Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Την Τετάρτη η ψηφοφορία στην Ολομέλεια που θα δείξει εάν ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας θα κάτσουν στο σκαμνί του κοινοβουλίου


Η ώρα της κρίσης πλησιάζει για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ...

Η δικογραφία που έχει συντάξει ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης έχει ήδη φτάσει στο κοινοβούλιο και οι βουλευτές έχουν μελετήσει τις δεκάδες καταθέσεις – καταγγελίες των στελεχών της στατιστικής υπηρεσίας, οι περισσότερες εκ των οποίων συγκλίνουν σε ένα κοινό σημείο: «το έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας διογκώθηκε με τεχνητό τρόπο παρά τις επίμονες επισημάνσεις των στελεχών της υπηρεσίας».
Το γεγονός αυτό υποκίνησε τις υποψίες τόσο των υπαλλήλων όσο και της δικαιοσύνης ότι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι «μεθόδευσαν την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ».
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι εντός της δικογραφίας υπάρχει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία του διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου με ανώτατα στελέχη της Eurostat από τα οποία αποδεικνύεται –σύμφωνα με τις καταγγελίες– η «καθοδήγηση του κ. Γεωργίου προκειμένου να διογκώσει την ήδη κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ώστε να διευκολυνθεί η παράδοση της χώρας στην τρόικα».
Πάντως, παρά τις ισχυρές ενδείξεις έστω και για πολιτικές ευθύνες κυρίως του πρώην υπουργού Οικονομικών, παραμένει ερωτηματικό αν τελικά η Βουλή θα ψηφίσει υπέρ του ελέγχου και αυτό γιατί σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην παρούσα φάση ζητά μόνο το ΠΑΣΟΚ, ενώ η αντιπολίτευση επιμένει να μετατεθεί μετά τις εκλογές.
Συγκεκριμένα, η πρόταση κατατέθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες από την Κ.Ο.του ΠΑΣΟΚ όταν αυτή αριθμούσε 153 βουλευτές. Πλέον, μετά την επεισοδιακή ψηφοφορία του Μνημονίου ΙΙ, οι βουλευτές που επέμειναν στο κόμμα είναι 131.
Η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν η έρευνα να γίνει από τη νέα Βουλή, καθώς θεωρούν ότι αν γίνει τώρα, η πλειοψηφία της επιτροπής θα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και άρα θα μεροληπτήσει υπέρ των κκ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Υπό αυτά τα δεδομένα τα συγκεκριμένα κόμματα θα καταψηφίσουν. Το ΚΚΕ προσανατολίζεται προς το «ΠΑΡΩΝ» και αυτό γιατί η πάγια θέση του είναι ότι «για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ευθύνεται διαχρονικά ο δικομματισμός».
θα κριθεί από τους 63 ανεξάρτητους βουλευτές και κυρίως από εκείνους που διαγράφηκαν πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ.
πηγη

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο λαος γνωριζει πολυ καλα ποιοι ειναι οι ενοχοι και θα τους τιμωρησει την καταληλη στιγμη και λιαν συντομως.Μακαρι ομως να τιμωρηθουν και απο τον νομο.ΤΙ λεω ποιο νομο.Υπαρχουν νομοι για τους πολιτικομαλακες ποτε.......