Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η σκληρή αλήθεια: Πάντα ήμασταν αποικία!


Η σκληρή αλήθεια: Πάντα ήμασταν αποικία!Η Ελλάδα δεν έγινε αποικία σήμερα… Η Ελλάδα ιδρύθηκε ως αποικία από την εποχή του Όθωνα… Η Ελλάδα είχε και «προστάτιδες» δυνάμεις, εάν θυμάστε… Η Ελλάδα είχε και ξένους βασιλιάδες, εάν θυμάστε… Η Ελλάδα πριν τον Ελ. Βενιζέλο ήταν αγγλικό προτεκτοράτο. Η Ελλάδα μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι αμερικανικό προτεκτοράτο. Φάγαμε το παραμύθι του Σημίτη για «ισχυρή Ελλάδα» και μαστουρώσαμε με δάνεια…

Ο αγώνας του 1821 δεν ολοκληρώθηκε ποτέ! Ο αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία έμενε πάντα στη μέση… Τουλάχιστον τώρα ξύπνησαν και οι πολλοί, διότι πάντα υπήρχαν λίγοι που τα έλεγαν, αλλά δεν ακούγατε… Δεν ακούγατε γιατί κάνατε… καριέρες!


πηγη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ομως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΕΣ!!
ΟΥΤΕ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΟΙ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΖΥΓΟ!

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΕ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΚΟΜΑ ΦΕΡΜΑΡΟΥΜΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.koinwnia.com/

Ανώνυμος είπε...

"Πάντα ήμασταν αποικία! "

Γαμώ τη δυστυχία μας γαμώ!!!!

Έλεος!!!!! ρε!!! Πνίγομαι !!!

ΑΕΡΑ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

οτι καλυτερο εχω διαβασει σε σχόλιο
αυτο που λες ειναι η μονη αληθεια

Ανώνυμος είπε...

Είμαι καθηγητής σε λύκειο της Αττικής.Από εδώ και δύο χρόνια, με κάθε ευκαιρία, λέω στους μαθητές μου αυτά ακριβώς που γράφετε στο σχόλιό σας.Τώρα αισθάνομαι ότι δεν είμαι μόνος.Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.pentapostagma.gr/2012/02/blog-post_3410.html
Eνας νεος απο το Τορόντο γράφει.

Ανώνυμος είπε...

To αποικιοκρατικό έγινε το 24-25 με τα δάνεια. Το 28 που ήρθε ο Καποδίστριας, το "κράτος" ήταν σε αδυναμία πληρωμής δόσεων, δηλαδή σε ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Ίδρυσε Τράπεζα και νόμισμα και αντιμετώπιζε τις αρνήσεις των επηρεαζόμενων από το Μαυροκορδάτο να καταθέσουν τα δικά τους χρήματα με καλό τόκο. Όχι μόνον αυτό, αλλά ζητούσαν και αποζημίωση για τα έξοδα της Επανάστασης.Ότι τον δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, δείχνει τι μπορούσε να γίνει ακόμα και το 1831.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αυτά που γράφεις είναι η πικρή αλήθεια και θεωρώ ότι σε όλα φταίει η πονεμένη Παιδία γιατί ο τρόπος και η ύλη που διδάσκεται είναι να δημιουργεί σκλάβους και ραγιάδες.