Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Γερουσιαστής: "Το κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι υψηλότερο από αυτό της Ελλάδας"


Ιστοσελίδα εφημερίδας "The Weekly Standard"

Ένας ενδιαφέρων πίνακας κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου. Προέρχεται από το γραφείο του Αμερικανού γερουσιαστή Jeff Sessions, o oποίος τυγχάνει να είναι και μέλος της Επιτροπής της Αμερικανικής Γερουσίας για...
τον Προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον πίνακα, το κατά κεφαλήν αναλογούν δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι υψηλότερο από αυτό της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, αν εφαρμοστεί το σχέδιο Obama για την οικονομία, το κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος των ΗΠΑ θα αγγίξει τα 75.000 δολάρια το 2022.


Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

της γερμανιας να δειτε ποσο ειναι.
αλλα ειπαμε εδω εναι ελλαδα μας εφτιαξαν μια νεα πραγματικοτητα και οι ελληνες τωρα βαδιζουν με αυτο το ψεμα .

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ.. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΠ..

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 10.34 ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΕΡΙ ΑΕΠ ΑΛΛΟΥ. ΠΟΙΟ ΑΕΠ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ...ΤΑΦΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.... ΣΥΜΒΑΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ο ανώνυμος 10.34. Αλλά προφανώς και το κατα κεφαλήν είναι αδιάφορο, το ποσοστό χρέους στο ΑΕΠ είναι που μετράει. Σκέψου το αλλιώς, ίδιο είναι να χρωστάς εσύ 100.000 και ίδιο να τα χρωστάει ο Λάτσης?

Ανώνυμος είπε...

Στον αγαπητό 3:00 π.μ., καταρχήν το δημόσιο χρέος καλούμαστε να το πληρώσουμε όλοι μας, δλδ. οι πολλοί, ενώ το ΑΕΠ το μοιράζονται οι λίγοι, πού ειναι απρόθυμοι να πληρώσουνε τη συμμετοχή τους στο δημόσιο χρέος. Εξάλλου, εδώ στην Ελλάδα δεν πληρώνουν καν την εφορία. Συνεπώς, το κατα κεφαλήν δημόσιο χρέος είναι ο πιο αντικειμενικός οικονομικός δείκτης. Το ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ, το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δανειστούμε. Εάν στο δικό μας ΑΕΠ προστεθεί και ο τζίρος των Ελλήνων εφοπλιστών που δεν δηλώνεται στην Ελλάδα, τότε το ποσοστό επι του ΑΕΠ θα κατέβει κατα πολύ κάτω από 100%.