Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Η Βρετανία είναι ένας αποικιοκρατικός δεινόσαυρος» – «Είσαι ηλίθιος»


«Η Βρετανία είναι ένας αποικιοκρατικός δεινόσαυρος» – «Είσαι ηλίθιος»Ο γνωστός για τις πολιτικές του θέσεις και διάσημος ηθοποιός Σον Πεν, πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες σειρά επισκέψεων σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου είχε συναντήσεις με τους πολιτικούς ηγέτες της Αργεντινής και της Ουρουγουάης και έκανε δηλώσεις που εξόργισαν την Βρετανία.


Ο αριστεριστής Σον Πεν αποκάλεσε την περασμένη Δευτέρα «αποικιοκρατική και απαρχαιωμένη» την Μεγάλη Βρετανία επειδή ακόμα και σήμερα διατηρεί ως αποικία τα νησιά Φόκλαντ τα οποία μάλιστα ο Σον Πεν φρόντισε στις δηλώσεις του να τα αποκαλεί μόνο νήσους Μαλβίνας (δηλαδή με το λατινικό τους όνομα).

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του Βρετανού βουλευτή και πρώην στρατιωτικού Πάτρικ Μέρσερ, ο οποίος αποκάλεσε τον Σον Πεν «ηλίθιο». Όμως ο Σον Πεν επανήλθε χθες σύμφωνα με το iefimerida.gr, με νέες δηλώσεις και είπε πως θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση των Βρετανών να στείλουν μετάθεση στα νησιά Φοκλαντ τον πρίγκιπα Γουίλιαμ που υπηρετεί στον βρετανικό στρατό. «Είναι αδιανόητο ότι συνειδητά πάρθηκε τέτοια απόφαση από το Ηνωμένο Βασίλειο» είπε «Ειδικά όταν ξέρουν πως στην Αργεντινή και στην Βρετανία υπάρχουν μανάδες και πατεράδες που έχασαν τα παιδιά τους στον πόλεμο σε αυτά τα νησιά. Μπορείς να τον μεταθέσεις τον πρίγκιπα όπου θες, αλλά όχι να τον στέλνεις, και μάλιστα συνοδεία πολεμικών σκαφών, σε μια θάλασσα όπου έχει χυθεί πολύ αίμα».
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ! ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΚΙΡΣΝΕΡ ΓΑΜΑ ΤΟΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΝΗΣΙΑ