Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

«Αυτή η Βουλή δεν δικαιούται και δεν πρέπει να υπερψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση»


«Αυτή η Βουλή δεν δικαιούται και δεν πρέπει να υπερψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση»«Αυτή η Βουλή δεν δικαιούται και δεν πρέπει να υπερψηφίσει την προτεινόμενη, νέα δανειακή σύμβαση», αναφέρουν σε επιστολή τους έξι μέλη του Εθνικού και δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και o υπουργός οικονομικών που διεξάγουν την διαπραγμάτευση πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι με τους όρους που την πραγματοποιούν, δεν εκπροσωπούν την κοινωνική βάση του κινήματος».


Στην επιστολή εξηγούν ότι «εδώ και δύο χρόνια προειδοποιούμε ότι η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη στρατηγική το μόνο που πετυχαίνει είναι να βαθαίνει την κρίση εις βάρος του λαού και υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων εντός κι εκτός συνόρων», προσθέτοντας: «Σήμερα, δυο χρόνια μετά, με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνεται η αποτυχία της μνημονιακής στρατηγικής, που ομολογείται ακόμα κι από τους εμπνευστές και θιασώτες της».

Στη συνέχεια, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν πως «το δίλημμα “αποδοχή των μέτρων καταστροφής του λαού ή χρεοκοπία» είναι ψευδές. Δεν είναι τυχαίο ότι μια σειρά γνωστών Ευρωπαίων αξιωματούχων επαναφέρουν τον ίδιο εκβιασμό περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ πριν από κάθε αντιλαϊκή επίθεση απλά για να τον αναιρέσουν αμέσως μετά ως νομικά αδύνατο, πολιτικά και οικονομικά καταστροφικό για την ευρωζώνη».

Εξάλλου, στην επιστολή γίνεται λόγος για «στόχο των εμπνευστών» της μνημονιακής στρατηγικής: «Η φτωχοποίηση της μισθωτής εργασίας, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου, η κερδοσκοπία του παρασιτικού κεφαλαίου».

Οι υπογράφοντες είναι: Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ελευθεριάδης Αντώνης, Ζερβάκη Μαρία, Καμάς Παντελής, Μαμέλης Κώστας, Χαλβατζόγλου Γιώργος και Τζήμας Θέμης, καθώς και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος, Πανταζής Κώστας και Σακελλάρης Δημήτρης.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mia lexh mono prodosia...