Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ώρα να ευθυμήσουμε! Πως ήταν οι πολιτικοί μικροί


1) Παπαδημος
Ξυπνουσε μονος του το πρωι μιση ωρα νωριτερα πλενοταν, φορουσε τα γυαλακια του, χτενιζε το μαλλι χωριστρα, εβαζε ξυδι φορουσε κοντο πανταλονάκι, επινε γαλα, εκανε μια επαναληψη τα μαθηματα, φιλούσε την μαμα στο μαγουλο και πηγαινε σχολειο.



Εκει μολις εφτανε, εβγαζε....
απο την σακα του την κασετίνα και την τοποθετουσε δεξια, τα μολυβια αριστερα, τη σβυστρα μπροστα, τα τετραδια και τα βιβλια πεντακαθαρα, τα γραμματα του στρόγγυλα και αψογα. Hταν ο απουσιολογος της ταξης και καθοταν στο ιδιο θρανιο με την Aννουλα το μονο απο τα αγορια που το επετρεπαν οι δασκαλοι να καθεται με κοριτσι (ετσι και αλλιως αργοτερα θα την παντρευτει κιολας). Στα διαλείμματα καθεται μονος και διαβαζει. Στην παρελαση ηταν παραστατης και οχι σημαιοφόρος, γιατι και ο αλλος που ειχε 10 σε ολα ηταν πιο ψηλος!

2) Καραμανλης

Επι δυο ωρες τον σκουνταει η μανα του να παει σχολειο και δεν ξυπναει. Κάτι επαθε το παιδι.
Μετα απο πολυ κοπο επιτελους σηκωνεται και παει κατευθειαν στην κουζινα οπου τον περιμενει το ψωμι με σαλαμι και γαλα κακαο.

Στον δρομο σερνει με το ενα χερι την τσαντα και με το αλλο τρωει το δευτερο σαντουιτς. Με το που φτανει στο σχολειο (εχει χασει ηδη την γυμναστικη) οι κολλητοι του που δεν ειναι και λιγοι αρχιζουν να τον επιφημουν και να κανουν χαβαλε.

Ο κυλικειαρχης ειναι ο κολλητος του και πρωτα το δικου του ονομα εμαθε απο τα 500 παιδια που εχει το σχολειο. Φυσικα στα διαλειμματα ειναι παντα εκει και κατι τσιμπαει.

Στην ταξη καθεται με τους κολλητους του γαλαρια και εχουν πολυ χαβαλε.
Κατα τις 1:30 εχει ηδη κανονισει να πανε για ρετσινα και το μεσημερι και το βραδυ.

3) Παπανδρεου

Το πρωι ειναι ηδη με τις φορμες και κανει τζοκινγκ. Γυρναει σπιτι κανει ενα ντουζ και τρωει μια σαλατα. Τον φιλαει η μαμη και παει σχολειο με το ποδηλατο και την τσαντα στην πλατη. Εχει αργησει λιγο γιατι του βγηκε η αλυσιδα απο το ποδηλατο 2-3 φορες και δεν μπορουσε να την βαλει ευκολα.

Στην ταξη καθεται πρωτο θρανιο και απο πισω οι συμμαθητες του του ριχνουν φαπες και τον κανουν μπιζ. Αυτος ομως δεν εκνευριζεται αντιθετα του αρεσει, ετσι δεν χαλαει φιλιες αλλα αντιθετα φτιαχνει πιο πολλες γιατι ξερει οτι στο τελος ολοι αυτοι που σημερα γελανε μαζι του, αυριο θα τον ψηφισουν για πρωθυπουργο.

Καλος μαθητης με 20 φυσικα στις ξενες γλωσσες και 5 μονο στα ελληνικα.
Φοραει παντα φορμες και μεχρι τις 11 εχει κανονισει για καγιακ το απογευμα και για πιτζαμα παρτι το βραδυ.

4) Σαμαρας

Ξυπναει το πρωι και αποχωρει απο το σπιτι του θυμωμενος χωρις να μιλησει σε κανεναν διοτι την προηγουμενη μερα με τη σταση τους τον εξεθεσαν στους επισκεπτες.

Παει με τα ποδια σχολειο μονος με γρηγορο βημα και μολις φτανει τον υποδεχονται

5 συγκεκριμενοι φιλοι οι ιδιοι καθε μερα γιατι ολους τους αλλους του εχει διαγραψει.
Στην ταξη καταγγελλει τους δασκαλους που δεν τον εβαλαν 20 και δεν τον εκαναν σημαιοφορο, αλλα δεν πειραζει καποτε θα γινει πρωθυπουργος και θα τους δειξει τοτε.

Μεσα στην ταξη εχει πολυ δουλεια και συνεχεια κατι γραφει σβηνει στα τετραδια του και δεν μιλαει σε κανεναν.

5) Παπουλιας

Ειναι 10 ετων και εχει ηδη ασπρα μαλια.σοφο παιδι.πηγαινει σε σχολειο το οποιο εχτισαν οι προγονοι του ευεργετες και γι’αυτο το λογο εχει και ειδικη μεταχειριση απο τους δασκαλους.

Έχει κανει κλικα με τους βλαχους και πιασαν ολη την αριστερη πτερυγα των θρανιων.
Ειναι λιγο τσιγγουνης και δεν κερναει ευκολα.
Φερνει απο το σπιτι ψωμι με τυρι και τρωει στα διαλειμματα.

6) Μητσοτακης

Ξυπναει χωρις να εχει βγαλει την καπα και την μασελα του δρακουλα απο τα καρναβαλια που του φορεσε η μαμα του και με αυτην πηγαινει σχολειο. Εκει το υψος του σε συνδυασμο με την καπα τον εχουν κανει φυσικο ηγετη του σχολειου και των Κρητικων που τα εχουν βαλει με τους βλαχους του Παπουλια και θελουν να τους φανε λαχανο.

Έχουν πιασει ολα τα δεξια θρανια και δεν τολμαει να τους πλησιασει κανενας.
Στο διάλειμμα τρωει ραδικια και ελιες που τα εχει δεμενα σε ενα μαντηλι.
Ειναι ερωτευμενος με μια κοπελα που την λενε Μαρικα και ονειρευεται να κανει μαζι της παιδια που θα γινουν πρωθυπουργοι της χωρας.
Παντως εχει τσαγανο και δεν μασαει σε τιποτα.

7) Τσοχατζοπουλος

Ξυπναει, κανει μπανιο, χτενιζεται 2 ωρες και βαζει τζελ,ντυνεται στο σικ και ξεκιναει για το σχολειο να χτυπησει καμμια γκο..νιτσα. Γουσταρει τις πιο ματσο, γιατι τις πουλαει ερωτα και τρωει κανα φραγκο. Ψιλοαπατεωνας με ονειρο να γινει μεγαλοαπατεωνας, δεν τον ενδιαφερουν τα γραμματα και κοιταει να κολλησει διπλα σε κανεναν ισχυρο μπας και πιασει την καλη. Αστεια αστεια εχει περαση στις γυναικες και κυριως τις χαζες, οι οποιες αυριο μεθαυριο θα τον ψηφισουν ολες και ειναι και πολλες παναθεματες.
Στα διαλειμματα κανει τρακα για να παει για κανεναν καφε μετα και να παρει τσιγαρα.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΑΛΑΚΙΑ