Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Το Ελληνικό Πόδι


Γνωριζετε ολες και ολοι οτι σπανιως γραφω για θεματα εκτος eRepublic και αυτο μονο οταν ειμαι εκτος εαυτου.
Αλλα για καθαρα προσωπικους λογους, σημερα ενιωθα τοσο εντονα αυτη την επιθυμια, που δεν μπορεσα να αντισταθω και ιδου:
Ποσοι πραγματικα γνωριζουν τι ειναι το Ελληνικο Ποδι?
Η ευκολη και γρηγορη απαντηση ειναι οτι προκειται περί μετρικού....
συστηματος το ποποιο χρησιμοποιηθηκε στην αρχαιοτητα απο τους Ελληνες και κατοπιν υιοθετηθηκε απο τους Αγγλους κλπ κλπ.
Ναι, αυτη ειναι μια απαντηση. Σωστη εν μερει. Αλλα στην πραγματικοτητα στην τεχνη και στην ιατρικη, ο ορος Ελληνικο Ποδι σημαινε κατι αλλο τελειως διαφορετικο. Το ειχα παρατηρησει απο μικρος, πριν καν μαθω τιποτε ή διαβασω για αυτο, αλλα μεχρι εκει. Και το ειχα παρατηρησει γιατι το ειχα και εγω και οι συγγενεις μου (και οι περισοτερες απο τις κοπελες μου που ειχα το χρονο να παρατηρησω αυτη τη λεπτομερεια στην ανατομια τους στα διαλειματα απο τις αλλες ανατομικες τους λεπτομερειες).
Στην ιατρικη λοιπον ονομαζεται Morton's toe, στην γλυπτικη ονομαζεται Ελληνικο Ποδι. Ειναι η κατασταση κατα την οποια το δευτερο δαχτυλο του ποδιου μας, αυτο διπλα στο μεγαλο, ειναι μακρυτερο απο το πρωτο, το μεγαλο. Στα φυσιολογικα ποδια υπαρχουν 3 τυποι. Το Αιγυπτιακο Ποδι, στο οποιο απο το μεγαλο δαχτυλο μεχρι το μικροτερο υπαρχει μια διαγωνιος ευθεια με το μεγαλο δαχτυλο μακρυτερο απο ολα, το Ρωμαϊκο Ποδι ή και τετραγωνο, οπου ολα τα δαχτυλα ειναι σε μια οριζοντια ευθεια και το Ελληνικο Ποδι οπως περιεγραψα πριν.
Η μεγαλη (70-80%) πλειοψηφια του παγκοσμιου πληθυσμου εχει το Αιγυπτιακο Ποδι, καθως ειναι το "κανονικο" οστεολογικα ποδι, αυτο το οποιο "πρεπει" να εχει ο καθε ανθρωπος με βαση την οστεϊκη κατασκευη του ειδους μας. Υπαρχει ολοκληρο κινημα μαλιστα στις ιατρικες κοινοτητες παγκοσμιως να καταργηθει ο ορος "Αιγυπτιακο" καθως ειναι το ορθο επιστημονικα. Δεν υπαρχει ομως καμμια αμφισβητηση για τον ορο "Ελληνικο", παρα μονο η σιωπηρη αντικατασταση του απο τον ορο Morton's toe και τον χαρακτηρισμο του ως οστεϊκη δυσμορφια.
Ποια ειναι ομως η διαφορα με τα αλλα εκτος απο το μεγεθος των μεταταρσιων οστων?
Το Ελληνικο Ποδι ειναι κληρονομικο!!!!
Απιστευτο? Αν ηταν μονο αυτο, πιθανον οχι. Το απιστευτο ειναι οτι η "δυσμορφια" του Ελληνικου Ποδιου συνδεεται γονιδιακα με Ελληνες.
Οπα. Μισο.
Αυτο σημαινει οτι οποιος εχει μεγαλυτερο δευτερο δαχτυλο στο ποδι του, εχει απαραιτητα Ελληνικα γονιδια?
ΝΑΙ!!!
Αυτο ΕΙΝΑΙ απιστευτο. Και αυτο ειναι πιθανον το στοιχειο το οποιο γινεται προσπαθεια να καταργηθει, μετατρεποντας το γενετικο αυτο χαρακτηριστικο σε οστεϊκη δυσμορφια.
Στη γλυπτικη, υπαρχουν αμετρητες αποδειξεις για την γνωση της υπαρξης του χαρακτηριστικου αυτου στους Ελληνες απο τα παναρχαια χρονια. ΟΛΑ τα αγαλματα της Ελληνικης αρχαιοτητας τα οποια απεικονιζουν φιγουρες Ελληνων, φερουν αυτο το χαρακτηριστικο καθαρο. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι αρχαιοι ημων προγονοι το απεικονιζαν στα εργα τους. Γνωριζαν την διαφορετικοτητα τους και το εδειχναν. Αργοτερα οι Ρωμαιοι, καθως δεν ειχαν δικη τους γλυπτικη υποδομη και παιδεια, αντεγραψαν τα Ελληνικα εργα, και μη γνωριζοντας τη λεπτομερεια αυτη, και το Ελληνικο Ποδι μεταφεροντας το στην τεχνη τους, αλλα ταυτοχρονα το διεσωσαν και για τις επομενες γενιες καθως ειναι γνωστο οτι ενα τεραστιο ποσοστο αυθεντικων Ελληνικων εργων καταστραφηκε για πολλους και διαφορους λογους.
Θα ηθελα να σταματησω εδω προς το παρων, καθως υπαρχει τεραστιο υλικο πισω απο αυτες τις πληροφοριες που σας παραθετω και ηδη εχω ξεφυγει. Νομιζω ομως οτι υπαρχει ενα προβλημα στις γνωσεις που κατεχουμε για εμας τους ιδιους και την εθνολογικη μας καταγωγη. Θα σας δωσω λοιπον ενα παραδειγμα προς προβληματισμο και σκεψη.
Καπου μεσα στο μυαλο μου εχω δυο πληροφοριες, φαινομενικα ασχετες μεταξυ τους.
1. Τα παραπανω για το Ελληνικο Ποδι, συν καποιες αλλες λεπτομερειες για αυτο,
2. Τον μυθο των Tuatha de Danaan των Ιρλανδων - Ουαλλων - Κελτων, που ειναι μερος της (επισημης) μυθολογιας τους.
Ετσι για να μην πολυ-προβληματιζεστε, εινα σαφες οτι ο μυθος αυτος αναφερεται σε Δαναους που σε παναρχαια χρονια εφτασαν, εποικισαν, βασιλεψαν και αναμιχθηκαν με τον τοπικο πληθυσμο της Ιρλανδιας και κατοπιν μετακινηθηκαν προς την κεντρικη Βρετανια και ετσι μυθολογειται η δημιουργια του εθνους των Ουαλλων. Οι Ιρλανδοι το μνημονευουν εδω και εκατονταδες χρονια, εμεις ουτε που το ξερουμε...
Σημερα λοιπον που κοιτουσα κατι στο internet για το Ελληνικο Ποδι, διαβασα οτι ο μεγαλυτερος εθνικα πληθυσμος που το φερει ειναι οι Ελληνες και ο δευτερος μεγαλυτερος ειναι οι Κελτικοι πληθυσμοι της Ιρλανδιας και Ουαλλιας.....
Τουλαχιστον για το δικο μου το μυαλο η συνδεση ειναι αμεση. Εσεις την βλεπετε?

