Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης οι... ανεξάρτητοι!


Στην πλήρη ανατροπή του πολιτικού συστήματος όπως το ξέραμε και το… αγαπήσαμε, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτα το δοξάσαμε...

ύστερα το γιγαντώσαμε κι εν πολλοίς του συγχωρήσαμε πολλά πριν φτάσουμε να το απαξιώσουμε και εν τέλει να το λοιδορήσουμε, οδήγησε η ψήφιση του νέου μνημονίου τα ξημερώματα στη Βουλή.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κοιτάζοντας τα είδωλά τους σήμερα το πρωί στον καθρέφτη δεν μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν στο… μέσα τους τι ακριβώς είναι. «Προδότες» ή «Σωτήρες»; Και αυτό το δίλημμα αφορά βέβαια τόσο εκείνους που υπερψήφισαν μετά πόνου ψυχής το μνημόνιο όσο και εκείνους που είτε το καταψήφισαν, είτε δεν το ψήφισαν καθόλου , είτε επέλεξαν την λογική του παρών, είτε προτίμησαν να εγκαταλείψουν εντελώς τα λημέρια της Βουλής.

Την μεγαλύτερη μάλιστα ψυχολογική υποστήριξη θα τη χρειαστούν στο ΠΑΣΟΚ καθώς και οι 22 βουλευτές που έδωσαν μαύρη ψήφο και είδαν την πόρτα εξόδου, το έπραξαν έχοντας επί μία διετία ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και πλειάδα άλλων μέτρων σε βάρος των ψηφοφόρων τους, πάντα «για το καλό της πατρίδας».

Επιπροσθέτως, η απόσυρση της εμπιστοσύνης στο κόμμα που υπηρέτησαν επί σειρά ετών, αποδεικνύει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την εμπέδωση των ίδιων των συντρόφων για την ανικανότητα διαχείρισης.Κι άντε μετά να πειστούν οι πολίτες ότι με τα επαχθέστερα μέτρα θα επιτευχθεί η πολυπόθητη δημοσιονομική μας σωτηρία.

Στην ΝΔ πάλι, οι 20 που καταψήφισαν το μνημόνιο συν τον Κεφαλογιάννη που επέλεξε να λάμψει διά της απουσίας του, έπρεπε πρώτα να αντιμετωπίσουν ερωτήματα τύπου, «ποιος είμαι, που πάω και τι κάνω», καθώς επί δύο χρόνια έβγαιναν στα κάγκελα φωνάζοντας ότι η μνημονιακή συνταγή είναι λάθος.

Και καλούνταν τώρα από τον ίδιο τους τον πρόεδρο, αυτό το λάθος να το στηρίξουν, υπό την απειλή μάλιστα ότι αν δεν…, ακολουθεί τιμωρία, όπως και έγινε.

Η πλήρης κατάρρευση των δύο μεγάλων κομμάτων, που όλο και μικραίνουν, αποτυπώνεται πάντως με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο στην σημερινή κοινοβουλευτική τους δύναμη, η οποία σημειωτέον, μέχρι και την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, δεν είχε ακόμη αλλάξει στον ιστότοπο της Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ τυπικά παραμένει πρώτο με 131 βουλευτές βάσει του εκλογικού αποτελέσματος του 2009, τότε που «λεφτά υπήρχαν».

Οι Ανεξάρτητοι αναδεικνύονται πλέον σε δεύτερο κόμμα με 63 βουλευτές, 18 οι προϋπάρχοντες συν 43 από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τους δύο του ΛΑΟΣ χωρίς ωστόσο να αποτελούν μία συμπαγή ομάδα.

Στην τρίτη εθνική, έπεσε αιφνιδίως η ΝΔ μετά την στροφή 180 μοιρών υπέρ του δεύτερου μνημονίου που έκρινε ότι το…. διαπραγματεύθηκε σκληρά σε αντίθεση με το πρώτο.

Με 14 βουλευτές έμεινε τέλος ο ΛΑΟΣ μετά την επιλογή Βορίδη, Γεωργιάδη να υπερψηφίσουν το μνημόνιο σαν να βρίσκονται ακόμη στην συγκυβέρνηση.
briefingnews.gr