Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βολιώτες, πραγματοποίησαν Δημοτικό Συμβούλιο, από τη βάση και έδωσαν τέλος στη χλωρίωση των νερών


ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ έδιωξαν από το αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Πορταριάς, Βασίλη Κοντορίζο, ενώ αποδοκίμασαν πολλές φορές τον Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, ζητώντας του, φωνάζοντας ρυθμικά, να φύγει...

Σκηνές ροκ ή για να ακριβολογούμε Δημοκρατίας από την βάση, εκτυλίχθηκαν το....


μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο του Βόλου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο, εκατοντάδες κάτοικοι των χωριών του Δήμου, επανέφεραν στην πραγματική του διάσταση, αυτήν της πρωτογέννησής του στην αρχαία Αθήνα.

Αφορμή στάθηκε η αυθαίρετη, κατά τους κατοίκους, διαχείριση των πηγαίων νερών, από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχεύτευσης Μείζονος περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), η οποία τοποθέτησε, χωρίς να ενημερώσει ούτε καν τις τοπικές κοινότητες, χλωριωτές στα χωριά του Δήμου, πολλά από τα οποία μάλιστα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το νερό τους, τόσο σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ όσο και σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησαν οι ίδιοι οι κάτοικοι ιδιωτικά.

Μάλιστα ένα από τα βασικά επιχειρήματα των κατοίκων για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, ήταν πως σύμφωνα με τη νομοθεσία σε χωριά που οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 3.000, εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια της Δημοτικής Αρχής αν θα χλωριώσει ή όχι το νερό.

Οι κάτοικοι μπήκαν στο Δημαρχείο αποφασισμένοι να φύγουν ως νικητές και όχι ως ηττημένοι. Άλλωστε, όπως οι ίδιοι επισήμαναν, αυτοί είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτοί η πλειοψηφία και αυτοί έχουν τη νομιμότητα να αποφασίσουν για το νερό τους, τις ζωές τους και τις τύχες τους.

Εξαγριωμένοι από την πρώτη στιγμή κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να φύγουν από την αίθουσα αν δεν ψηφιστεί απ' όλους η ανάκληση της απόφασης σχετικά με την τοποθέτηση χλωριωτών.

Μάλιστα πολλές ήταν οι στιγμές, που η αντιλογία ανάμεσα στους κατοίκους, τον Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, τον Αντιπροέδρο της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδα Μαυρογιάννη και το Δημοτικό Συμβούλιο, ξέφευγε..., έφτασε μάλιστα σε σημείο οι κάτοικοι να ζητούν από τον Δήμαρχο να παραιτηθεί, φωνάζοντάς του όλοι μαζί "Φύγε - φύγε...".

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης, τον οποίο οι κάτοικοι τον χαρακτήρισαν "συκοφάντη" και "ψεύτη", ενώ από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκάστηκε να φύγει και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Πορταριάς, Βασίλης Κοντορίζος, μετά από τις αποδοκιμασίες των συμπολιτών του.

Τέλος, υιοθετήθηκε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Μείζονος Μειοψηφίας Γιώργου Μουλά, μια πρόταση που βρήκε σύμφωνους και τους κατοίκους των χωριών.

Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, σταματά η τοποθέτηση χλωριωτών, ξεκινά νέα έρευνα για τα νερά του κάθε χωριού ξεχωριστά και αμέσως μετά, σε νέο Δημοτικό Συμβούλιο, περίπου σε 15 ημέρες, θα παρθεί η τελική απόφαση.


http://www.e-volos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...το βίντεο έχω την εντύπωση οτι δεν είναι το σωστό....εκτός αν ο Jay-z είναι ο Δήμαρχος!

Ανώνυμος είπε...

καλα μουσικη ακουτε οταν γραφετε τα αρθρα?