνα, και οι Ελλαδίτες μαθητές στα καρναβάλια.


Προτείνω στον κάθε 15 -20 χρονών Έλληνα μαθητή να διαβάσει λίγο, για τον κύπριο μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των Ελλήνων της Ελλάδος, και των Ελλήνων της Κύπρου.
Ίσως αντί να ψάχνουμε Γερμανούς και Γάλλους να έρθουν εδώ για να οργανώσουν το Κράτος, θα ήταν καλύτερα να παραδώσουμε το ελληνικό Κράτος στους κύπριους, οι οποίοι πέραν των άλλων, μας παραδίνουν και μαθήματα σοβαρότητας.
Τι στιγμή που οι Κύπριοι μαθητές, πιστοί στο.....

πνεύμα αυτοθυσίας και προσφοράς του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, συγκεντρώνουν 300 χιλιάδες Ευρώ για την Ελλάδα, την ίδια στιγμή οι Έλληνες συνομήλικοι τους ξοδεύουν εκατομμύρια Ευρώ για να αγοράσουν καρναβαλικές στολές.
Το κόστος για την απόκτηση μιας καρναβαλικής στολής είναι 35 ευρώ.
Μόνο στο μικρό Ρέθυμνο των 40 χιλιάδων κατοίκων θα ξοδευτούν περίπου 750 χιλιάδες Ευρώ για να ντυθούν μασκαράδες οι νέοι της Πόλης.
Αυτήν την στιγμή είναι έτοιμες 48 ομάδες των 40 περίπου ατόμων ανά ομάδα, να ντυθούν μόνο στο καρναβάλι Ρεθύμνου.
Αν κάνουμε μια αναγωγή σε πανελλήνιο επίπεδο όπου διοργανώνουν καρναβάλια, θα βρούμε ότι τουλάχιστον 5 εκατομμύρια Ευρώ θα ξοδευτούν από Έλληνες μαθητές και νέους, για την αγορά των κινέζικων στολών του Καρνάβαλου.
Αυτά γίνονται στην Ελλάδα των συσσιτίων στα σχολεία, και την ίδια στιγμή οι Κύπριοι μαθητές κάνουν εράνους για να μαζευτούν 300 χιλιάδες Ευρώ, που θα πάνε για την υποστήριξη των συσσιτίων.
Αυτοί που θα έπρεπε να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα, θα έπρεπε να ήταν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, όμως ποιοί δήμαρχοι; Οι Ιταλοί θα μπορούσαν, οι Έλληνες δήμαρχοι δεν μας έχουν πείσει για την αγάπη τους προς την Ελλάδα.
Για άλλη μια φορά θα προτρέψω τους νέους Έλληνες, όχι τους γέρους, να διαβάσουν για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Ίσως μπορέσουν έτσι να επαναπροσδιορίσουν τις αξίες της ζωής, αυτές τις αξίες που κατέστρεψε η προηγούμενη γενιά.

Πρώην καρνάβαλος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είσαι χριστιανόπουλο και φρικιάζεις με την αναβίωση του ελληνικού εθίμου ;

Ανώνυμος είπε...

POLY GENIKA SXOLIA GIA 'OLH THN ELLADA POY THA MASKAREYTEI'...

EXEI KATALABEI O SYNTAKTHS TOU KEIMENOU GIA POIA PAIDIA MILAEI;

NOMIZEI OTI KAI TA IDIA PAIDIA POY DYSKOLEYONTAI NA PAROYN BIBLIA, POY LIPOTHYMOUN APO THN PEINA, POU ZOYN ME PERIORISMENES OIKONOMIKES DYNATOTHTES MAZI ME TOYS GONEIS TOYS DEN KATANOOYN THN KATASTASH KAI DEN IERARXOYN TIS PRAGMATIKES TOYS ANAGKES;

TA PAIDIA EXOYN KSYPNHSEI PIA...DE SYGKINOYNTAI PLEON APO DIAFHMISH KAI FANTAXTERA STOLIDIA. AN H OIKOGENEIA DE MPOREI NA DIATHESEI XRHMATA, TA PAIDIA DE ZHTOYN POLYTELEIES...

ANTI NA SPEYSEI KANEIS ME 'DHMIOYRGIKA MATHIMATIKA' NA MALWSEI TA ELLHNOPOYLA, THA MPOROYSE NA KANEI KATI PIO PARAGWGIKO ME TO NA TOYS PEI ENA LOGO ENTHARRYNSHS KAI AGAPHS, DINONTAS KOYRAGIO...

STO KATW, KATW POLY POY TA ENDIAFEREI TO KARNABALI...

Ανώνυμος είπε...

10.36 Μηπως πουλας στολες για Καρναβαλη και φοβασε μηπως χασεις λεφτα???

Ανώνυμος είπε...

ρε αντε που θα μας κανετε και μαθηματα . ξεπουληθηκατε στους εβραιοαμερικανους μπαινετε με το τιποτα στα ελληνικα πανεπιστημια , πηδατε τουσ ελδυκ και βγαινετε και απο πανω. μονο στα δικαιωματα ειστε Ελληνες. Στις υποχρεωσεις στα παπαρια σας

Ανώνυμος είπε...