Και παλι ζητω ταπεινα συγνωμη για το εκτος eRepublic αυτο αρθρο μου, αλλα οπως ειπα και στην αρχη ηταν μια προσωπικη μου αναγκη που οφειλα στον εαυτο μου να την εκφρασω

Πηγή: http://www.erepublik.com/

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μηπως το χεσαμε λιγακι;

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς όμως!

Ανώνυμος είπε...

Εγω πάντως έχω ελληνικό!!! χα χα χα...
ό,τι να ναι...

Ανώνυμος είπε...

προφανώς φίλε δεν το έχεις το πόδι γι αυτό τσαντίστηκες,χαχαχα

wej είπε...

Αν ισχύει αυτό, τότε αφορά μόνο τους Ίωνες(Αθηναίους). Οι υπόλοιποι Έλληνες (Αχαιοί, Δωριείς, Αιολείς) είχαν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά

Ανώνυμος είπε...

και γιατι να μην ισχυει για τους δωριεις;

Ανώνυμος είπε...

Οχι φιλε μου και οι Μινωες (Κρητικοι) το ιδιο ποδι εχουμε.

wej είπε...

α'. Το οτι και οι Κρητικοι έχετε το ίδιο πόδι, αυτό δεν λέει κάτι(εξάλλου ποιός είπε πως στην Κρήτη δεν έφτασαν ποτέ οι Ίωνες).

β'. ίσως να μην το διατύπωσα σωστά. Αυτά που ξέρουμε για τους αρχαίους ημών προγόνους προέρχεται κυρίως απο την Αθήνα (αγάλματα, κείμενα κλπ). Κάθε φύλο είχε τα δικά του χαρακτηριστικά. Οπότε το να λέμε οτι οι αρχαίοι Έλληνες ηταν ψηλοί, ξανθοί, με μεγάλη μύτη, με μεγάλο δάχτυλο δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των Ελλήνων.
Για την ακρίβεια δεν ξέρω αν και οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν το χαρακτηριστικό δακτυλο.Θα πρέπει να μελετήσουμε λοιπόν αγάλματα ή γραφές δωρικες, αιολικές κλπ και όχι τις συνηθισμένες πηγές(δηλ. τις Αθηναικές).
(ας μας φωτίσει λοιπ/ον ένας ιστορικός)

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε μαλακες, το χετε καψει τελειως; εδω ο κοσμος χανεται κι εσεις θελετε ιστορικο να σας πει γαι τα ποδια των ιωνων; ρε πατε καλα; μηπως να μιλησουμε και για πουτσες; η δικια μου γερνει λιγοαριστερα, τι ειμαι εγω; αχαιος; ιων;
αντε βλακες

wej είπε...

ρε ανωνυμε κουβεντα να κανουμε γινεται.. Εδω ο κοσμος καιγεται και συ μπαινεις και σχολιαζεις ενα μ@λ@κ/$μ3νο ποστάρισμα? Έλεος δλδ

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε γμτ, εχω αιγυπτιακο, παω να αυτοκτονησω, χαχαχα.
το εχετε λιακοκαψει μου φαινεται

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα (11.53) :-)
Χρειάζεται κ λίγο γέλιο όμως.....

Ανώνυμος είπε...

23.10 52.10.10
και τωρα το νέο βιβλίο: ''Τουταγχαμώνιος, ένας Έλληνας''

Ανώνυμος είπε...

egw pantws se ellinko podi kserw to greekfoot.com...xD

Ανώνυμος είπε...

ξερουμε ποιος τυπος ποδιου ταιριαζει με ποιον?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν ενα άτομο έχει "ελληνικό πόδι" τότε πρέπει και τα αδερφια του να το έχουν, αλλιώς εχει διαπραχθει μηχεία και μάλιστα με αλοεθνή. Τωρα αμα δεν υπάρχει αλοεθνης στην γύρω περιοχή θα πρέπει η μάνα να έχει περάσει τα (οποιαδήποτε) σύνορα και να την έκανε την "κουτσουκελα" της. Το παιδί που εγραψε το σχετικό άρθρο έχει απόλυτο δίκιο. Εχω να αναφέρω κάτι αντίστοιχο: Σε κάποιες γυναίκες παρατηρείται να έχουν την περιοχή του αιδίου τους πιό ΣΚΟΥΡΑ. Α! Τι μας πάει στο μυαλό ? Οτι την γάμησε αράπης ο οποίος ξέβαψε και επειδή ξέβαψε είναι λευκός. Δηλαδή ο πατέρας που είναι λευκός ηταν κάποτε αράπης. Αρα οποιανου ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ (στο οποίο ήθελα αλλωστε να φτάσω) είναι σκούρο έχει αράπη πατέρα. Συνεπώς θα πρεπει να "κουμπώνεται" λιγάκι αν αποφασίζει να γράφει "ανακοινώσεις" σαν αυτη που διαβαζουμε απο τον "κυριο" διότι θα τον γαμήσει ο αράπης που σίγουρα θα είναι ο πατέρας του διοτι σας θυμίζω το σκουρο μουνί της μάνας του.

Ανώνυμος είπε...

Μην αποστρεφεστε το ανωτέρω. Τα σεξουαλικά επιτρεπονται σήμερα μιας και του Αγίου Πούτσου-Βαλεντίνου είναι !

Ανώνυμος είπε...

to kalitero podi tha einai ayto pou tha rimazei stis klotsies tous politikous pou exoume

Ανώνυμος είπε...