1:21 μονο στα δικαιωματα δεν ειναι Ελληνες θες να πεις. Διοτι ακομα κι αν τους ξεχασαν οι πολιτικοι, ακομη κι αν επαθαν πολλα απο λαθοι πολιτικων, παλι μιλανε για Ελλαδα με δακρυα στα ματια. Καποτε στις πυρκαγιες εχτιζαν ολοκληρα χωρια. Τωρα στελλουν τροφιμα και χρηματικη βοηθεια τεραστια αν αναλογηστουμε τον πληθησμο

Έλενα είπε...

«Φίλτατε πρώην καρνάβαλε,

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την ενημέρωση περί Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ομολογώ πως δεν το γνώριζα και σίγουρα άξιζε να μάθω για αυτόν. Επίσης επ΄ευκαιρίας να ευχαριστήσω κάθε Κύπριο υπήκοο που συμπαραστέκεται εμπράκτως στη χώρα μου και σήμερα αλλά και στο παρελθόν.

Αυτό που δεν δέχομαι είναι η επίθεση στα παιδιά μας. Κύριε πρώην καρνάβαλε, δεν είστε σε θέση να κρίνετε τα παιδιά αυτά, διότι όπως φαίνεται από το κείμενό σας, δεν έχετε ιδέα για τις στερήσεις που ήδη έχουν, ή για αυτές που τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Εάν μπορούσε κάποιος να συμψηφίσει φόρους, ΦΠΑ, χαράτσια κλπ θα δείτε ότι η κάθε ελληνική οικογένεια δίνει υπέρ τα δέοντα για το ελληνικό κράτος. Ένα κράτος που όπως έχει δείξει όχι απλώς δεν ενδιαφέρετε για τους πολίτες τους, δεν τους αφήνει ούτε καν τα βασικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα για εργασία, για υγεία, για παιδεία, για διαμαρτυρία.

Επίσης, την ίδια στιγμή που κάθε ελληνική οικογένεια μετράει τουλάχιστον έναν άνεργο, θα ήταν ενδιαφέρον αν μπορούσε κάποιος να μετρήσει σε χρήματα πόσα τρόφιμα ή ρούχα έχει δώσει από το υστέρημα για τα συσσίτια αλλά και σε άλλους φορείς (π.χ. άστεγους). Μην γελιέστε, εμείς πρώτα φροντίζουμε τον συνάνθρωπό μας και είναι λογικό, διότι τον βλέπουμε, είναι δίπλα μας.

Δεν ξέρω πόσος καιρός έχει περάσει από την εποχή που ήσασταν εσείς 15-20 χρονών, αλλά δεν μπορεί να τα βάζει κανείς με τα παιδιά επειδή αναζητούν λίγη χαρά! Μπορεί να μην κατεβάσανε γερμανική σημαία γιατί πολύ απλά δεν κυματίζει καμία. Είναι σχετικά εύκολο όταν είσαι υπό κατοχή να αγωνιστείς, όταν όμως αυτός που σε έχει υπό κατοχή έχει την ίδια σημαία με σένα τι κάνεις; Όμως σκέψου λίγο, τα ίδια αυτά παιδιά που θα «ντυθούνε» στο καρναβάλι ήταν στο σύνταγμα και τρώγανε τα χημικά με το κουτάλι!

Μου θυμίζετε τους φίλους Ευρωπαίους μας που μας έλεγαν τεμπέληδες επειδή έτσι τους παροτρύνανε τα ΜΜΕ. Τώρα που το κλίμα αλλάζει αυτοί οι ίδιοι βγήκανε να μας υποστηρίξουν (βλέπε we are all Greeks)! Τώρα όλοι σπεύδουν σε κινήσεις εντυπωσιασμού! Όσο για τους Ιταλούς δημάρχους αν θέλουν να βοηθήσουν, να κρατήσουν τους μισθούς τους και να τους δώσουνε στους συντοπίτες τους, γιατί θα έρθουν στη θέση μας πολύ γρήγορα.

Όσο για τους Έλληνες δημάρχους δεν έχω να πω κάτι καθότι δεν γνωρίζω την δράση τους. Ξέρω για την Δήμαρχο της Παραμυθιάς για παράδειγμα, που μπορεί να μην έδωσε έναν μισθό αλλά δημιούργησε κοινωνικό παντωπολείο και γενικά προσπαθεί και είναι δίπλα στον κόσμο.

Εν κατακλείδι, εγώ φέτος και θα αγοράσω στολή στον γιό μου και θα τον παροτρύνω να γιορτάσει, γιατί και αυτός και εμείς το χρειαζόμαστε και πάλι καλά που οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Με την δική σας λογική δεν θα έπρεπε να ζούμε από το 2009!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Μία Ελληνίδα άνεργη μητέρα»

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ; ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΩΡΕ! ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΜΟΣΧΟΑΝΑΘΡΕΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 40ΑΡΗΔΩΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΒΑΘΜΟ(ΜΟΔΑ, CLUBBING, SEX, ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΤΣΙΓΑΡΑ...)ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΧΝΩ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΩ ΤΑ 18ΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝΕ ΜΙΑ ΣΤΟΛΗ....