Λέτε βλακείες όσοι δεν έχετε Ελληνικό πόδι. Τα παραπάνω ισχύουν και μάλιστα εις το ακεραιον. Το παραδέχομαι παρότι ούτε εγώ έχω το δευτερο δακτυλο μεγαλύτερο από το πρώτο. Υπάρχουν όμως κι άλλα στοιχεία φυσιογνωμικά και σωματογνωμικά και όχι μόνο το πόδι. Ένα από αυτά είναι το μέγεθος του πέους σε χαλαρότητα και σε στύση.
Οι Έλληνες έχουν αναλογία πέους σε χαλαρότητα : πέους σε στύση = 7:1 εώς 10:1 κ.ό. Δηλαδή ο όγκος του πέπους κατά τη στύση αυξάνεται κατά 7-10 φορές σε σ΄χεση με πριν. Αυτό δεν ισχύει σε άλλους λαούς και κυρίως σε αφρικανικές φυλές που η αναλογία είναι ακόμα και 1:1,5 εως 1:2 ή το πολύ 1:3. Γι' αυτό και βλέπετε τους μαύρους να έχουν ενα παλαμάρι να (με το συμπάθειο) δίχως να έχουν στύση.
Για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν αποδείξεις. Μία από αυτές είναι ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές συμμετείχαν γυμνοί. Γι' αυτό και δεν τολμούσε να συμμετάσχει "μή Έλλην" δηλ. Βάρβαρος. Φανταστείτε την εικόνα να τρέχει ένας Αφρικανός και το παλαμάρι του να χτυπά δεξιά αριστερά. Ή την εικόνα ενός παλαιστή γυμνού με πέος σε χαλαρότητα 10 εκ. Σήμερα όμως με τα κολλάν όλα αυτά είναι παρελθόν.
Πρόταση: να κάνουμε τους Ολυμπιακούς πλέον γυμνοί όπως μας γέννησε η μάνα μας, να δουμε ποιος θα βγει ολυμπιονίκης.
Υ.Γ. Υπάρχουν και πολλά άλλα χαρακτηριστικά όπως η μύτη, το μέτωπο που τα περιράφει ο Αριστοτέλης στη φυσιογνωμιστική του. Γι' αυτό χαλαρώστε και μην χαίρεστε ούτε με τα δάκτυλά σας ούτε με τα πέη σας. Εξάλλου ο Ορισμός του Έλληνα κατά τον Ηροδοττο δεν έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά. Τον γνωρίζετε έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

12:49... Της δικιά σου τί χρώμα έχει;
Πόσο τσούζει ρε ΜΟΥΝΙΑ που οι Έλληνες Έλληνες είμαστε μοναδικός στον κόσμο λαός...

Ανώνυμος είπε...

1:41 π.μ.
Της δικής του έχει χρώμα ροζέ, το ξέρω γιατί κάποιο διάστημα την είχα γκόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες οι παππούδες και οι γιαγιάδες μου ήρθαν από την μικρά Ασία, όχι από τα παράλια αλλά από την ενδοχώρα συγκεκριμένα από την Καισάρεια, την Σπάρτη μικράς Ασίας, και τα Άδανα στα σημερινά περίπου σύνορα με την Συρία. Και ναι είναι γεγονός έχω Ελληνικό πόδι.

Ανώνυμος είπε...

Χαχα κι εγώ και είναι κάργα ελληνικό!! Πάντα με κορόιδευαν οι φίλες μου για το δαχτυλάκι μου το δεύτερο..Από δω και στο εξής θα είμαι περήφανη!!

Ανώνυμος είπε...

μια και το αναφερατε σε μια αποστολη ενος δορυφορου στον αρη βρεθηκε ενα παπουτσι το οποιο ειχε την εξης ιδιομορφια: ηταν πιο μακρυ στο σημειο του δευτερου δακτυλου.ολα τελικα δειχνουν οτι εμεις οι ελληνες,και λεω εμεις γιατι εγω εχω μακρυτερο δευτερο δακτυλο,ειμαστε εξωγηινοι.το διαβαζα και αλλου αλλα δε το πιστευα.τα κοματια του παζλ ενωνονται ενα ενα.τωρα το θεμα με την πουτσα εχει μονο μια πιθανη εξηγηση.οταν φυγαμε απο τον αρη, αναγκαστικα μια και η ατμοσφαιρα του ειχε αρχισει να μην ειναι καταλληλη για το ελληνικο γενος,τα διαστημοπλοια που χρησημοποιηθηκαν δεν ειχαν συστημα αντιβαρυτητας.οι συνεχομενες παρτουζες και τα οργια σε συνθηκες ελλειψης βαρυτητας για παρατεταμενη διαρκεια,οσο διερκεισε το ταξιδι μεχρι την γη, ειχε αυτα τα αποτελεσματα.

Ανώνυμος είπε...

Οσοι δεν το έχετε βγάζετε χολή.Δεν είναι τίποτα σπουδαίο αλλά να μην μας λένε Τουρκόσπορους.

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς έχουμε ελληνικό!!!! αχαχαχαχ